Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Victorian novel Test 2

475 views

Published on

Victorian novel Test 2

  • Be the first to comment

Victorian novel Test 2

  1. 1. Victorian Novel Test- 2 1. Among these of Charles Dickens’ works, which is a historical novel? A. Bleak House B. Great Expecta ons C. Hard Times D. Barnaby Rudge. 2. Charlo e Bronte’s “Jane Eyre” was published in the year… A. 1851 B. 1847 C. 1840 D.1845 3. Which work of Charles Dickens irritated Americans? A. Mar n Chuzzlewit B. A Tale of Two Ci es C. Bleak House D. Hard Times 4. Which protagonist of W. M. Thackeray is described as “ neither angel, nor imp “? A. Henry Esmond B. Arthur Pendennis C. Colonel Thomas Newcome D. Becky Sharp 5. Among these, which is not a work of George Meredith? A. The Egoist B. The Ordeal of Richard Feverel C. Middlemarch D. Diana of the Crossways 6. The tle of Thomas Hardy novel “Far From the Madding Crowd” is taken from A. Elegy Wri en in a Country Churchyard B. Rime of the Ancient Mariner C. Paradise Lost D. Pilgrim’s Progress 7. George Meredith’s novel “ Emilia in England “, later renamed as… PDFaid.com (c)C opyright:EnglishAchiever.com
  2. 2. A. The Shaving of Shagpat B. The Egoist C. The Ordeal of Richard Feverel D. Sandra Belloni 8. “A Tale of the Riots of Eighty” is the sub tle of Charles Dickens’ novel…. A. Barnaby Rudge B. Bleak House C. Great Expecta ons D. Li le Dorrit 9. The pathe c character of” Li le Nell “ appears in A. Li le Dorrit B. The Old Curiosity Shop C. Great Expecta ons D. Bleak House 10. A er which novel, Thomas Hardy abandoned prose and turned to poetry and drama? A. Jude, The Obscure B. Far From The madding Crowd C. The Woodlanders D. The Mayor of Castorbridge 11. Who is the author of “ Essay on Comedy “? A. George Elliot B. W.M Thackeray C. Charles Dickens D. George Meredith 12. Who is the author of “ Yelloplush Papers”? A. Thomas Hardy B. W. M. Thackeray C. Charles Dickens D. Elizabeth Gaskell 13. Charle Dickens’ greatest novel “A Tale of Two Ci es “ is influenced from A. Shakespeare’s “ Hamlet” B. John Keats’ ”Endymion” C. Carlyle’s “French Revolu on” D. Melville’s “Moby Dick” 14. In which novel by Charles Dickens, The character ” Uriah Heep” is found? (c)C opyright:EnglishAchiever.com
  3. 3. A. David Copperfield B. A Christmas Carol C. Hard Times D. Bleak House 15. What is the first novel by Elizabeth Gaskell? A. Cranford B. Mary Barton C. Ruth D. North and South Answers: 1.D 6.A 11.D 2.B 7.D 12.B 3.A 8.A 13.C 4.B 9.B 14.A 5.C 10.A 15.B (c)C opyright:EnglishAchiever.com

×