Pamela i yanelly tenis taula

373 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
373
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
72
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pamela i yanelly tenis taula

 1. 1. QUE ES EL TENNIS TAULA?El tennis taula és un esport de raqueta que enfronta dosjugadors,o dues parelles de jugadors situats de banda abanda duna taula dividida per una xarxa. Consisteix acolpejar la pilota amb una pala per fer-la passar perdamunt de la xarxa,fent que boti en el camp contrari demanera que ladversari no la pugui tornar.
 2. 2. ORIGEN DEL TENNIS TAULA:El tennis modern es va originar al Regne Unit a finals delsegle XIX.Desprès la seva creació el tennis es va ferpopular entre les classes altes dels països angloparlants,estenent-se per tot el món al segle XX. Va estar present alsprimers Jocs Olímpics moderns el 1896 a Atenes sentesport olímpic fins a París 1824.Després dhaver estatesport de demostració en les edicions de 1968 i 1984.HISTORIA DEL TENNIS TAULA:Els principis del tennis taula són incerts i no se sap amb certesaquan es va practicar per primer cop.Podem dir que va ser a la dècada del 1870 quan aquest esportva sorgir a Anglaterra com una derivació del tennis.
 3. 3. PERQUÈ ES CONSIDERA UN JOC EL TENNIS TAULA? QUINES SON LES SEVES REGLES?--LA TAULA: 1-La superfície superior de la taula, coneguda com asuperfície de joc, serà rectangular, amb una longitud de2,74 mi una amplada de 1,525 m, i estarà situada en unpla horitzontal a 76 cm del terra. 2-La superfície de joc no inclou els lateralsde la part superior de la taula.
 4. 4. 3-La superfície del joc pot ser de qualsevol material iproporcionarà un bote uniforme de, aproximadament,23 cm al deixar caure sobre ella una pilotareglamentaria desde una altura de 30 cm.4-La superfície de joc serà de color fosc, uniat, ambuna línia lateral blanca de 2 cm damplada al llarg decada vora de 2,74 m, i una línia de fons blanca de 2 cmdamplada al llarg de cada vora de 1,525 m.5-La superfície de joc estarà dividida en doscamps iguals per una xarxa vertical paral · lela ales línies de fons i serà contínua en tota làrea decada camp. 6-Per dobles, cada camp estarà dividit en dos mitjos camps iguals per una línia central blanca de 3 mm damplària i paral · lela a les línies laterals, la línia central serà considerada com a part dels mitjans camps drets.
 5. 5. CONJUNT DE LA XARXA:1. El conjunt de la xarxa estarà format per la xarxa, laseva suspensió i els pals de suport, incloses lesabraçadores que els subjecten a la taula.2- La xarxa estarà sostinguda per una corda fixada encada un dels seus extrems a un pal vertical de 15,25 cmdalçada, els límits exteriors dels pals estaran a 1 5,25cm per fora de la línia lateral.3- La part superior de la xarxa haurà destar, en tota lalongitud, a 15,25 cm sobre la superfície de joc. 4- La part inferior de la xarxa haurà destar, en tota la longitud, el més prop possible de la superfície de joc, i els costats de la xarxa el més a prop possible dels pals.
 6. 6. LA PILOTA1 La pilota serà esfèrica, amb un diàmetre de 38 mm.2 La pilota ha de pesar 05/02 gm.3 La Pilota haurà de ser de cel · luloide o dun materialsimilar, de color blanc o taronja, i mat. LA RAQUETA1 La raqueta pot ser de qualsevol grandària, forma o pes,però el full haurà de ser plana i rígida.2.La "goma de pics normal" és una capa senzilla de goma nocel · lular, natural o sintètica, amb pics distribuïts de manerauniforme per la seva superfície, amb una densitat no inferior a10 per cm2 ni superior a 50 per cm2.
 7. 7. CLASSIFICAR-LO COM A ESPORT INDIVIDUAL,DE GRUP OCOL·LECTIU.Pot ser en grup o col·lectiu.
 8. 8. ELEMENTS CARACTERÍSTICS DEL TENNIS TAULA:Materials:-Una taula-Una pilota-La pala o una raqueta.
 9. 9. ON ES JUGA EL TENNIS T AULA?Es pot jugar en interior o exterior.

×