Givet newsletter n. 2

192 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
192
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
81
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Givet newsletter n. 2

  1. 1. NEWSLETTER NUMĂRUL 2 APRILIE 2013 DESPRE PROIECT Acest proiect va fi o oportunitate în a ghida studenții să-și identifice capacitățile și abilitățile și va ajuta organizațiile să stabilească o metodologie a consilierii. Majoritatea studenților care se află pe cale să își aleagă drumul spre o educație viitoare sunt nesiguri și indeciși în legătură cu ocupația pe care s-o aleagă și ce școală oferă cele mai bune opțiuni. Uneori Consilierea Profesională pe care o primesc este inadecvată; prin urmare, ei nu știu ce oportunități de carieră au în fața lor. Orice decizie greșită pe care o pot lua le-ar putea afecta în mod negativ Procesul de Învățare Continuă. Pentru a evita o astfel de situație, acest proiect își propune să dezvolte o metodologie a consilierii studenților printr-o gamă largă de oportunități pentru Formarea lor Profesională și/sau Educațională viitoare. 1. PROIECTE DE MOBILITATE 2. MATERIAL DE DISEMINARE 3. CHESTIONARUL STUDENȚILOR 4. SISTEME DE CONSILIERE VET – RAPORT INTERNAȚIONAL 5. PLATFORMA LMS MOODLE 6. URMĂTOAREA ÎNTÂLNIRE This projecthas been funded with support from the European Commission. This communication reflects the views only of the author, and the Commission cannotbe held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
  2. 2. 1- PROIECTE DE MOBILITATE A TREIA MOBILITATE - SENIGALLIA (ITALY) Cea de-a treia mobilitate a proiectului GI – VET și întâlnire a consorțiumului a avut loc în Senigallia (Italia) între 19 – 23 Martie 2013. În aceste zile partenerii au avut ocazia să viziteze liceul tehnic și profesional pentru topografi și personal administrativ “ITCG Corinaldesi”, localizat în Senigallia (AN - Italia). Ei s-au întâlnit și au discutat despre consiliere cu directorul și anumiți profesori ai școlii. Bun venit în școală – Daniele Sordoni – Directorul Școlii. Scurtă prezentare a școlii Partenerii au participat de asemenea la un atelier de lucru de tip prezentare la ”CIOF – biroul pentru ocuparea forței de munca din Senigallia” în legătură cu activitatea biroului și sistemul de consiliere din Italia. Consilierea profesională a fost prezentată în modul în care este implementată în Regiunea Marche pentru a evita șomajul și a spori oportunitățile de muncă. Centrul lucrează cu adulți în cadrul programului de învățare continuă.
  3. 3. În timpul mobilității, Daniele Sordoni, Bruna Durazzi și Laura Mencarelli au prezentat consilierea VET în școala “ITCG Corinaldesi”, atât la admiterea în școală cât și la absolvire. Prezentarea ConsilieriiVET la ITCG Corinaldesi 2- MATERIAL DE DISEMINARE Manifestul proiectului va fi finalizat curând în toate limbile partenerilor, în timp ce newsletter-ul va fi publicat numai în limba engleza. Toate materialele create în cadrul proiectului sunt de asemenea disponibile pe blogul proiectului: http://leonardovocationalguide.blogspot.it/ 3- CHESTIONAR DE FEEDBACK În timp ce au fost în Senigallia, partenerii au finalizat chestionarul de feedback. Sondajul va fi realizat pe un eșantion de 50 de elevi din fiecare țară ( TK, BG, RO, LV) . Pentru fiecare țară se va produce de către partenerul respectiv un raport național. Raporturile naționale vor fi trimise partenerului din România pentru a compara rezultatele și a crea un raport de ansamblu. 4- SISTEME DE CONSILIERE VET –
  4. 4. RAPORT INTERNATIONAL Fiecare partener a creat deja un raport național de consiliere VET. Raporturile naționale vor fi comparate pentru a produce un raport internațional. 5- PLATFORMA LMS MOODLE Platforma LMS MOODLE este un instrument folositor pentru scopurile proiectului. S-a hotărât asupra folosirii acestui instrument de către toți partenerii. În următoarele câteva luni partenerii vor colecta texte, date, video - uri și imagini relevante până la sfărșitul proiectului. Materialul va arăta/explica aspecte relevante ale unei meserii în domeniul artelor și meseriilor. Platforma va fi implementată începând cu al doilea an și va fi disponibilă spre consultare atât elevilor cât și formatorilor. Vor fi colectate cazuri și vor fi puse la dispoziția tuturor cu ușurință pentru a înțelege mai bine activitățile unei meserii. În timpul întâlnirii 6- URMĂTOAREA ÎNTÂLNIRE A PROIECTULUI Următoarea întâlnire a proiectului va fi găzduită de către partenerul din Slovenia pe 6 – 7 iunie 2013. Întâlnirea va include ateliere practice pentru a finaliza toate produsele, strategii de diseminare, discuții despre diversele materiale pentru platforma MOODLE.
  5. 5. mai multe informații sunt disponibile la adresa: leonardovocationalguide.blogspot.com

×