Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Wilma hansson presentation att dokumentera i.

106 views

Published on

Klädsömnad

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Wilma hansson presentation att dokumentera i.

 1. 1. Mjukisbyxor
 2. 2. Min ide Jag tänkte göra mjukisbyxor som är ljus grå. De kommer inte ha några fickor men jag ska ha mudd/ reså. I storlek kommer jag ha S. Jag brukar inte ha det men de ska sitta löst och jag kommer nog växa lite innan sommarlovet.
 3. 3. Mjukisbyxor Först gjorde man en ritning sen valde man ett tyg. Sen tog man en stor mall som man rita av på ett mönsterpapper och sedan klippte ut. Efter det så tog man mallen av mönsterpappert på ditt tyg och rita av det, nåla det och sedan klippte ut det. Kom ihåg att mallen som du ska rita av på tyget ska vara trådrakt.
 4. 4. Mjukisbyxor Efter vi har klippt ut våra byxor på ett tyg. Är det dags att lägga byxorna rätt sida mot rätt sida och sen tvärnåla långsidorna. När man har gjort det så ska man sy med tråd och det är bra om man tar tygets färg samma med tråden. Efter det så ska man sy grensömmen är mitt i byxorna. Efter det så ska man tvärnåla innersömmen och sedan sy den.
 5. 5. Mjukisbyxor Efter att man har sytt innersömmen så ska vi fixa med vår resår. Resår är det som brukar sitta vid midjan som gör att man inte tappar byxorna. Det vi gjorde var att vi började med att vika in 4 cm och nåla det och sedan sy på sömmen 32 och följa trean. Kom ihåg att du ska inte sy hela utan lämna en liten lucka öppen så att man kan sätta i ett resåband!!! När man har sytt så ska man sätta in ett resåband i den luckan vi har sparat och när man har gjort det så ska man knyta och testa byxorna, så att man kan se om det är bra eller om man t.ex spänna i den. Efter jag har gjort allt med resån så är mina byxor färdiga.
 6. 6. Här kommer lite bilder från resan gång:
 7. 7. Utvärdering •Vilka material har du använt? Svar: Jag har använt grått tyg, resår och tråd. •Är materialet ett bra miljöval? Svar: Ja det är miljövänligt.
 8. 8. Utvärdering •Hur påverkas ditt slöjdarbete av detta? Svar: Jag tycker att det inte är så inne just nu i modevärlden. Jag tror inte att det skulle bli annorlunda om jag hade valt en annan färg eller att ha fickor eller inte.
 9. 9. Utvärdering •Hur var din arbetsinsats? Svar: Jag tyckte min arbetsinsats var bra. Jag tyckte jag klara nästan allt själv men jag frågade Cissi ibland om vissa saker jag inte förstod eller om jag inte visste vad jag skulle göra. •Hur blev resultatet? Svar: Jag tyckte mitt resultatet blev bra. Jag tror att jag inte kommer använda mina byxor så mycket för att jag är ingen mjukis människa men såklart ska jag använda dom någon gång.
 10. 10. Utvärdering • Vilka problem har du löst? Svar: Jag har inte löst så många problem men jag har löst några som är att jag har sytt fel och o rakt istället för att köra rakt. •Vad har du lärt dej av arbetet? Svar: Jag har lärt mig att sätta in ett reså band och sy ett par byxor. •Hur påverkar ditt arbete miljön? Svar: Mitt arbete påverkar inte direkt miljön. Så det är väldigt positvit.

×