Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Power point elcoshumà

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Power point elcoshumà

 1. 2. Ossos i músculs
 2. 3. Els ossos L´ esquelet és el conjunt de tots els ossos del cos. Serveix per: - Aguantar i donar forma el cos. - Protegeix les parts més delicades del cos (cor, cervell, etc.). Està format per: - ossos , que són durs i rígids. - cartílags , que són tous i flexibles. La unió de dos ossos es diu articulacions . - Algunes articulacions no permeten el moviment (per exemple, les del crani). - Altres articulacions permeten el moviment (per exemple, les del colze, genoll, maluc...) Nom: Data: 1
 3. 4. Frontal l Esternúm Costelles Cúbit Radi Pelvis Tibia Peroné Maxilar Húmer Vèrtebres Falanges de la mà Falanges del peu Fèmur Nom: Data: Escriu el nom del ossos assenyalats. Temporal
 4. 5. Els músculs La musculatura és el conjunt de tots els músculs del cos. - Tots els moviments que fem es realitzen mitjançant els músculs. - Els músculs són tous i flexibles . - Els músculs estan sota la pell i per sobre dels ossos. - Segons el tipus de movimient que facin, els músculs es divideixen en dos grups. - Músculs voluntaris : es mouen quan nosaltres volem (per exemple, els músculs de les cames). - Músculs involuntaris : es mouen sense que nosaltres poguem controlar aquest moviment (per exemple, el cor). Nom: Data:
 5. 6. Nom: Data: Escriu el nom dels músculs assenyalats.
 6. 7. L’alimentació i la digestió
 7. 8. L’alimentació L’ aparell digestiu és l’encarregat de digerir els aliments. L’ aparell digestiu està format per: - Boca - Esòfag : Aqui comença la digestió. És un tub que medeix aproximadament 25 centímetres. Comunica la boca i l’ estòmac. - Estòmac : - Intestí : Té forma de bossa. A les seves parets hi ha molts músculs. És un tub que medeix aproximadament 8 metres i mig. Està format per: -Intestí prim : que medeix uns set metres. -Intestí gruixut : que medeix un metre i mig. Termina a l’ anus . Nom: Data:
 8. 9. La digestió serveix per dividir els aliments en substàncies més senzilles, per a que el nostre cos pugui aprofitar-les. L’ alimentació Com es produeix la digestió ? - Boca - Esòfac : : Les dents tallen i trituren els aliments. Amb l’ajuda de la llengua els aliments es barregen amb la saliva. A través d’ell, els aliments arriben fins l’estòmac. - Estòmac : - Intestí prim : Els aliments es barregen amb els sucs gàstrics . Els sucs gàstrics desfan els aliments en substàncies més senzilles. Al seu interior termina la digestió. Les substàncies que es poden aprofitar passen de l’intestí prim a la sang. - Intestí gruixut: : Les substàncies que no es poden aprofitar es transformen en excrements y s’expulsen per l’anus. Qué passa després de la digestió ? Nom: Data:
 9. 10. Boca Esòfac Intestí Prim Estòmac Intestí gruixut Anus Aparell digestiu Nom: Data: Completa el dibuix amb el nom dels órgans assenyalats
 10. 11. Respiració i circulació
 11. 12. La respiració Necessitem l’ aparell respiratori per poder respirar. L’ aparell respiratori està format per: - Nas o boca. Fosses Nasals <ul><li>Laringe </li></ul><ul><li>Tràquea </li></ul><ul><li>Bronquis. Bronquiols </li></ul>- Pulmons En el seu interior es troba els bronquis , que es divideixen en tubs i cada vegada són més fins, es diuen Bronquiols. Nom: Data:
 12. 13. Fosses Nasals Nas Tràquea Pulmó Esquerre Bronquis Bronquiols Pulmó dret Aparell respiratori Nom: Data: Completa el dibuix amb el nom dels órgans assenyalats Laringe Alveols
 13. 14. Per fem dos movimients: la inspiració i l’espiració. - : - : L’ aire entra per el nas, baixa per la tràquea i arriba als pulmons. El pit s’infla perquè els pulmons estan plens d’aire. L’aire surt dels pulmons, passa per la tràquea i s’expulsa per el nas. La respiració Nom: Data:
 14. 15. La circulació La és el recorregut que fa la sang per tot el nostre cos. L’ s’encarrega de la circulació de la sang. L’ està format per: - : - : Fa que la sang per arribi a tot el cos. Està situat entre els dos pulmosn. Existeixen tres tipus de vassos sanguinis: - : - : Porten la sang des de el cor fins totes les parts del cos. Porten la sang des de les distintes parts del cos fins el cor. - : Son vassos sanguinis molt fins. Les arteries i les venes es divideixen en capilars per arribar a tots els órgans del cos. Nom: Data:
 15. 16. Els sentits
 16. 17. Els sentits Els ens informen de tot el que passa al nostre voltant . Tenim sentits: - - - - - A cada li correspo un organ. Nom: Data:
 17. 18. Els sentits: la vista La ens informa de la mida, la forma, el color, la posició, la distància i la velocitat a la que es desplaça els objetes. Els són els organs de la vista. En els ulls distingim: * Parts que s’encarreguen de : * Parts que s’ocupen de la : - . - . - . - . - . - . - . Nom: Data:
 18. 19. Parts que s’encarreguen de els ulls. Nom: Data: Parts que s’ocupen de la Completa el dibuix amb el nom que falta. Cristalí, iris, pupil.la , globus de l’ull, retina Cella, pestanyes , parpelles
 19. 20. Els sentits: l’oida L’ ens informa dels sons que es produeixen al nostre voltant. Les són els organs del sentit de l’oida. En les oides distingim: * Una part que veiem: * Altres parts que no veiem: - . - - - - Nom: Data:
 20. 21. Parts de l’ Nom: Data: Completa el dibuix amb el nom que falta: Orella, ossets de l’orella, cargol, timpà, conducte auditiu

×