Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
2013 Pritzker vinner Toyo Ito finner   inspirasjon i luft, vind og vannhttp://www.npr.org/2013/03/17/174128806/2013-prit...
Toyo Ito, en 71 år gammel arkitekt i Japan, er vinneren av den 2013 Pritzkerarkitektprisen. Juryen hedret Ito for sin mer ...
"Fordi det er mange store byer i verden, folk som bor i byer har blitt merisolert enn noensinne," sier han. "Jeg ønsker å ...
Dette rommet, så innbydende og heterogene, ble slått to år siden av sammejordskjelvet som utløste tsunami og Fukushima-uly...
Itos søster var da en nylig enke, med to små jenter, forklarer Buntrock. Hanbygget dem et hus som var glatt og hvit, forme...
I motsetning til så mange av dagens såkalte "starchitects", Ito bryr seg ompersonlig tilkoblinger. Han har bygget sin del ...
Bestemødre faktisk saken til Ito. Så gjøre barnebarn. Han har startetundervisning grunnskole elever om arkitektur. Den ene...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Avanti Developers Group Tokyo: 2013 Pritzker vinner Toyo Ito finner inspirasjon i luft, vind og vann

445 views

Published on

Avanti Developers Group Tokyo: 2013 Pritzker vinner Toyo Ito finner inspirasjon i luft, vind og vann
http://www.npr.org/2013/03/17/174128806/2013-pritzker-winner-toyo-ito-finds-inspiration-in-air-wind-and-water
avanti developers group tokyo
Toyo Ito, en 71 år gammel arkitekt i Japan, er vinneren av den 2013 Pritzker arkitektprisen. Juryen hedret Ito for sin mer enn fire tiår karriere, som han har opprettet arkitektur som "prosjekter en aura av optimisme, letthet og glede... infused med både en følelse av unikhet og universalitet."
På telefonen fra sine kontorer i Tokyo-den mest folkerike byen i verden-Ito sier "luft og vind og vann," er kreftene som kjøre ham estetisk. "Disse metaforer som jeg finner i naturen, det er alltid inspirasjonen for min arkitektur," forklarer han.
Itos arkitektur skaper flyt mellom natur og menneskeheten. Når noen skriver inn sin helt soldrevne stadion i Kaohsiung, Taiwan, for eksempel ønsker han dem til å kunne kjenne vinden og føle luften. Altfor ofte, mener han, urbane miljøer føler ment å holde oss fra hverandre. Han ønsker å omstrukturere dem for å bringe oss sammen.
"Fordi det er mange store byer i verden, folk som bor i byer har blitt mer isolert enn noensinne," sier han. "Jeg ønsker å bruke arkitektur til å opprette obligasjoner mellom mennesker som bor i byer, og selv bruker den til å gjenopprette samfunnene som brukes til å eksistere i hver enkelt by."
For dette formål, Toyo Ito bygget en mediatheque-en slags banebrytende public library-i Sendai, Japan, tilbake i 2001. Det er en gjennomsiktig kube, består av rør og plattformer. University of California, Berkley, arkitektur professor Dana Buntrock sier latticed design er utrolig lett og åpne.
"Folk vandrer i fra fortauene og de samle," sier hun. "Mødre med barnevogner, unger kjører bare fortauet barn fra Amerika som kom for å se trendy bygningen-alle slags blandet sammen i dette rommet."
Dette rommet, så innbydende og heterogene, ble slått to år siden av samme jordskjelvet som utløste tsunami og Fukushima-ulykken. Videoer skudd fra innsiden Sendai Mediatheque under jordskjelvet vise vettskremt folk crouching under pulter som en suspendert taket rister illevarslende over dem. Men Itos banebrytende teknologi gjort bygningen fleksible og spenstig, sier Sarah Williams Goldhagen, arkitektur kritikeren for The New Republic.
"Mediatheque har disse rørformede-lignende ting som ser ut som trær, eller ligne vaier gress i vinden," sier hun. "De innrømmet bygningen å flytte med jordskjelvet og overleve."
Goldhagen sier Ito var typen student som var så nysgjerrig om siste i fransk filosofi som han var konstruksjonsteknikk. Hans arbeid tiltrakk seg internasjonale varsel for en eller annen måte klarer å være både varm og avant-garde. Ta "White U," huset han bygget for hans søster i 1976.


READ MORE ARTICLES:
http://the-avanti-group.wikia.com/wiki/The_Avanti_Group_%E2%80%93_About
http://avantigroup.quora.com/

 • Wow, hadde jeg egentlig å bokmerke en side! Dette er en første. Keep it up
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Avanti Developers Group Tokyo: 2013 Pritzker vinner Toyo Ito finner inspirasjon i luft, vind og vann

 1. 1. 2013 Pritzker vinner Toyo Ito finner inspirasjon i luft, vind og vannhttp://www.npr.org/2013/03/17/174128806/2013-pritzker-winner- toyo-ito-finds-inspiration-in-air-wind-and-water
 2. 2. Toyo Ito, en 71 år gammel arkitekt i Japan, er vinneren av den 2013 Pritzkerarkitektprisen. Juryen hedret Ito for sin mer enn fire tiår karriere, som han haropprettet arkitektur som "prosjekter en aura av optimisme, letthet og glede...infused med både en følelse av unikhet og universalitet.“På telefonen fra sine kontorer i Tokyo-den mest folkerike byen i verden-Ito sier"luft og vind og vann," er kreftene som kjøre ham estetisk. "Disse metaforersom jeg finner i naturen, det er alltid inspirasjonen for min arkitektur,"forklarer han.Itos arkitektur skaper flyt mellom natur og menneskeheten. Når noen skriverinn sin helt soldrevne stadion i Kaohsiung, Taiwan, for eksempel ønsker handem til å kunne kjenne vinden og føle luften. Altfor ofte, mener han, urbanemiljøer føler ment å holde oss fra hverandre. Han ønsker å omstrukturere demfor å bringe oss sammen.
 3. 3. "Fordi det er mange store byer i verden, folk som bor i byer har blitt merisolert enn noensinne," sier han. "Jeg ønsker å bruke arkitektur til å oppretteobligasjoner mellom mennesker som bor i byer, og selv bruker den til ågjenopprette samfunnene som brukes til å eksistere i hver enkelt by.“For dette formål, Toyo Ito bygget en mediatheque-en slags banebrytendepublic library-i Sendai, Japan, tilbake i 2001. Det er en gjennomsiktig kube,består av rør og plattformer. University of California, Berkley, arkitekturprofessor Dana Buntrock sier latticed design er utrolig lett og åpne."Folk vandrer i fra fortauene og de samle," sier hun. "Mødre med barnevogner,unger kjører bare fortauet barn fra Amerika som kom for å se trendybygningen-alle slags blandet sammen i dette rommet."
 4. 4. Dette rommet, så innbydende og heterogene, ble slått to år siden av sammejordskjelvet som utløste tsunami og Fukushima-ulykken. Videoer skudd frainnsiden Sendai Mediatheque under jordskjelvet vise vettskremt folkcrouching under pulter som en suspendert taket rister illevarslende over dem.Men Itos banebrytende teknologi gjort bygningen fleksible og spenstig, sierSarah Williams Goldhagen, arkitektur kritikeren for The New Republic."Mediatheque har disse rørformede-lignende ting som ser ut som trær, ellerligne vaier gress i vinden," sier hun. "De innrømmet bygningen å flytte medjordskjelvet og overleve.“Goldhagen sier Ito var typen student som var så nysgjerrig om siste i franskfilosofi som han var konstruksjonsteknikk. Hans arbeid tiltrakk seginternasjonale varsel for en eller annen måte klarer å være både varm og avant-garde. Ta "White U," huset han bygget for hans søster i 1976.
 5. 5. Itos søster var da en nylig enke, med to små jenter, forklarer Buntrock. Hanbygget dem et hus som var glatt og hvit, formet, beskyttende, som bokstavenU. "han har skrevet en bok om det i japansk snakker om hvor mye han villevære der for å støtte hans søster etter at hun mistet mannen sin, og bare holdhenne i noe som både var vedlagt og føltes som kontinuerlig plass, føltes somnoe du kan flytte utover fra."Etter at jentene vokste opp, besluttet Itos søster å flytte. Familien diskutert hvade skal gjøre med hus for et år- og de endte opp med å rive det."Og det var en del av sorg prosessen, også," Buntrock sier, "å være i stand til åbygge huset, men også til å akseptere det var på tide å gå videre. Og det erveldig mye en del av Ito-san, også. Han er ikke som investert i hans bygningerblir her etter at han har gått. Noen arkitekter virkelig, virkelig ønsker det, duvet? "Hundre år fra nå, noen kommer til å gå i min fantastiske bank ellermuseum, og de vet jeg var en stor arkitekt." Ito ikke virkelig bryr seg om at."
 6. 6. I motsetning til så mange av dagens såkalte "starchitects", Ito bryr seg ompersonlig tilkoblinger. Han har bygget sin del av splashy ikoner: leiligheter,brannhydrant rød, i Barcelona; fantastisk soldrevne stadion i Taiwan. Men hanhar også strømmet hans estetiske filosofi og teknisk ekspertise i en offentligbarnehage, en firehouse og et samfunnshus for eldre."Hva han prøver å fortelle folk er så vanskelig for dem å høre," Buntrock sier,"at bygningen er egentlig ikke om strukturen, bygningen er egentlig ikke omde miljøvennlige egenskapene, bygningen er om folk inne i den. Du skulle trodet ville være slik en enkel melding. Men i vår praksis akkurat nå, en sexyskjemaet går mye lenger enn åtte eller 10 bestemødre som ønsker å hengerundt bygge på en torsdag ettermiddag.
 7. 7. Bestemødre faktisk saken til Ito. Så gjøre barnebarn. Han har startetundervisning grunnskole elever om arkitektur. Den eneste gangen han byttet tilengelsk i vårt intervju var da spurte hva gir ham glede i kjølvannet av hansPritzker seier."Jeg liker undervisning primære studentene så mye," sa han, haltingly.Kanskje lære unge barn om arkitektur er den nyeste innovative måten for Ito åbygge noe dyp. Noe uventet flyktige, ennå uventet varer.

×