Successfully reported this slideshow.

Newsletter 6 ro

181 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Newsletter 6 ro

  1. 1. NEWSLETTER NUMARUL SASE APRILIE 2014 DESPRE PROIECT Acest proiect va reprezenta o oportunitate de a-i orienta pe elevi spre identificarea propriilor abilități și va ajuta organizațiile implicate să stabilească o metodologie adecvată în domeniul orientării elevilor. Majoritatea elevilor care sunt pe cale să-și aleagă drumul în viață sunt nesiguri și nehotărâți în legătură cu ocupația pe care ar trebui să și-o aleagă și în legătură cu școlile care oferă cele mai bune opțiuni. Uneori, Consilierea Vocațională pe care o primesc este inadecvată; prin urmare, ei nu știu ce oportunități de carieră au în față. Orice decizie greșită pe care ar lua-o le-ar putea afecta în mod negativ procesul de învățare pe tot parcursul vieții. Pentru a evita astfel de situații, aacest proiect urmărește dezvoltarea unei metodologii pentru orientarea elevilor printr-o gamă largă de oportunități pentru pregătirea lor teoretică și/sau vocațională pe viitor. 1. MOBILITĂȚI DIN PROIECT 2. CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ 3. FEEDBACK ȘI MATERIALE DE DISEMINARE 4. URMĂTOAREA ÎNTÂLNIRE This project has been funded with support from the European Commission. This communication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
  2. 2. 1- MOBILITĂȚI DIN PROIECT A ȘAPTEA MOBILITATE CRAIOVA (ROMÂNIA) A șaptea întâlnire din proiectul GI-VET a avut loc în Craiova (România) între 22 și 26 aprilie 2014. Pe parcursul acestor zile, partenerii au avut ocazia să viziteze Liceul Teoretic Tudor Arghezi din Craiova. Aici ei s-au întâlnot și au discutat cu directorul și cu profesori din școală despre orientarea în carieră. In plus, ei au vizitat școala, s-au bucurat de un program artistic și au participat la discuții pe tema proiectului. În timpul acestei întâlniri, au fost discutate următoarele: programa pentru un curs opțional – Educație pentru Carieră, un exemplu despre cum materia Consiliere și Orientare este abordată în clasa a 10a în ceea ce privește consilierea și educația pentru carieră, un exemplu despre cum limba franceză este abordată din această perspectivă, relația dintre școală, familie și societate ca factori importanți în orientarea în carieră, și un curs opțional despre consiliere. În timp ce se desfășura întâlnirea profesorilor, elevii români și bulgari au mers la Palatul Copiilor din Craiova, unde au participat la diferite activități, cum ar fi învățarea unor dansuri populare românești.
  3. 3. Elevii și profesorii au servit prânzul și apoi au vizitat Primăria Craiova, clădire care se numără printer cele mai vechi și mai importante din oraș. 2. CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ Partenerii au participat și la o conferință internațională, organizată la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj de către Liceul Tehnologic Auto și de Liceul Teoretic “Tudor Arghezi” din Craiova. Conferința a fost împărțită pe patru secțiuni: - E-Learning, software educațional, prezentări multimedia care pot fi folosite în procesul de predare, în consiliere și orientare;
  4. 4. - Consiliere și orientare profesională; - Educația permanentă în societatea cunoașterii. Diseminări de cursuri și proiecte LLP; - Creativitate și inovație în procesul instructive- educativ (exemple de bune practici). În a doua zi de lucru, coordonatorii proiectului au avut o întâlnire la cealaltă școală parteneră din Craiova, Liceul Tehnologic Auto. Ei au vizitat școala, au vorbit cu profesorii și elevii și s-au bucurat de un program cultural care a cuprins și o plimbare prin parcul Nicolae Romanescu. În parallel cu întâlnirea coordonatorilor de proiect, elevii români și bulgari au vizitat atelierele din cadrul Liceului Tehnologic Auto și au văzut cum se implementează în România educația vocațională. 3- FEEDBACK ȘI MATERIALE DE DISEMINARE La sfârșitul întâlnirii, participanții au primit un link către chestionarul de feedback postat pe blogul proiectului. Aici s- au postat și materiale de diseminare (două filmulețe despre
  5. 5. întâlnire și două articole de diseminare a proiectului publicate în diferite reviste) 4- URMĂTOAREA ÎNTÂLNIRE DE PROIECT Următoarea întâlnire de proiect va fi găzduită de partenerii lituanieni, între 7 și 11 iunie 2014. Aceasta se va centra pe completarea raportului final al proiectului.
  6. 6. Mai multe informații sunt disponibile pe: leonardovocationalguide.blogspot.com

×