Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Dossier fi de curs

1,157 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Dossier fi de curs

 1. 1. Educació Visual i Plàstica curs 2009-2010 Escola Dr. Robert Camprodon “¿Cómo puede hacerse arte sin pasión? El artista se domina más o menos, pero es la pasión lo que motiva su obra. Se dice que todo mi arte viene de la inteligencia. No es cierto: todo lo hice por pasión” “la elección de mis colores no se basa en ninguna teoría científica, sino en la observación, el sentimiento, en la experiencia de mi sensibilidad . Intento poner colores que interpreten mi sensación.” Henri Matisse Els colors i les composicions de Matisse ens han acompanyat durant aquest curs 2009-2010. Partint de l’obra de Matisse hem dibuixat i hem pintat. Matisse va treballar amb entusiasme i va provar i investigar fins al final de la seva vida. Amb aquesta idea de treball i d’entusiasme hem portat ha terme les nostres activitats plàstiques. • M comme Matisse: La M és la primera lletra del cognom Matisse. Una lletra, on ens porta? Treballs amb la lletra M
 2. 2. • Poissons rouges: Aquesta peixera amb peixos vermells ens dóna el punt de partida per escometre l’obra de Matisse. La composició dels elements i el moviment dels peixos té quelcom que ens crida l’atenció. Mirant els peixos que tenim a la peixera del passadís pensem, observem, dibuixem i pintem.
 3. 3. • Tardor de taronges i llimones: Les taules parades amb fruites, ens porten a l’obra de Matisse i també a la tardor que comença. Enguany “Tardor de taronges i llimones.” Fruites captivadores i plenes de misteri. Obrir-les amb curiositat fa que ens adonem dels secrets que amaguen.
 4. 4. • Finestres obertes: A Matisse li agradava que el món exterior entrés dins les cases. Els nens i nenes de tercer a sisè van fer la casa dels seus somnis. Obrint les finestres de les cases i deixant entrar la llum veiem també els conills, les abelles, les truites, les granotes i les àguiles que van fer els alumnes de P-3 a segon. Algunes finestres de Matisse, les cases i les mascotes: Exposició fênetres, desembre 2009
 5. 5. • Música: Matisse va ser un músic aficionat. Tocava el violí i l’harmònium, la seva dona el piano i cada un dels seus fills un instrument diferent. Per Matisse, pintura i música es donen la mà. Ell afirma que un quadre és com una partitura de música. El treball de Matisse i la música ens servirà per entrar en el món del compositor Isaac Albéniz. Des de l’escola, aquest curs 2009-2010, li hem volgut fer un homenatge en el 150è aniversari del seu naixement i és per això que els alumnes de cinquè i sisè han preparat una Cantata. Nosaltres, des de l’àrea de Visual i Plàstica, hem fet les il·lustracions pel llibret de la Cantata. La història narra el viatge que va fer el jove Albéniz, només amb tretze anys, a bord del vaixell Espanya fins a Buenos Aires. Hem dibuixat vaixells de vapor, nens tocant el piano, mariners, pirates i viatgers.
 6. 6. T a m b é hem preparat una instal·lació al passadís del primer pis de l’escola: l’oceà. Vol explicar amb colors, les aigües que va creuar Albéniz sent només un adolescent. Els colors freds de la pintura i les ampolles buides d’aigua han estat els materials triats.
 7. 7. Del blau de l’oceà als colors càlids de Matisse: L’estudi vermell de Matisse fa que ens parem a pensar en els colors càlids. Pintem amb retoladors.
 8. 8. • Arabescos i la rosa de Sant Jordi: Les robes i les catifes estampades amb arabescos donen calidesa a l’obra de Matisse. Al final de la seva vida, Matisse canvia els pinzells per les tisores...
 9. 9. • L’art du découpage: Papers pintats i retallats per trobar les nostres composicions i també el cos en moviment. • Dia de l’art
 10. 10. Albéniz i Matisse El nostre convidat del Dia de l’Art va ser l’artista i professor d’arts visuals, Marian Vayreda. Ell ens va parlar de les “formes matisades”, dels colors de les l’ombres i de la llum. La seva aportació i les referències que va fer al nostre amic Matisse van ajudar a aconseguir un dia de l’art molt especial. L’esmorzar: Art Efímer La sessió de treball:
 11. 11. El concert al monestir: El pianista Gennady Dzyubenko va interpretar cinc fragments de la Suite Iberia. Ells tallers: Taller de bombolles de sabó, taller vermell, taller de cartró, taller d’obres i autors i tallers musicals.
 12. 12. • Altres: Activitats lliures realitzades durant el curs.

×