Conclusions dels grups de treball de la IV jornada Innovem: la societat del coneixement a l'aula

834 views

Published on

Conclusions dels grups de treball de la IV jornada Innovem: la societat del coneixement a l'aula

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
834
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Conclusions dels grups de treball de la IV jornada Innovem: la societat del coneixement a l'aula

 1. 1. Innovem La societat del coneixement a l'aula Direcció General d'Ensenyaments Unitat d'Educació Permanent Professionals, Artístics i Especialitzats
 2. 2. Espai Ausubel Febleses Oportunitats Condicions de treball Un nou currículum basat en inadequades per manca de l'ARC que fomenti materials, espais, temps, l'autonomia de l'aprenent i el tecnologia... i un bon treball col·laboratiu dins i fora currículum adaptat a la del centre amb el suport metodologia ARC que d'una bona formació del difuculten la implicació i professorat que sigui motivació del professorat. aplicable a l'aula.
 3. 3. Espai Freire Febleses Oportunitats Necessitat d'un projecte de centre compartit que ajudi a Estem davant d'un nou espai superar les dificulatats, la de coneixement, el qual diversitat (de grups , afavoreix una metodologia alummat, nivells) i inèrcies que permet apropar l'escola a que es donen a l'escola la realitat social i esdevenir d'adults. aprenents autònoms.
 4. 4. Espai Decroly Febleses Oportunitats Manca de formació Les noves tecnologies pedagògica del professorat motiven, donen oportunitat de quant a TAC. compartir, faciliten el treball col·laboratiu, l'atenció a la diversitat i flexibilitzen el procés d'aprenentatge.
 5. 5. Espai Freinet Febleses Oportunitats Reproduir el model El treball col·laboratiu dóna transmissiu produeix manca més recursos a tothom i d'autonomia per: utilitzar les TIC ajuda a crear escassa predisposició al una xarxa per compartir-los. canvi, manca de formació i de recursos.
 6. 6. Espai Montessori Febleses Oportunitats • La necessitat d'adaptar-se • L'accés a una banda als canvis accelerats sovint amplaquot; d'informació que es provoca incertesa, manca pot compartir entre iguals i de temps per sistematitzar permet l'aprenentatge materials i recursos i una col.labortiu. manca de reflexió crítica • Les TIC afavoreixen davant la tasca diària. l'atenció a la diversitat • Heterogeneïtat i i potencien la motivació de discontinuïtat de l'alumnat. l'alumnat. • Poques infraestructures • Afavorir la reflexió i (espais i equipaments) actuació conjunta dels claustres.
 7. 7. Espai Pestalozzi Febleses Oportunitats Reticència als canvis per desconeixement de les Afavorir el treball en xarxa possibilitats de les TIC. a l'aula i entre els/les professors/es per construir coneixement.
 8. 8. Espai Piaget Febleses Oportunitats – Reticència i por tant d'una El professorat té la possibilitat part del professorat com d'intercanviar recursos i d'alguns alumnes davant treballs. L'alumnat està l'aplicació de les TIC i de motivat i s'implica en noves metodologies que l'aprenentatge amb una comportin un canvi de rol. metodologia que afavoreix – Manca de recursos l'autoformació i el treball amb tècnics, infraestructures i grups heterogenis i que recull temps. els coneixements previs. – Currículum poc adaptats a la formació de persones adultes.
 9. 9. Espai Rosa Sensat Febleses Oportunitats – Manca de recursos físics, Aprofitar les tecnologies ja humans i temporals. presents a la societat per – Trencar l'aïllament de les integrar-les a l'educació TIC. facilitant la construcció – El treball individualista. conjunta entre professorat i alumnat i donant resposta a les realitats canviants.
 10. 10. Espai Papert Febleses Oportunitats – Manca de recursos i – Alumnes molt motivats formació – Els grups heterogenis – Manca de planificació – Les TIC com a facilitador personal d'aprenentatge més – Resistència al canvi flexible. Constatem manca de Aprofitar la motivació i recursos tecnològics, l'heterogeneïtat dels alumnes formació, espais adients i perquè l'aprenentatge sigui resistència al canvi més flexible, més extensiu i reflexiu.
 11. 11. Espai Vygotsky Febleses Oportunitats – Resistència i reticència als – L'ús significatiu de les TIC canvis (metodològics i dóna motivació a l'alumne i tecnològics) ens permet l'atenció a la – Manca d'infraestructures i diversitat. recursos i desconeixement – L'ARC en unió amb les de les eines TIC existents. TIC condueixen cap a – Es confon el mitjà amb els l'autonomia de l'alumne. objectius i algunes eines – L'ARC i les TIC ens ajuden TIC no estan pensades per a compartir el construir coneixement. coneixement.

×