Givet newsletter n. 5-RO

209 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
209
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
42
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Givet newsletter n. 5-RO

  1. 1. NEWSLETTER NUMĂRUL 5 DECEMBRIE 2013 DESPRE PROIECT Acest proiect va fi o oportunitate în a ghida studenții să- și identifice capacitățile și abilitățile și va ajuta organizațiile să stabilească o metodologie a consilierii. Majoritatea studenților care se află pe cale să își aleagă drumul spre o educație viitoare sunt nesiguri și indeciși în legătură cu ocupația pe care s-o aleagă și ce școală oferă cele mai bune opțiuni. Uneori Consilierea Profesională pe care o primesc este inadecvată; prin urmare, ei nu știu ce oportunități de carieră au în fața lor. Orice decizie greșită pe care o pot lua le-ar putea afecta în mod negativ Procesul de Învățare Continuă. Pentru a evita o astfel de situație, acest proiect își propune să dezvolte o metodologie a consilierii studenților printr-o gamă largă de oportunități pentru Formarea lor Profesionala și/sau Vocațională viitoare. 1. PROIECTE DE MOBILITATE 2. GRUPUL FACEBOOK AL GIVET 3. REZULTATELE ȘI ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI 4. URMĂTOARELE ÎNTÂLNIRI This project has been funded with support from the European Commission. This communication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
  2. 2. 1- PROIECTE DE MOBILITATE Cea de-a 6 – a întâlnire a partenerilor GIVET a avut loc în Rzeszow (Polonia) de pe 7 până pe 8 Noiembrie 2013. Partenerii au prezentat clipuri video despre obiecte de artizanat pe care le-au făcut pentru toți partenerii. Clipurile video vor fi disponibile pe platforma Moodle dedicată proiectului. Partenerii au discutat de asemenea cele mai bune practici pentru consilierea profesională online în țările respective. Fiecare țară parteneră va prezenta trei cele mai bune exemple de consiliere vocațională online. Vizită la Gimnazjum no 9 din Rzeszów. În timpul celei de-a doua zile a mobilității partenerii au vizitat școala gimnazială din Rzeszów - Gimnazjum no 9, una dintre cele mai bune școli din Rzeszów. Gimnazjum no 9 este o școală gimnazială secundară pentru tineri cu vârste între 13 și 16 ani. Facilitățile includ două laboratoare de informatică și o bibliotecă prevăzută cu acces la internet, clase echipate cu proiectoare multimedia și table magnetice interactive, o sală de sport, o sală de fitness, un teren de tenis acoperit și un loc de joacă. Profesorii sunt foarte calificați pentru a preda materiile. Folosind strategii, metode și tehnici moderne ei creează oportunități solide pentru ca elevii să primească o educație cuprinzătoare care se încadrează în programa națională. Ei pun de asemenea accentul pe importanța dezvoltării fizice. Elevii pot alege dintr-o selecție largă de cursuri de limbi străine care includ engleza, germana, franceza și spaniola. Se așteaptă de asemenea din partea lor să participe la numeroase cluburi și activități extracuriculare. Școala a luat parte în mod activ la multe proiecte educaționale europene ale căror scopuri și obiective majore sunt: - să promoveze Educația Europeană; - să învețe despre sistemele educaționale din străinătate; - să deprindă noi surse de învățare; - să mărească schimburile internaționale între studenți;
  3. 3. - să le permită elevilor să-și practice aptitudinile în domeniul limbilor străine. Timp de mai mulți ani școala a menținut schimbul între elevi la College de Clemenceau din Tulle (Franța), I.E.S. Virgen de las Nieves din La Palma (Spania), Zakladna Skola din Kosice (Slovacia), Zaklandna Skola din Praga (Republica Cehă) și cea de-a doua Școală Primară Korydallos din Atena (Grecia). Datorită acestor schimburi, elevii au putut să-și îmbunătățească aptitidinile lingvistice, să învețe despre istoria altor țări și diversitatea culturilor și tradițiilor. Vizită la Școala Secundară de Catering și Regim Hotelier din Rzeszów. Școala Secundară (nivel superior) de Catering și Regim Hotelier din Rzeszów are aproximativ 300 de absolvenți profesioniști în fiecare an. Fiecare dintre ei subliniază cu mândrie faptul că au absolvit o școală cu un înalt rang de profesionalism. Cadrele didactice foarte educate lucrează pentru ca fiecare absolvent să fie deschis, onest, de încredere, pe care te poți baza și complete chipat pentru activitățile conștiente din viața de adult. Școala oferă următoarele cursuri: asistent hotelier ; bucătar; chelner; specialist în nutriție; specialist în servicii gastronomice; specialist în turism și bucătar în gastronomie moleculară.
  4. 4. 2. GRUPUL DE FACEBOOK GIVET Grupul de facebook a fost stabilit pentru a disemina proiectul și rezultatele în rândul tinerilor. Grupul este deschis tuturor oamenilor interesați care sunt bineveniți să se alăture. Pe grupul de facebook GIVET publicăm informații despre proiect, mobilități, materiale interesante despre consilierea vocațională, obiecte artizanale, fotografii, etc. Link-ul pentru grupul facebool este: https://www.facebook.com/groups/132457550269138/ 3. REZULTATELE ȘI ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI Proiectul se va finaliza pe 31/07/2014 și următoarele rezultate vor deveni disponibile grupurilor noastre țință:  Bune practici VET în format electronic (E - BOOKLET);  Newslettere;  Video – uri ale meseriilor;  Platforma Moodle în limbile țărilor partenere conținând materiale produse pe perioada proiectului;  Și multe alte materiale interesante pe care le puteți găsi pe blogul nostru. 4.URMĂTOARELE ÎNTÂLNIRI Următoarea întâlnire va fi în România pe 24 – 25/04/2014. Ultima întâlnire va avea loc în Letonia la începutul lunii iunie 2014.
  5. 5. Mai multe informații sunt disponibile la adresa: leonardovocationalguide.blogspot.com

×