Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Tres tristos traumes

1,088 views

Published on

Llibre, categoria: teatre.

 • Be the first to comment

Tres tristos traumes

 1. 1. TRES TRISTOS TRAUMES Carolina Jiménez Moreno Grup 4
 2. 2. REFERÈNCIA BIBLIOGRÀFICA Pasqual Alapont, R. (1998). Tres tristos traumes. Alzira. Edicions Bromera. Obra de teatre.
 3. 3. BREU RECORREGUT PER LA TRAYECTÒRIA D’ALAPONT. Autor: Pasqual Alapont, Ramón. Data de naiximent: 2 de febrer de 1963. Estudis: llicenciat a Geografia i Història. Treballs realitzats: traductor, editor, novel·lista, actor i dramaturg.
 4. 4. BREU RECORREGUT PER LA TRAYECTÒRIA D’ALAPONT. Ha publicat una trentena de llibres: obres infantils, juvenils, traduccions, novel·les i obres de teatre. Destaquem:  L’ovella negra.  L’infern de Marta.  Plens de ràbia.  En la línea dels tres punts.  Tota d’un glop.  Tres tristos traumes.  I la trilogia: No sigues bajoca; M’eng vaig de casa i Cagadetes de por.
 5. 5. BREU RESUM DE L’ARGUMENTTres homes, socis d’un mateix negoci, units pels seus traumes.
 6. 6. ELS PERSONATGES Hi ha tres personatges principals únicament:  Marçal.  Víctor.  Fèlix. I un personatge no present físicament, el psiquiatra.
 7. 7. LA CONSTRUCCIÓ DE L’ACCIÓ SITUACIÓ I ESPAI Diàleg escindit o evadit: l’obra es desenvolupa a la consulta d’un psiquiatre. Personatge del psiquiatre no present, disposa d’un punt de referència entre el públic. Dota l’obra d’una repercussió important entre el públic. Manipulació de la lògica temporal dels fets: elimina la successibilitat de les sessions.
 8. 8. LA CONSTRUCCIÓ DE L’ACCIÓ Tres traumes per a tres personatges: Present vinculat per la vida a l’empresa i els sentiments que comparteixen per la secretaria. I el seu passat, motor dallò que els ocurreix al present. Els tres personatges comparteixen un trauma infantil o juvenil:  Marçal:trauma vinculat a la iniciació sexual.  Víctor: trauma amb el seu pare.  Fèlix: trauma motivat per la religió. Entre l humor i l’escepticisme: obra amb un punt de vista humorístic però amb punts de serietat.
 9. 9. UBICACIÓ DEL TEMPS Elements definidors d’un món pròxim: història escrita explícitament a un món realista amb referències directes a un espai, València. Qüestions d’estil: col·loquialismes, frases fetes o expressions properes a la realitat de l’autor, els darrers anys de la dictadura franquista.
 10. 10. CONCLUSIONS Destaquem: La forma d’interacció amb el psiquiatre. L’alteració de la seqüència temporal respecta la lògica. Perspectiva humorística de l’obra amb la vesant de la realitat negativa.
 11. 11. OPINIÓ PERSONAL Tots tenim els nostres secrets, contar-los ens fa sentir-nos més agust amb nosaltres mateixos. La importància dacceptar la nostra realitat pròpia per ser feliços.
 12. 12. GRÀCIES!!!Dóna-li Rodríguez!!!No siga així... Un ratetcadascú!!

×