Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

naturals-12

619 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

naturals-12

 1. 1. LA PLANTA DE COMPOSTATGE LAURA MIRON - GEMMA ESCOFET CEIP L'ESTACIÓ 5éB
 2. 2. EL COMPOSTATGE El compostatge són els residus orgànics passats per un procés de neteja i fermentació que quan acaba serveix com adob per camps i jardins. EL PROCÉS Els serveis de neteja de l’ajuntament recullen els contenidors de restes orgàniques i els porten a l’abocador, on hi ha la planta de compostatge.
 3. 3. Com es fa? 1.- Els residus orgànics es posen en una maquina que s’anomena bultegadora que ho tritura tot.
 4. 4. 2- Es va posant tot en un tub molt gran i tancat i allà es deixa fermentar a unes temperatures de 60 a 70 graus durant 2 setmanes ; amb la fermentació surten tots els líquids de les deixalles ( aigua negra o lixiviats), que van a parar a una depuradora.
 5. 5. 3.- Es posa en un bombo on només es deixa passar el compost de mida mes petit que una pilota de tennis; el compost que passa pels forats del bombo és bo per seguir amb el procés. 4.- Es deixa madurar en un cobert durant 6 setmanes. 5.- Tot el que no és matèria orgànica ho separa una màquina que es diu FI que treu plàstic. Aquest plàstic s’envia a l’abocador.
 6. 6. EL COMPOSTATGE A SANT FELIU DE GUÍXOLS A Sant Feliu de Guíxols cada any es recullen aproximadament unes 12.000 tones de residus . Cada tona de escombraries que es porta a l’abocador costa uns 35 euros . Segons el que ens ha comentat el responsable de la planta de compostatge , a Sant Feliu s’ha notat l’augment de persones que estan fent reciclatge tot i que encara podria fer-ho més gent.
 7. 7. El reciclatge de la matèria orgànica s’anomena compostatge i el lloc on es fa es la planta de compostatge.
 8. 8. El procés es la descomposició dels residus orgànics, com restes de fruita ,peix , carn , les closques d'ou i també les restes de jardineria, gespa , branques grosses i petites….. D’aquesta descomposició en surt el compost , que es fa servir com adob en agricultura i jardineria ; va molt bé perquè té tots els minerals que tenien les deixalles orgàniques que s’hi han fet servir .
 9. 9. LA PLANTA DE COMPOSTATGE LAURA MIRON - GEMMA ESCOFET CEIP L'ESTACIÓ 5éB Abril 2008

×