Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
1. " O, wind, if winter comes, can spring be far behind ?" A popular quote
by P. B. Shelly is from his poem...
A. To a sky...
C. John Keats D. Leigh Hunt
8. What is the name of the work , which was a compilation of ballads, by
Walter Scott ?
A. Mar...
C. Prometheus unbound D. Ode to Westwind
15. " The Four Ages of Poetry " is an essay by
A. Thomas Love Peacock B. Hazli
C....
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Romanticism test 3 pdf w

640 views

Published on

Romanticism test 3 pdf

  • Be the first to comment

Romanticism test 3 pdf w

  1. 1. 1. " O, wind, if winter comes, can spring be far behind ?" A popular quote by P. B. Shelly is from his poem... A. To a skylark B. Ode to west wind C. Adonais D. The cloud 2. The other name of Walter Scott's "Waverly "? A. Sco sh drama B. A secret palace C. A historical novel D. Tis Sixty Years Since 3 . Which work is Walter Scott's first prose fiction ? A. Waverly B. Ivanhoe C. Rob Roy D. Kenilworth 4. P. B.shelly's poem " Julian and Maddalo " was inspired from his conversations with A. William wordsworth B. Lord Byron C. John Keats D. Mary Shelly 5. "The Lay of the Last Minstrel" is a long narrative poem by A. P.B Shelly B. Lord Byron C. Walter Sco D. William wordsworth 6. " Our sweetest songs are those that tell of saddest thought " is a quote found in the poem A. Ode to West wind B. To a skylark C. Epipsychidion D. Alastor 7. " Poetry...the best words in the best order" Whose opinion is this ? A. William Wordsworth B. S.T .Coleridge PDFaid.com (c) Copyright : EnglishAchiever.com
  2. 2. C. John Keats D. Leigh Hunt 8. What is the name of the work , which was a compilation of ballads, by Walter Scott ? A. Marmion B. The lady of the lake C. The Minstrelsy of the Sco sh Border D. Lay of the last minstrel 9. The idea of "non violent resistance" is found in Shelly's poem A. The Cenci B. Masque of anarchy C. Ode to West wind D. Revolt of Islam 10. Keats' popular quote "a thing of beauty is a joy forever " appears in the poem A. Endymion B. Ode to nigh ngale C. To autumn D. Ode on melancholy 11. Which is not a poem, of all these Walter Scott's works? A. Lady of the lake B. Rokeby C. Marmion D. Quen n Durward 12. The novel "Headlong hall" was written by A. Thomas Love Peacock B. Walter Sco C. Leigh hunt D. William Blake 13. The novel "Nightmare Abbey " by Thomas Love Peacock is a A. Drama B. Sa re C. Horror D. Mystery 14. P. B. Shelly's greatest lyrical drama... A. Adonais B. Epipsychidion (c) Copyright : EnglishAchiever.com
  3. 3. C. Prometheus unbound D. Ode to Westwind 15. " The Four Ages of Poetry " is an essay by A. Thomas Love Peacock B. Hazli C. S.T. Coleridge D. Leigh Hunt Answers : 1.B 6.B 11.D 2.D 7.B 12.A 3.A 8.C 13.B 4.B 9.B 14.C 5.C 10.A 15.A (c) Copyright : EnglishAchiever.com

×