Givet newsletter no 7-en

235 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
235
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
53
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Givet newsletter no 7-en

  1. 1. NEWSLETTER NUMARUL SAPTEIUNIE 2014 DESPRE PROIECT Acest proiect va fi o ocazie de a-i orienta pe elevi în identificarea propriilor abilități și talente și de a ajuta organizațiile în stabilirea unei metodologii de orientare. Majoritatea elevilor care se află în situația de a-și alege drumul în viață în ceea ce privește educația ulterioară sunt nesiguri și nehotărâți în legătură cu ce ocupație să-și aleagă și cu ce școli le oferă cele mai bune variante. Uneori, orientarea vocațională pe care o primesc nu este cea corespunzătoare; de aceea, ei nu știu ce oportunități de carieră au în față. Orice decizie greșită pe care ar lua-o i-ar putea afecta în mod negativ în procesul de Învățare pe Tot Parcursul Vieții. Pentru a evita astfel de situații, acest proiect își propune să dezvolte o metodologie de orientare a elevilor printr-o gamă variată de oportunități pentru viitoarea lor educație vocațională. 1. MOBILITATILE DIN PROIECT  Vizita la Consiliul Local Liepaja  Vizita la Scoala TehnicaVECC Liepaja  Vizita la Scoala Tehnica Kuldiga  Cultura Letona 2. REZULTATELE SI ACTIVITATILE PROIECTULUI This project has been funded with support from the European Commission. This communication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
  2. 2. 1- MOBILITATILE DIN PROIECT A OPTA MOBILITATE LIEPAJA (LETONIA) A opta și ultima vizită de proiect a fost organizată în Liepāja, Letonia între 8 și 11 iunie. În timpul acestei vizite participanții au avut ocazia de a cunoaște două municipii, Liepāja și Kuldīga. Obiectivul principal al întâlnirii a fost acela de a lucre la raportul final, de a rezolva eventualele neclarități și de a trage concluzii referitoare la proiect, prin compararea obiectivelor propuse cu rezultatele obținute. Vizită la Consiliul Local Liepaja În prima zi a fost organizată o vizită la Consiliul Local Liepaja. Au fost organizate două întâlniri. Una a fost cu Dl. Gunārs Ansiņš, Vicepreședinte al Consiliului Local Liepāja. Acesta a făcut o prezentare a dezvoltării economice a orașului Liepaja și a viitoarelor planuri de dezvoltare a orașului. În cadrul acestei discuții au fost abordate și aspect legate de rolul educației în dezvoltarea unor noi domenii de activitate. A doua întâlnire a fost cu Dra. Ilze Cēbere, manager de proiecte la departamentul pentru Educație din Liepaja. Ea a făcut o prezentare a activităților și a oportunităților de carieră în Liepaja. Statul a organizat evenimente pentru tineri în cadrul Proiectului NEET (locuri de muncă, educație și formare) inițiat de UE și organizat de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă. Au fost date exemple de bune practici în promovarea alegerilor legate de carieră în Liepaja.
  3. 3. Vizită la Școala tehnică VECC Liepaja Această vizită a inclus ateliere de formare. Oaspeții au vizitat ateliere de tâmplărie, mecatronică, muncitori în domeniul electronic și în industria lemnului și s-au organizat ateliere de informare, întâlniri și discuții cu elevii și cu personalul educativ. Vizită la Școala Tehnică Kuldiga  Întâlnire cu directorul șolii Dace Cine. Prezentare a școlii tehnice Kuldiga, prezentare a programelor care se află în curs de desfășurare. Exemple de bune practice în domeniuld ezvoltării carierei - școli de meserii, cooperare cu alte școli profesionale din regiune.  Vizitarea unor ateliere practice de mecanic auto, lucrător în industria lemnului și electrician. Întâlniri și discuții cu profesorii coordonatori.
  4. 4. Cultura letonă În timpul acestei vizite participanții au avut ocazia de a se familiarize cu cultura letonă. Au fost organizate excursii în oraș și în regiune. Instituția gazdă a aranjat ca participanții să poată degusta mâncăruri tradiționale în cadrul centrului popular „Namīns”. Ei au avut ocazia de a vedea demonstrații de cântec și dans tradițional organizate de grupul „Atštaukas” și demonstrații de dans popular organziate de grupul de dans „Odziņa” din cadrul Școlii Tehnice VECC Liepaja. 2.REZULTATELE SI ACTIVITATILE PROIECTULUI NEWSLETTER-URI pentru informări în legătură cu activitățile proiectului, întocmite după fiecare întâlnire a participanților. E-BOOKLET, o broșură virtuală unde sunt adunate exemple de bune practice din fiecare țară în ceea ce privește dezvoltarea profesională. FILMULTEȚE DE PREZENTARE A UNOR MESERII. Fiecare țară a realizat un material video despre o profesie reprezentativă. PLATFORME MOODLE ÎN LIMBILE PARTICIPANȚILOR care conțin toate materialele produse în timpul proiectului. GRUPUL DE PE FACEBOOK a fost creat pentru promovarea rezultatelor proiectului și pentru o mai bună informare în legătură cu acestea atât a participanților cât și a tinerilor care ar putea fi interesați de acest subiect. Grupul este deschis și disponibil pentru toată lumea. BLOGUL leonardovocationalguide.blogspot.com este un mediu virtual unde sunt adunate toate materialele proiectului.
  5. 5. Mai multe informatii: leonardovocationalguide.blogspot.com

×