Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
El Govern és una de les institucions que formen part de la
Generalitat de Catalunya.
És l’encarregat de decidir quines cos...
Govern actual de Catalunya
o
o
o
o
o

El govern forma part de…
El govern és l’encarregat de...
Al Govern, també se l’anomena...
En els pressupostos e...
El parlament és
l’encarregat
d’escollir el
president o la
presidenta de
Catalunya.
Artur Mas, actual president de la
Gener...
El Govern i el Parlament treballen de manera
coordinada, però vigileu, que són dues coses ben
diferents.
En el Parlament h...
A més, aquestes dues
institucions són en dos
llocs ben diferenciats: el
Parlament és al Parc de
la

Ciutadella

de

Barcel...
Nom dels partits
Convergència i Unió

Sigles
CIU

Partit Socialista de Catalunya
- Ciutadans pel Canvi-

PSC
CpC

Esquerra...
Tot el procés comença en les eleccions del Parlament, que se
celebren cada quatre anys (voten els majors de 18 anys).
Desp...
Tot el procés comença en les eleccions del Parlament, que se
celebren cada quatre anys (voten els majors de 18 anys).
Desp...
El govern de catalunya
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

El govern de catalunya

1,567 views

Published on

el govern de Catalunya

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

El govern de catalunya

 1. 1. El Govern és una de les institucions que formen part de la Generalitat de Catalunya. És l’encarregat de decidir quines coses s’han de fer (on s’ha de construir una escola o un hospital, per on ha de passar una carretera...) i quants diners es gastaran en cada cosa (elaborar els pressupostos de la Generalitat). Per aquest motiu s’anomena el poder executiu, perquè és qui executa i fa les coses.
 2. 2. Govern actual de Catalunya
 3. 3. o o o o o El govern forma part de… El govern és l’encarregat de... Al Govern, també se l’anomena... En els pressupostos es recull... Qui controla i/o ajuda al Govern és... Poder executiu Poder executiu El Parlament de Catalunya El Parlament de Catalunya (com a representant de tota la (com a representant de tota la ciutadania) ciutadania) La Generalitat La Generalitat Quants diners es Quants diners es gastaran en cada cosa gastaran en cada cosa
 4. 4. El parlament és l’encarregat d’escollir el president o la presidenta de Catalunya. Artur Mas, actual president de la Generalitat de Catalunya.
 5. 5. El Govern i el Parlament treballen de manera coordinada, però vigileu, que són dues coses ben diferents. En el Parlament hi ha representades totes les forces politiques (i el Govern), que es dediquen a fer les lleis i a controlar i /o ajudar el Govern. El Govern està format per una part del Parlament i és qui executa o aplica les lleis.
 6. 6. A més, aquestes dues institucions són en dos llocs ben diferenciats: el Parlament és al Parc de la Ciutadella de Barcelona i el Govern és al Palau de Parlament de Catalunya la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Palau de la Generalitat (Govern de Catalunya)
 7. 7. Nom dels partits Convergència i Unió Sigles CIU Partit Socialista de Catalunya - Ciutadans pel Canvi- PSC CpC Esquerra Republicana de Catalunya ERC Partit Popular PP Iniciativa per Catalunya Verds -Esquerra Unida i Alternativa- ICV - EUiA Ciutadans -Partido de la Ciudadanía- C’s Candidatura d’unitat Popular CUP Logotips
 8. 8. Tot el procés comença en les eleccions del Parlament, que se celebren cada quatre anys (voten els majors de 18 anys). Després, el Parlament escull el president o presidenta de la Generalitat, que formarà el Govern de Catalunya. Per tant, la ciutadania hi tenim un paper fonamental; nosaltres escollim els nostres representants polítics.
 9. 9. Tot el procés comença en les eleccions del Parlament, que se celebren cada quatre anys (voten els majors de 18 anys). Després, el Parlament escull el president o presidenta de la Generalitat, que formarà el Govern de Catalunya. Per tant, la ciutadania hi tenim un paper fonamental; nosaltres escollim els nostres representants polítics.

×