Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Vull fer una web: per on començo?

2,336 views

Published on

Per on començar a fer una web? Què haig de tenir en compte? Quines eines puc fer servir?

Published in: Technology
 • Be the first to comment

Vull fer una web: per on començo?

 1. 1. Planifica el teu web i coneix eines per crear-lo
 2. 2. S Siit tu e u em m --n o n oss Web Les pàgines web són documents, generalment en format HTML, al contingut de les quals podem accedir-hi mitjançant navegador. El conjunt de pàgines web que formen aquest portal és un lloc web (en anglès, website). Estan agrupades en un domini o subdomini d'Internet. Blog Un bloc és una eina de comunicació en línia que permet a l’usuari crear el seu propi espai web, on pot escriure sobre diferents temes per publicar-los i fer que altres usuaris hi puguin afegir els seus comentaris. Les entrades (o posts) es classifiquen de manera cronològica, segons el seu ordre de publicació Font: actic.gencat.cat
 3. 3. ● Informar ● Publicitar ● Negoci global Pe Pe rr q qu uè è? ? (24 hores / 365 dies l'any) ● Comunicació i atenció al client ● Reputació i marca ● Automatitzar processos de negoci (banca, compres, etc.) Una web o un blog és un canal més de vendes i de comunicació amb clients actius i potencials.
 4. 4. Passos a seguir (projecte web) 1. Què volem? 2. Qui farà què? 3. Definició de requeriments i selecció d'eines 4. Calendari 5. Dissenyar, maquetar, programar, ... 6. Continguts 7. Testeig 8. Manteniment (documentació) 9. Estrena i difusió
 5. 5. Comença per decidir: Comença per decidir: ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● Per què vols la web? Per què vols la web? Per què servirà? Per què servirà? Quins objectius pretenem aconseguir? Quins objectius pretenem aconseguir? A qui va dirigida? A qui va dirigida? Un cop estrenada, què en farem? Un cop estrenada, què en farem? Consell Consell “Un full en blanc i iun boli ens poden “Un full en blanc un boli ens poden ser de gran utilitat en aquesta etapa, ser de gran utilitat en aquesta etapa, per no oblidar que abans de crear la per no oblidar que abans de crear la web, hem de saber què volem” web, hem de saber què volem”
 6. 6. Planifica Planifica Quins elements ha de tenir cada pàgina? Com distribuïm els Quins elements ha de tenir cada pàgina? Com distribuïm els continguts? Com han d'enllaçar les pàgines entre elles? continguts? Com han d'enllaçar les pàgines entre elles? Comença per elaborar un esquema que et serveixi de guia a tu i ia Comença per elaborar un esquema que et serveixi de guia a tu a les persones que col·laborin en el projecte. les persones que col·laborin en el projecte.
 7. 7. Què necessito? Domini (o subdomini) El nom de domini és com la seva adreça en Internet (ex: www.lamevaempresa.com o lamevaempresa.domini.com). Hospedatje / Hosting del domini Espai en disc dintre d'un servidor web connectat a Internet on hi haurà els arxius de la seva web.
 8. 8. Què necessito? Disseny de la pàgina web La imatge de la seva empresa a Internet, la targeta de presentació. Cal tenir en compte les característiques específiques d'Internet. Manteniment de la pàgina web Com, quan i qui actualitzarà la web? Difusió de la pàgina web La web ha de tenir un pla de difusió i promoció (posicionament, difusió de continguts, etc.)
 9. 9. Definint el contingut És important definir quin tipus de contingut volem en aquesta web i quines seccions del lloc web seran dinàmiques i quines estàtiques. Això ens ajudarà a decidir l'eina i a definir l'estructura. Pàgines dinàmiques Pàgines estàtiques - Facilitat d'edició de continguts - Pot ser menys fàcilment editable - Pretenen donar informació actualitzada de forma permanent - Pot oferir opcions més específiques i personalitzades de disseny L'eina ens pot facilitar L'eina ens pot facilitar el dinamisme, però el el dinamisme, però el dinamisme el posem nosaltres dinamisme el posem nosaltres - Pretén donar informació de caràcter més estable Consideraries dinàmica una Consideraries dinàmica una pàgina amb una botiga virtual pàgina amb una botiga virtual sense tenir els productes actualitzats sense tenir els productes actualitzats
 10. 10. Eines per crear la meva web/blog 1. Gestors de continguts (en anglès, Content Management System, coneguts per les sigles CMS) ● Lliures: ● Objectiu - web: Joomla, Drupal, Wordpress (.org) ● Objectiu - blogs: Blogger, Wordpress (.com) ● Gestors de continguts amb llicència propietària 2. Programació (web a mida, solucions específiques a realitats concretes)
 11. 11. Els gestors de continguts Són sistemes que permeten mantenir i actualitzar una web de forma senzilla. A la vegada que ens facilitant l'edició dels continguts de forma visual i senzilla, controla bases de dades on es guarda tot el contingut del lloc web. Característiques principals: ● ● ● ● Permet treballar de forma independent entre contingut i disseny. Permet la publicació fàcil i controlada de publicacions per part de diversos editors. La gestió s'acostuma a fer des del propi web. Modularitat: es poden afegir mòduls que donen noves funcionalitats al lloc, sense haver de redissenyar-lo des de 0.
 12. 12. ● C Co on ns se el lllss ● Recorda que el darrer responsable del projecte ets tu. Segueix tot el procés. Titularitat i propietat: assegura't l'accés i el control del domini, l'allotjament i els continguts. ● Defineix l'objectiu al principi. ● Fes un disseny funcional i atractiu. ● ● Ofereix contingut de qualitat i actualitzat. Tot i les facilitats d'aquestes eines, el coneixement de llenguatges, codis i tecnologia associats a aquestes eines en amplia les possibilitats de personalització (forma't, assessora't o deixa't acompanyar)
 13. 13. Joomla ● 7 i TRIA ● Restaurant La Calèndula E Exx em em p plle ess Wordpress ● Ciberteka (servidor) ● Vinalium Sant Andreu Drupal ● Cal Rosset Blogger ● Miel de naranjas ● Gaudim
 14. 14. G Gr rà c à ciie ess Mar Cots @ciberteka www.facebook.com/ciberteka mar@ciberteka.net

×