Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
l far de Fav         it aa       àri       V is            txTreball elaborat pels alumn...
Què vam aprendre a lactivitat prèvia?
Zones de Menorca    Menorca està dividida en dues zones:    Tramuntana, al nord i Migjorn al sud.    Aquesta d...
Geologia de MenorcaLes roques de tramuntana són moltvelles, impermeables, és a dir, quelaigua no penetra i la majoria sónf...
La llosella, un tipus de pissarra        La llosella es troba a la        zona de Tramuntana, així     ...
Vegetació de Menorca                   La vegetació de la part de Tramntana               ...
Quina informació vam extreure a preparació de la visita ?
Els fars de Menorca        La majoria dels fars es troben        situats en la zona de        tramunt...
El far de FavàritxEl far de Favàritx està situat al ParcNatural de sAlbufera desGrau a la part de Tramuntana de lilla.Aque...
Què hem après delfuncionament del farde Favàritx?
Subministrament denergiadel far                               Dins el magetzem del     ...
Òptica i bombetes del far      Els vidres de la óptica      concentren tota la llum a un      punt central ...
Rotació del far         Antigament els faroners         donaven corda als fars         perquè g...
Galeria de la llanterna      Els vidres del far són      redons. Els del far de      Favàritx estan col·loc...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Fars modificat

884 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Fars modificat

 1. 1. l far de Fav it aa àri V is txTreball elaborat pels alumnesDe 5èB del CP Mare de Déu de Gràcia-curs 11-12
 2. 2. Què vam aprendre a lactivitat prèvia?
 3. 3. Zones de Menorca Menorca està dividida en dues zones: Tramuntana, al nord i Migjorn al sud. Aquesta divisió coincideix quasibé amb la carretera de Maó-Ciutadella. Al nord, l arena té diferents colors. El vent és de tramuntana i les plantes que estan devora la mar han de suportar el vent i la sal. La part de Migjorn està més protegida per les muntanyes, larena és groguenca i la vegetació és més alta. El far de Favàritx es troba al parc natural de lAlbufera des Grau.
 4. 4. Geologia de MenorcaLes roques de tramuntana són moltvelles, impermeables, és a dir, quelaigua no penetra i la majoria sónfosques i de colors variats.Les roques de la zona de migjornsón permeables, la majoria són delmateix color groguenc, i menysdures.
 5. 5. La llosella, un tipus de pissarra La llosella es troba a la zona de Tramuntana, així que també en el far de Favàritx. És tova, perquè hi podem fer una retxa amb lungla, és grisa i impermeable i laminada. És un tipus de pissarra.
 6. 6. Vegetació de Menorca La vegetació de la part de Tramntana està molt ben adaptada al vent i a la sal. Solen tenir fulles dures i punxegudes.Algunes són endèmiques, és a dir, que només nhi ha a Menorca com els socarrells.A la part del Migjorn hi ha terresde cultiu, vora la costa, també lavegetació és més alta i verda.
 7. 7. Quina informació vam extreure a preparació de la visita ?
 8. 8. Els fars de Menorca La majoria dels fars es troben situats en la zona de tramuntana. El far més antic de Menorca és el de de Punta de San Carlos i el que és més amunt és el de Cavalleria que es troba a 94m sobre el mar. Les torres mès altes són les de lIlla de lAire i el cap dArtrutx. A la zona sud no hi ha tants de fars perquè no hi ha caps. Els fars són diferents perquè sapiguen quin far és de dia, ja que no fan llum i de nit fan diferents llampades perquè els puguin diferenciar.
 9. 9. El far de FavàritxEl far de Favàritx està situat al ParcNatural de sAlbufera desGrau a la part de Tramuntana de lilla.Aquest far va ser inaugurat dia 20 desetembre de 1922.El van construir perquè no hi haguésmés naufragis en aquella zona.La seva alçada és de 47 m sobre el nivell de la mar.El seu senyal didentificació és un grup de 2+1llampades cada 15 segons. La seva llum arriba a 26,5milles de la costa. Està pintat amb franges blanques inegres en diagonal que lenvolta, i això lidentifica.
 10. 10. Què hem après delfuncionament del farde Favàritx?
 11. 11. Subministrament denergiadel far Dins el magetzem del far hi ha una sèrie de capses per controlar si lelectricítat arriba al far a través dun fil subterrani. Des de Maó els faroners vigilen que hi hagi electricítat a tots els fars de Menorca. Si hi haguès una apagada de llum hi ha dos grups que fabriquen electricítat per si de cas.
 12. 12. Òptica i bombetes del far Els vidres de la óptica concentren tota la llum a un punt central que fa que doni més llum. Les bombetes antigament eren més grosses,però feien menys llum. Actualment són més petites, però il.luminen més.
 13. 13. Rotació del far Antigament els faroners donaven corda als fars perquè girassin i així voltaven i feien la llampada pròpia de cada far. Aixó oblgaven a que els faroners visquesin al far. T Actualment els fars funcionen amb dos motors que es troben a la galeria de la llanterna, un de recanvi i laltre que el fan servir per fer voltar.
 14. 14. Galeria de la llanterna Els vidres del far són redons. Els del far de Favàritx estan col·locats dos de junts i un de més separat. Daquesta manera fa dues llampades més una cada 15 segons. Davall dels vidres hi ha mercuri que permet girar lòptica. En total hi ha 70 Kg de mercuri. Hi ha dos motors que fan girar el far.

×