Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Convocatòria vaga 29032012

561 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Convocatòria vaga 29032012

  1. 1. Companys i companyes,Com sabeu, el proper 29 de març de 2012 tindrà lloc la vaga general convocada pelssindicats majoritaris. Des del Comitè d’empresa del CAC respectem el caràcter individuald’exercir aquest dret, però també us encoratgem al seu seguiment. Les retallades, l’ augment d’impostos i l’augment constant del cost de la vida hanprovocat la pèrdua de més del 15% del nostre poder adquisitiu en poc temps. Però notenen prou i ara ens volen arrabassar els drets conquerits en dècades i dècades de lluitasocial. Tenim moltes raons per a dir que no a aquesta reforma laboral:Acomiadament més econòmic: 33 dies per any amb un màxim de 24 mensualitats per alscontractes nous. Per als antics contractes de 45 dies per any, la indemnització que rebinen un futur serà de 33 dies per any des de l’entrada en vigor de la Llei, a més a més, sil’acomiadament és improcedent, l’empresa s’estalviarà els salaris de tramitació.Desvinculacions : les empreses podran modificar la jornada anual, l’horari, els torns, lesfuncions dels treballadors i les treballadores o el canvi de centre de treball, sense haverd’arribar a cap acord, argumentant que amb això evitaran futurs problemes.Atur: Els aturats i aturades que cobrin desocupació realitzaran serveis per a la Comunitat,Convenis: El conveni que s’aplica deixarà de ser efectiu si no es negocia un de nou en 2anys des del venciment de l’últim firmat. A més a més, els convenis d’empresa podran tenirpitjors condicions que els del sector.EROs sense autorització: Les empreses poden imposar EROs, sense arribar a cap acordamb el personal laboral, i sense necessitat de que siguin aprovats per l’AdministracióAbsentisme: Si durant 2 mesos es falta 9 dies a la feina per malalties curtes i intermitents,es pot acomiadar al treballador o treballadora amb 20 dies per any.Administracions Públiques: Quan es produeixi una insuficiència pressupostària durant 3trimestres continuats, es podrà acomiadar al personal laboral. En l’àmbit públic, l’aplicació de les mesures previstes a la Llei de mesures fiscals ifinanceres implica la pèrdua de molts drets adquirits: - Reducció de 9 a 6 dies per assumptes personals. Mantenen els 2 més que els funcionaris tenen dret en complir el sisè trienni, incrementant en 1 dia més a partir del vuitè.
  2. 2. - Eliminació de la reducció de jornada per cura d’un fill amb dret el primer any percebre el 100% de les retribucions. Els treballadors que finalitzin la maternitat amb data d’avui només podran gaudir d’una reducció de jornada d’un terç o de la meitat però amb el 80% i 60% de les retribucions respectivament fins al 6 anys del fill. - Reducció del 15% de la jornada i de les retribucions dels llocs de treball ocupats per personal interí Companyes i companys, tots som conscients del que representa econòmicament un diade deducció a la nomina però hem de fer front a les constants agressions que estem patint il’única eina que tenim per manifestar el nostre desacord és la vaga. Per qui faci vaga us esperem a les vuit a la cantonada Sancho d’Àvila-Roc Boronat. Iper a tothom que vulgui anar a la manifestació de la tarda a les 17.45 a la porta del PalauRobert.Comitè d’empresa del CACBarcelona, 27 de març de 2012
  3. 3. Barcelona 2012

×