Le Serignan Plage - Yelloh! Village - Persmap 2013

1,481 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,481
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
24
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Le Serignan Plage - Yelloh! Village - Persmap 2013

 1. 1. Le Sérignan PlagePersmapMei 2013
 2. 2. De drempel van glamour kamperen vliegt omlaagAl sinds enkele jaren stijgt het ‘glamourgehalte’ van kamperen. Hetfenomeen is uitgegroeid tot de inmiddels erkende term glamping.Zijn kamperen en glamour niet tegenstrijdig? En op welk moment wordteen kampeervakantie pas echt ‘glamour’?
 3. 3. Een groot aantal zaken vallen tegenwoordig onder de term glamour: baan, interieur, handtas, en ookvakantieplek. Maar wat betekent het woord glamour nu eigenlijk? De oorsprong ligt in het Schotse woordgramarye, beheksen. We kunnen dit associëren met magie, betovering, opwinding en… ‘andersdan anders’.Laat dat stukje betovering en ‘volledige verrassing’ nu precies zijn wat talloze stadse vakantiegangerszoeken: verandering van omgeving, weg uit de sleur, een weekend of langer verblijven op eentoverachtige plek, alles als bij toverslag vergeten, aarden met roots en natuur.Le Sérignan Plage voldoet aan deze wensen en biedt stijlvolle, originele accommodatie:de tenten Séoune, de chalets Robinson en Orpellière, de hutten Cabane Pêcheur en Cabane Jardin,en de allernieuwste huisjes Cabanes Canardières’.
 4. 4. Le Sérignan Plage trekt steeds meer leden van deze nieuwe doelgroep, die altijd op zoek is naar meercomfort in originele accommodatievormen midden in de natuur, voorzien van hotelservices. Het isoverigens grappig om te constateren dat dezelfde nieuwe klanten, die vaak gewend zijn aan clubs ofvakantiedorpen, niet altijd toegeven dat ze gaan kamperen.Maar wat ze waarderen in deze nieuwe vorm van kamperen, zijn juist de infrastructuren van kwaliteit,de vakkundigheid van het personeel, de erkende begeleiding voor de kinderen en de diversiteit inentertainment en activiteiten. De camping maakt het leggen van contacten gemakkelijk, maar niets isverplicht. Iedereen beleeft zijn vakantie op eigen wijze, in eigen tempo, zonder zorgen en op een fijneplek.De camping wordt in zekere zin algemeen toegankelijk met een grotere sociale gemengdheid. Wegaan weer terug naar het kamperen van vroeger. Iedereen vindt op Le Sérignan Plage de vakantienaar zijn hart en een accommodatie die strookt met zijn budget: een vakantie in eigen of gehuurdetent, in stacaravan of camper, of in een comfortabele, originele bungalow.
 5. 5. VideoErvaar de ‘glamping’ sfeervan Le Serignan Plage opwww.serignanplage.comOf door te klikkenop de linkhttp://bit.ly/110G5OwNatuur & stijlvolOrigineel & glamourCharme & verfijning
 6. 6. Een mediterrane vakantie op Le Sérignan PlageMeer dan een slagzin, een waar leidmotief. Het Middellandse Zeegebied,met zijn gunstige klimaat, geschiedenis en cultuur, charme en tradities,vormt het decor van een vakantie op Le Sérignan Plage.
 7. 7. Le Sérignan Plage heeft een uitzonderlijke ligging aan de Middellandse Zee: in de Languedoc-Roussillon, tussen Camargue en Spanje. De camping ligt in het hart van een gebied waar urbanisatiewettelijk uit den boze is: in de Orpellières en bij het natuurlijke meer La Grande Maïre. Aan de ene kant dezee met een lang zandstrand, direct toegankelijk vanaf de camping. Aan de andere kant liggen kwelders,wijngaarden met op de achtergrond de bergen van de Caroux.Een groen oord waar alle geuren van de Midi zich vermengenOp Le Sérignan Plage ligt de accommodatie verspreid in een landschapspark, tussen dennen, olijfbomen,tamariskbomen, eucalyptusbomen, palmbomen, roze laurier, en de typische Zuid-Franse geuren (lavendel,rozemarijn, tijm, jasmijn, enz.). Geen enkele plant of boom op de camping staat er uit puur toeval. Deaanplant van meer dan 5.000 bomen, voornamelijk wilgen en tamarisken - goed aangepast op hetmediterrane klimaat -, heeft een dubbele functie: een landschappelijke en een ecologische. De bomenmaken volledig deel uit van het waterzuiveringssysteem en werken actief mee aan het filteren van het doorde kampeerders gebruikte water.
 8. 8. Een waar dorp in mediterrane stijlDe patio Lou Pas dOc - met bar, Occitaanse herberg en ruim, schaduwrijk terras - is het socialeknooppunt van Le Sérignan Plage. Veel mensen komen hier ontbijten, even zitten voor een kop koffie ofeen glaasje rosé, of om te eten. Het dorp heeft ook een marktplein en een winkelstraat waar het sochtends geurt naar versgebakken croissantjes. Er is altijd wel een clubje petanquespelers actief en er zijnspeeltoestellen voor de kinderen.Accommodaties in plaatselijke stijlDe nieuwe huisjes van topkwaliteit zijn speciaal door en voor Le Sérignan Plage ontworpen. Ze vinden huninspiratie in de plaatselijke woonstijl: de typische vissershutjes van de Camargue, de tuinhuisjes langs dewijngaarden van de Languedoc, en sinds kort ook de ‘Canardières’ aan het water. De huisjes passenperfect in de omgeving, respecteren het milieu, zijn recycleerbaar en ecologisch verantwoord. Elk huisje ofhut is tot in de details ingericht in plaatselijke stijl, zowel binnen als buiten.
 9. 9. Thermen in Grieks-Romeinse stijlSinds 2004 stelt Le Sérignan Plage een wellnessruimte met een oppervlakte van 2.800 m² gratis terbeschikking aan de campinggasten: een prachtig openluchtcomplex uit de oudheid met 200 zuilen en vierthemabaden. Het complex was in die jaren nog uniek in Europa. Tot op heden is het een rustoord waarwelzijn van lichaam en geest de boventoon voeren.Een waterparadijs, geïnspireerd op de toernooien van SèteDe camping had al een zwembad van 850 m² met speeltoestellen en daaromheen een zonneweide van3.000 m². Op 29 juni aanstaande komt er een nieuwe waterspeelruimte bij die de oppervlakte van delagune verdubbelt, evenals het plezier van de allerkleinsten. De architectuur is geïnspireerd op de stadSète met zijn jaarlijkse steekspeltoernooien op 25 augustus, de naamdag van Lodewijk - beschermheiligevan de stad.Het is Le Sérignan Plage zo goed gelukt om elke plek een eigen identiteit met eigen sfeer te geven,geïnspireerd op het Zuiden, dat één vakantie niet genoeg is om te genieten van de veelzijdigheid van decamping!
 10. 10. VideoErvaar de mediterraansesfeer van Le Serignan Plagewww.serignanplage.comOf door te klikkenop de linkhttp://bit.ly/ZvtNU3
 11. 11. Een vooruitziend en vernieuwend familieverhaalVan een wijngaard aan zee tot een comfortabel openluchthotel… eenecht pioniersverhaal
 12. 12. Ook al is het toerisme in 1965 naar zeggen al een veelbelovende sector, als Etienne en HenrietteAMAT zich aan het strand van Sérignan vestigen - zonder een spoor van een verharde weg, waterleidingof elektriciteit -, worden ze voor maf uitgemaakt.Ze hebben geen geld om de nodige grond te kopen om hun droom te verwezenlijken. Toch lukt het EtienneAmat, vooruitziend vakbondsman uit de landbouwsector, om in 1965 zijn wijnverbouwende buren teovertuigen hem stukken land die niet veel opbrengen te verhuren. Dit idee verzamelt aldus zestigverpachters in een woonvereniging, allen zijn betrokken bij de groei van het bedrijf en de ontwikkeling vanhet toerisme.Maar het baanbreken blijft hier niet bij. Later leggen ze een van de eerste zwembaden aan in eencamping aan zee. Ze komen ook al gauw met entertainment en activiteiten, breiden de faciliteiten uit enontwikkelen (voordat het in de mode raakt) een ecologisch waterzuiveringssysteem. De natuur gaat hiervòòr alles! In de loop der jaren groeit Le Sérignan Plage uit tot een groen rustoord, midden in eenongerepte natuur, eigendom van de Franse Kustbescherming.
 13. 13. In 1996 wordt een van de eerste lagunebaden met een oppervlakte van 850 m² geopend, omringd meteen speel- en zonneweide van 3.000 m².In 2002 opent Le Sérignan Plage de eerste openlucht-wellnessruimte van Europa met een oppervlaktevan 2.800 m² en vier themabaden.In 2004 krijgen babys en peuters de volle aandacht, in het bijzonder in het voor- en naseizoen, middelstalloze voorzieningen, zoals het overdekte zwembad en het Peuterhuis.In 2006 komt de eerste accommodatie van topkwaliteit om de hoek kijken: de vissershutten (CabanesPêcheur) overstelpen Le Sérignan Plage met talloze Europese prijzen.In 2008 wordt het complex - dat voortrekker in zijn branche wil blijven door vooruit te lopen op deverwachtingen van de klant, in het bijzonder op het gebied van landschapsintegratie en milieuzorg - met13 hectaren uitgebreid.In 1992 neemt Jean-Guy AMAT, de huidigecampingbeheerder, de leiding over. Ook hij loopt vooruitop de wensen van zijn gasten. Vernieuwing is een vastewaarde in dit bedrijf, koploper in het campingwezen.
 14. 14. Op 29 juni 2013 zien belangrijke projecten het daglicht:Een gloednieuwe waterspeeltuin van 1.000 m² met een boot die herinnert aan de steekspelen in dehaven van Sète, glijbanen, waterkanonnen en waterpistolen, waterbogen, een buikglijbaan, tallozeattracties en voorzieningen voor het plezier van kinderen van 1 tot 10 jaar. Dit park is overigens ontworpendoor het Nederlandse bedrijf Aquadrolics.Een nieuwe autovrije wijk in Le Sérignan Plage, met aan de rand van het beschermde natuurgebiednieuwe huisjes: de Canardières. Deze accommodatie is speciaal ontworpen door en voor Le SérignanPlage. De huisjes zijn ruim (40 m²) en zeer comfortabel. Ze bestaan uit 4 kamers en bieden plaats aan 6personen (3 slaapkamers). Vanaf het terras van 22 m² genieten de gasten van de natuur, een fraaiezonsondergang boven het achterland en kunnen ze talloze vogelsoorten observeren. De inrichting isorigineel en tot in de details verzorgd.
 15. 15. VideoZwemparadies enwaterspeelplaats van LeSerignan Plage opwww.serignanplage.comOf door te klikkenop de linkhttp://bit.ly/12jSXH2AquadonicsEen nederlandse bedrijfwww.aquadrolics.nlZwem- en waterspeelparadiesDe nieuwe Canardières
 16. 16. Een plek gewijd aan het welzijn van zowel ouders als kinderenOuders die met babys en peuters op vakantie gaan, weten wat gemak tewaarderen. Kleine en grote attenties zijn voor zowel de ouders als dekinderen een verademing en maken de vakantie onvergetelijk.
 17. 17. Le Sérignan Plage is een heus paradijs voor kinderen (en hun ouders). En als alles hierop gerichtis, maakt het de vakantie een stuk gemakkelijker voor ouders en grootouders en heeft iedereen hetnaar zijn zin.Le Sérignan Plage verstrekt ook andere faciliteiten en services speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaardan alleen het ruime zandstrand dat in een lichte glooiing in de Middellandse Zee verdwijnt. Op vakantiegaan met een baby lijkt vaak uit te lopen op een soort volksverhuizing. Le Sérignan Plage heeft echteralles voorzien! Midden op de camping een overdekt en verwarmd zwembad, uit de wind en de schelle zon, alleen voorde allerkleinsten Een Peuterhuis voor de allerkleinsten, geheel verwarmd (of juist koel met de airco), metbabyspeelgoed, badkamer en toiletten Speelruimtes voor peuters tot en met 3 jaar De pierenbaden bij het lagunebad en de gloednieuwe waterspeeltuin zijn alleen toegankelijk voorkinderen van 1 tot 10 jaar
 18. 18. En ook voor de kinderen van 0 tot 4 jaar. Speciaal ingerichte accommodatie: terras met babyhekje, kinderbedje en -badje, kinderstoel, fietsen metkinderzitje, alles inbegrepen bij de huur. Er worden op reservering wandelwagens ter beschikking gesteld. Ook de nieuwe accommodaties zijn geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. De huisjes zijn voorzienvan een uitstekende geluidsisolatie en airco. Het terras is deels overdekt, ideaal voor spelende kinderen of om buiten te eten. Speciaal kindersanitair Restaurants met babymenu’s en kinderstoelen Babyproducten in de winkel: natte doekjes, luiers, kindervoeding...
 19. 19. Ook voor de oudere kinderen is er voldoende entertainmentDe miniclub voor kinderen: een handige club, aangepast op verschillende leeftijdsgroepen. Kids (4-7jaar), Juniors (8-12 jaar) en Teens (13-17 jaar). Voor ieder wat wils. Voor de Kids: kleien in een echtkleiatelier, kleuren of spelen op het strand en zwemmen. Voor Juniors en Teens: toernooien (voetbal,tennis, tafeltennis, beachvolley...) en dans. De begeleiders spreken meerdere talen (Nederlands, Frans,Engels, Duits of - Deens in sommige periodes).De speelterreinen: de camping heeft talloze speelplekken zodat kinderen altijd in de buurt van deaccommodatie of de restaurants kunnen spelen.In een avonturenparcours leren kinderen vanaf 4 jaar klimmen, behendigheid en acrobatische toeren.Een goede manier om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Deze (betaalde) activiteit is zowel ludiek alssportief en het personeel is getraind.Op het marktplein staan trampolines en een draaimolen uit het jaar 1900.De speelzaal: een grote zaal met flipperkasten, tafelvoetbal, simulators, spellen, biljarttafels, en viercomputers om in verbinding te blijven.
 20. 20. s Avonds gaat het feest gewoon door voor jong en minder jongDrie à vier keer per week mogen de kleintjes vanaf 7 uur s avonds komen dansen in de minidisco opde patio, waar ze hun vriendjes en activiteitenbegeleiders weer tegenkomen. De eerste helft van deavond is alleen voor hen.Vanaf 9 uur maken ze plaats voor de groteren. De disco heeft een goede geluidsisolatie en is alleentoegankelijk voor de vakantiegangers die op de camping verblijven. Jongeren mogen, zo vaak als zewillen, meewerken aan de organisatie van musicals en kunnen zich een avond lang artiest wanen.En in de zomer zijn er elke week bij de ingang van de camping poppenkastopvoeringen encircusshows.
 21. 21. Maar... wat doen de ouders ondertussen?Zij hebben eindelijk tijd voor elkaar, om wat te sporten, te zonnen in de schaduw van een boom, te lezen...Terwijl de kleintjes in de miniclub zijn, kunnen de ouders bijvoorbeeld profiteren van de gratis spa-faciliteiten. Ze kunnen baantjes trekken in het zwembad, het aquatonic-parcours van 30 meter volgen,genieten van de ontspannende werking van een hydromassage in de bubbelbaden.Ter behoud van de sfeer en rust is deze ruimte alleen toegankelijk voor ouder dan 16 jaar. Er worden ooknaturistenochtenden georganiseerd, bloot zwemmen is nu eenmaal heerlijk.Een door professionals uitgevoerde massage naar keuze (met toeslag) sluit een kinderlooswellnessmoment op perfecte wijze af.Voor waterliefhebbers worden aquagym- en fitnesslessen gegeven, er worden fietstochten georganiseerdom de streek te ontdekken…
 22. 22. « Voor Le Sérignan Plage is het vanzelfsprekend datalle services gratis zijn op de camping »VideoVoor de klinderenLe Serignan Plage opwww.serignanplage.comOf door te klikkenop de linkhttp://bit.ly/119DqmJ
 23. 23. Accommodatie anders dan anders, van topkwaliteit en individueelingerichtDe huisjes Cabane Pêcheur en Cabane Jardin: vernieuwing en traditieDe Canardières, het grote nieuws van 2013
 24. 24. De huisjes Cabane Pêcheur en Cabane Jardin: vernieuwing en traditieDe eerste huisjes werden in 2006 gebouwd, op het moment dat kampeervakanties van inslag veranderdenen de ‘glamping’ verlegen maar zeker zijn intrede maakte in Europa. De klassieke stacaravans van demeeste fabrikanten voldeden niet meer aan de behoeften van Le Sérignan Plage en beantwoordden nietmeer aan de wensen van de nieuwe klantenkring.Deze klanten zoeken totale verandering tijdens hun vakantie, terug naar de natuur met behoud vancomfort en services van topkwaliteit. De kinderen moeten het naar hun zin hebben en de ouders willengraag een zeker milieubewustzijn ervaren. Ook moet deze nieuwe accommodatie moet kunnenbeantwoorden aan een totaal nieuw maatschappelijk verschijnsel: samengestelde gezinnen en vakantiesvoor meerdere generaties (ouders, kinderen, grootouders). Er moet dus voor iedereen ruimte zijn envoldoende beschikbare slaapkamers.
 25. 25. Bijzonderheden van de Cabanes: Ze bieden meer ruimte dan gewoonlijk: 39 m² voor de accommodatie en 200 m² voor de omliggendetuinruimte. Ze liggen zo verspreid dat iedereen een stukje privacy geniet, ze staan dus niet recht tegenover elkaar. Autos zijn verboden rondom de huisjes. De huisjes zijn te bereiken via onverharde paden. De huisjes zijn volledig geïntegreerd in de natuur en zijn in evenwicht met het landschap. Ze herinneren aan de traditionele woningen uit de streek: vissershuisjes en hutjes van wijnboeren. Er is voorkeur gegeven aan het gebruik van hout in de bouw, zowel binnen als buiten. Hierdoor zijn dehuisjes gemakkelijk te onderhouden en bovendien recycleerbaar. Het dak is bedekt met twee aparte lagen hout met daartussen een open ruimte. Dit verhoogt de geluids-en warmte-isolatie en vermindert het gebruik van de airco.
 26. 26. Inrichting van de Cabanes Pêcheur & JardinEr is extra aandacht besteed aan de inrichting, het comfort en de plaatsing van de huisjes. Devakantiegangers vinden in hun huisje een originele inrichting, die ze op geen enkele andere campingzullen tegenkomen. De meubels en de accessoires zijn met zorg gekozen. Soms zelfs ontworpen doordesigners en uitgevoerd in kleine oplage, speciaal voor Le Sérignan Plage. Het vissershutje heeft eenzeegerichte inrichting in blauw en pastelkleuren. Het tuinhuisje is wat bonter en herinnert aan wijngaarden,boomgaarden en moestuinen. Elk siervoorwerp is zorgvuldig opgespoord en gekozen door CatherineAMAT. Het resultaat is verbazingwekkend, betoverend en... glamour.Elk huisje is voorzien van modern comfort: airco, LCD-flatscreen, buitenlandse satellietzenders. In dekeuken schuilt de afwasmachine achter een houten bekleding. Een grote koelkast, diepvries, magnetron,broodrooster, koffiezetapparaat en een fornuis ronden de inrichting van de keuken af. In de badkamer rustde wasbak op een kastje van zink. De wc is gescheiden van de badkamer. De ouders hebben een royaalbed (2 m x 1,6 m). De kastruimte is weldoordacht en ruim. Elk terras heeft ligstoelen, een grote tafel enbanken. En niet te vergeten de twee fietsen, waarvan één met kinderstoeltje, die bij aankomst klaarstaanvoor een tochtje.
 27. 27. Glamping, een tendens die zich duurzaam en lokaal mag noemenLe Sérignan Plage, voorloper op ecologisch kamperen, wordt vaak als voorbeeld aangehaald. Op hetogenblik zoekt een groeiend aantal kampeerders natuurlijke vakanties die luxe en comfort koppelen aanduurzame initiatieven. Le Sérignan Plage heeft succesvol zijn plaats gevonden in deze zichontwikkelende markt door zijn camping op originele wijze ‘kampeerklaar’ in te richten.Ecologie: het waterzuiveringssysteem van de camping word gepresenteerd op het World Water Forumvan Kyoto.Het is misschien interessant om te vermelden dat Le Sérignan Plage voor een grote deel een beroep heeftgedaan op plaatselijke bedrijven voor het ontwerp en de bouw van de huisjes en hutten. De keuze voorBâti-Concept (de bouwer van de huisjes) in het bijzonder: dit bedrijf is een schoolvoorbeeld van eengeslaagde industriële omschakeling. In de fabriek werd voorheen materiaal gemaakt voor de wijnbouw,een branche die op het ogenblik moeilijke tijden doormaakt. Nu wordt er recreatieve accommodatievervaardigd.Een tiental plaatselijke bedrijven hebben zich met dit project beziggehouden en zo de werkgelegenheid inde nabije omgeving gestimuleerd. De plaatselijke economie profiteert op deze wijze ook van detoeristische ontwikkeling.Het huisjesproject, voorzien van een ecologische waterzuivering, doet al even actief mee aan deeconomische ontwikkeling als aan het behoud van de natuur. Het bewijst dat beide principes niettegenstrijdig zijn.
 28. 28. VideoErvaar de sfeer van deCabanes opwww.serignanplage.comOf door te klikkenop de linkhttp://bit.ly/119GdwbAngèle Riguidel maaktlampen vankringloopvoorwerpen.Zij heeft actiefmeegewerkt aan deinrichting van dehuisjes - www.aangele-riguidel.com
 29. 29. De Cabanes Canardières, nieuw in 2013!De Canardières zijn de laatste aanwinst van Le Sérignan Plage. Ze worden op 29 juni 2013 in gebruikgenomen. Ze staan aan de rand van een natuurgebied, in een autoloze wijk van de camping. Een trendyontwerp, meer design, een stuk meer ruimte en een zeer hoog comfortgehalte.Ook hier is de architectuur in evenwicht met de omgeving. Een Canardière is het gedeelte van het meerdat ingericht is op het vangen van wilde eenden, een eendenkooi dus. In de meren van deze beschermdestreek en langs de rivier de Orb verblijven veel wilde eenden. Vakantiegangers kunnen binnenkort deeenden observeren die wegvliegen of zich verstoppen in de rietkraag langs deze nieuwe wijk.Hout is alom aanwezig. Zowel in en om de huisjes als langs de paden. Het zand rond de huisjes geefteen vredige indruk, een gevoel van ruimte, zoals in een Japanse tuin. Sommigen zullen in de huisjesstijlelementen herkennen die gemakkelijk namen zoals Le Corbusier of Charlotte Perriand oproepen.Anderen ervaren eerder een summum van rust en ruimte.
 30. 30. De Canardières een bijzondere inrichting, een oase van rustDe industriële inrichting is gewaagd in deze context: zuivere lijnen, sobere meubels, vintagekleuren,staalplaten, hout, ruwe stoffen. Toch is de charmante ‘retro’ kant overduidelijk aanwezig: eenden die opmeubels neerstrijken, een vis boven het bed, schilderijtjes met ruitertaferelen. Het behang op een van demuren is ter plekke ontworpen met stukken krant, en vervolgens gezeefdrukt. De huisjes hebben veeloriginele elementen. Blikjes boven het bed doen dienst als lamp, de plaat met borstels boven de gootsteenhangt er voor de sier (afwassen hoeft niet met de hand, alles kan in de afwasmachine!), de kussensherinneren aan het doel van de vakantie - ontspannen en bijtanken.De Canardières van 40 m² met een terras van 22 m² bieden plaats aan 6 personen. Grote ramen geveneen idee van ruimte en licht. Elk huisje heeft een plancha (op gas) om te profiteren van plaatselijkeproducten, gegrilde vis, schaaldieren, vlees en groenten. Het terras is uitgerust met een hangmat enAdirondackstoelen. En niet te vergeten het comfort en alle bij de huur van deze accommodatie inbegrepenservices.
 31. 31. Natuurlijk biedt Le Sérignan Plage de keuze uit een breed scalavan andere huureenheden direct te huren bij camping. Decamping verhuurt ook kale plaatsen op reservering.VideoAlle accommodatiesbekijken opwww.serignanplage.comOf door te klikkenop de linkhttp://bit.ly/110G5Ow
 32. 32. Le Sérignan Plage, een plek met oog voor de omgeving, een ideaaluitgangspunt om de streek te ontdekkenLe Sérignan Plage heeft een gunstige ligging aan de rand van deMiddellandse Zee, midden in Languedoc-Roussillon, tussen Camargueen Spanje
 33. 33. De omgeving en de regioDe camping ligt niet ver van de stad Béziers, in het zuidoosten van het departement Hérault. TussenCamargue en Spanje, de Cévennes en het Katharenland, de vissershaventjes en de winkels van CapdAgde, op twee stappen van het Canal du Midi (werelderfgoed van de Unesco), kortom, decampinggasten hebben mogelijkheden genoeg om de rijk gevarieerde cultuur en historie van de omgevingte ontdekken, evenals plekken voor ontspanning en gezelligheid: Ouders maken hun kinderen gelukkig met een bezoek aan het Afrikaanse reservaat van Sigean, deattracties van Cap dAgde, de middeleeuwse stad van Carcassonne. Cultuurfanaten bezoeken bouwkundige parels zoals de abdij van Fontcaude en talloze musea zoals hetMuseum voor Hedendaagse Kunst van Sérignan. Smulpapen profiteren van de culinaire veelzijdigheid van de streek en ontdekken de wijnen van deHérault. Liefhebbers van sportieve activiteiten wijden zich aan wandeltochten, fietstochten, watersporten op zee,en in het dal van de Orb en de Hérault.
 34. 34. Speciale aanbiedingen om de streek te ontdekken. Vakanties met gratis activiteitenIn juni en september organiseert Le Sérignan Plage kennismakingsvakanties om zo goed mogelijk teprofiteren van de omgeving bij elke huur van minstens 7 overnachtingen.Vakantiegangers kunnen dan 5 activiteiten* kiezen van een lange lijst: rondvaart op het Canal du Midi,bezoek aan het Aquarium van Cap dAgde, bezoek aan een wijnboerderij, toegang tot een bomenparcours,tocht op de Middellandse Zee rond de haven van Sète, ponyrit, bezoek aan een kinderboerderij, oestersproeven bij het Meer van Thau, kanovaren in het dal van de Orb, rondleiding door de middeleeuwse stadvan Carcassonne, etc. Vijf van deze activiteiten zijn gratis!Een dergelijk verblijf dient rechtstreeks bij de camping gereserveerd te worden, via de website of pertelefoon.* Aanbieding geldt voor 1 stel of 1 gezin per gereserveerde huureenheid, met uitzondering van tent Séoune enstandaardcottage. Goed voor 5 activiteiten naar keuze per verblijf. Hier zijn slechts enkele voorbeelden van activiteitenvermeld, deze lijst is niet volledig. Excl. vervoer van en naar de activiteiten. Aanbieding onder voorbehoud, kan niet samenmet andere actie(s) gecombineerd worden.
 35. 35. Een camping voor mensen die houden van goed eten en wijnenDe camping heeft twee restaurants met elk een eigen stijl.Auberge Lou Pas dOc ligt midden in het campingdorp. Het restaurant serveert een traditionele Fransegezinspot. Er kan zowel binnen als buiten op het terras gegeten worden. Liefhebbers van grotetafelgezelschappen halen hun hart op onder de overkapping. Op het menu: eendenborstfilet, maar ookplaatselijke vis- en vleesspecialiteiten zoals de beroemde Gardianne, een gerecht van stierenvlees uit deCamargue.La Villa is een charmant restaurant dat gebruik maakt van het unieke decor van de wellnessruimte. Hetrestaurant gaat prat op een vindingrijke, verfijnde keuken. Gedempte, rustige sfeer, een plek waar welzijnvanzelfsprekend is. In de zomer worden er vaak jazzconcerten gehouden.De vakantie is een moment bij uitstek om gezellig te barbecueën met het gezin of met vrienden, of omzelf te kokkerellen met op de markt of bij de boer gekochte streekproducten. Le Sérignan Plage heefthieraan gedacht en stelt een centrale barbecue beschikbaar om te grillen boven een echt houtvuurtje.Sommige bungalows hebben een eigen barbecue op gas, inbegrepen bij de huur. Campinggasten kunnenook een barbecue (gas) huren bij de receptie.
 36. 36. A la plancha s’il-vous-plait!Liefhebbers van de mediterrane keuken profiteren in elke Cabane Canardière en direct op het terras vaneen eigen plancha op gas.Koken a la plancha is een Spaanse kookstijl. In Spanje maken veel tapas-restaurants gebruik van dezetechniek. De eerste verschijning van de plancha dateert echter van vóór het massatoerisme. Vroegerhadden de pelgrims naar Santiago het al over enorme ijzeren platen die direct op de gloeiende resten vaneen kampvuur werden gelegd en waarop menig pelgrim tijdens rustpauzes zijn kostje opwarmde. Na eentijd lang in vergetelheid te zijn geraakt, kwamen de plancha’s weer terug op het toneel ter gelegenheid van‘vreetfestijnen’ in de derde helft van rugbywedstrijden.Ook beroemde Franse chefs kregen oog voor deze nieuwe manier van koken. A la plancha koken isgezellig, gemakkelijk, snel, gezond en voorziet in een volledige maaltijd: gegrilde gambas, mediterranegroenten, vissen en vleessoorten, alles gaat op de plank!
 37. 37. En in de buurt van Le Sérignan PlageL’équipe du Sérignan Plage conseille aussi à ses clients de très bonnes adresses de restaurants pour ledéjeuner ou le dîner, des cabanes à huitres ou bars à tapas. Le camping est entouré de vignobles, c’estHet team van Le Sérignan Plage heeft altijd wel een goed eetadresje achter de hand voor zijn klanten,traditionele restaurants, oesterhutten of tapas-bars. De camping ligt tussen de wijngaarden: een idealegelegenheid om wijnboeren te ontmoeten, wijnkelders in de Languedoc te bezoeken en wijnen uit deHérault te proeven.Twee topadressen in Sérignan:Restaurant Ma Ferme: een warmhartige ontvangst, een unieke sfeer, een eenvoudige keuken op basis vanop houtvuur gegrild vlees. De porties zijn royaal, het eten is verrukkelijk.Route de Valras Plage, in Sérignan. Tel: 0033 4.67.32.26.20Website: www.maferme.frL’Harmonie: op de oever van de Orb, bij de feestzaal van Sérignan, de inrichting van de tuin is verzorgddoor Daniel Buren. Verfijnde, verzorgde keuken.Tel: 0033 4.67.32.39.30Website: http://www.lharmonie.fr/
 38. 38. Kwaliteit en services voor een comfortabele vakantie zonder zorgenElk jaar borduurt Le Sérignan Plage verder op de kwaliteit van de servicevoor zijn klanten. Kwaliteitslabels en onderscheidingen bekronen ditwerk.
 39. 39. Het personeel van Yelloh! Village Le Sérignan Plage houdt zich strikt aan de door hen ondertekendeverplichtingen:Ons personeel heet u van harte welkom en brengt een aantal verplichtingen in praktijk ten opzichte vanonze klanten: beschikbaar zijn op het moment dat u ons nodig hebt, het zo snel mogelijk ter beschikking stellen van zijn competenties, u met een glimlach van dienst zijn, altijd een luisterend oor hebben door uw vragen met duidelijke informatie te beantwoorden, toezien dat het dorp altijd schoon en veilig is en uw standplaats prettig en verzorgd, toezien dat faciliteiten en voorzieningen altijd schoon zijn.
 40. 40. De ANWB en de ADAC bekroonden Le Sérignan Plage met de eretitel Best Camping 2013. De ANWB isde grootste toeristenbond van Nederland met 3,9 miljoen leden, voornamelijk in de vorm van gezinnen. DeADAC is de automobielclub van Duitsland heeft meer dan 17 miljoen leden. Het is de grootstetoeristenbond en automobielclub van Europa. Beide clubs hebben een nieuw gemeenschappelijkclassificatiesysteem voor campings ontwikkeld. De nieuwe eretitel Best Camping beloont de besteEuropese campings die met het maximum van vijf sterren beoordeeld zijn. De titel vervangt devoormalige Eurotop van de ANWB en Superplatz van de ADAC. In een database van meer dan 10.000campings in Europa zijn 2.500 campings onderhevig aan een diepgaande inspectie en 145 bedrijvenmaken dan kans op de eretitel. Le Sérignan Plage is een van de 16 onderscheiden Franse campings.Le Sérignan Plage kreeg in de categorie beste camping van Frankrijk de Zoover Award. Dezebenaming wordt alleen toegekend door reizigers. Zoover is de grootste onafhankelijke beoordelingswebsitevoor reizigers in Europa. Deze instelling verstrekt voor het vijfde opeenvolgende jaar Zoover Awards. Zezijn een goede kwaliteitsindicator voor het grote publiek en tonen tevens de betrokkenheid vanaccommodatieverstrekkers ten opzichte van de meningen van reizigers.
 41. 41. 2 kwaliteit labelsVan alle toeristische bedrijven die Zuid-Frankrijk telt, zijn er een aantal die extra aandacht verdienen. Omdeze reden werd het label Qualité Sud de France in het leven geroepen, die Yelloh! Village Le SérignanPlage in het bijzonder erkent. Extra aandacht gaat naar criteria zoals de ontvangst van devakantiegangers, hun comfort, de toegankelijkheid tot accommodatie en toeristische structuren, en hetonderhoud van plaatselijke trekpleisters en rijkdommen.Voor een nog betere ontvangst en ter verbetering van de kwaliteit van toeristische diensten in Frankrijkheeft de Franse regering het merk Qualité Tourisme™ ingevoerd. Yelloh! Village Le Sérignan Plagedraagt dit label en garandeert zijn klanten een persoonlijke ontvangst, duidelijke informatie, competentpersoneel dat luistert naar de klant, een comfortabele plaats en onberispelijke hygiëne, toeristischeinformatie op plaatselijk niveau en aangepast op de wensen van de klant.
 42. 42. Le Sérignan Plage is aangesloten bij de groep Yelloh! VillageYelloh! Village is het eerste netwerk van campingdorpen van topkwaliteit(in franchisevorm). Opgericht in juni 2000 op basis vangemeenschappelijke waarden van kampeerders en campingbeheerders.
 43. 43. Op het ogenblik telt het netwerk Yelloh! Village 59 campings.Yelloh! Village is een duidelijk, grensoverschrijdend merk dat op heldere en vernieuwende wijzebeantwoordt aan de steeds toenemende eisen van consumenten en reisorganisatoren. Het heeft zichweten aan te passen aan nieuwe vragen van de vakantiegangers en is hen zelfs soms een stapje voor:individualisering van het aanbod, aangepaste en soms ongewone accommodatie, grotere leefruimte, endat alles zo ‘natuurlijk’ mogelijk.In het label Yelloh! Village vindt de vakantieganger altijd een camping die een constante structuurkwaliteit(ontvangst, sanitair, winkels, catering), een accommodatie zowel in de vorm van een kale plaats (tent,caravan) als een plaats met huureenheid (ingerichte tent, stacaravan, cottage of chalet), services vantopkwaliteit en een ruim aanbod van gevarieerd entertainment garandeert.www.yellohvillage.nl
 44. 44. Le Sérignan Plage: getallen en nuttige informatieDe klantenkring van Le Sérignan Plage bestaat voornamelijk uit Noord-Europese gezinnen
 45. 45. Klantenkring per land van herkomst in 2012 in huureenheid:Frankrijk: 36%Nederland: 24%Duitsland: 24%Zwitserland: 8%België: 5%De Franse klantenkring is sinds enkele jaren in stijgende lijn op de camping. De Fransen geven de voorkeuraan standaard huureenheden (62%) en houden ook veel van de tenten Séoune (65%). Nederlanders vormende tweede klantengroep van de huureenheden en hebben een duidelijke voorkeur voor accommodatie vantopkwaliteit.Klanten per nationaliteit op kamperplaatsen in 2012Nederland: 32%Duitsland: 26%Frankrijk: 25%UK: 7%België: 4%Zwitserland: 4%De Nederlandse klantenkring vertegenwoordigt qua kale plaatsen de grootste groep. Ze komen met hun eigentent, caravan of camper.Le Sérignan Plage ontvangt veel gezinnen, met een aanzienlijk hogere verhouding van kinderen van jongerdan 4 jaar dan gemiddeld op de Franse campings. De gemiddelde verblijfsduur is 10-12 dagen.
 46. 46. Nuttige informatieLe Sérignan Plage vanuit NederlandKorte biografieReserveren en boekenContactpersonen voor de pers
 47. 47. Per autoVanuit Utrecht ongeveer 1.230 kilometer, via Lille, Parijs, Orléans, Bourges, Clermont-Ferrand. Deautoroute naar het zuiden van Frankrijk die door het Massif Central en het Nationale Park van deCévennes gaat, biedt prachtige landschappen en onder meer de passage over het sensationele viaductvan Millau. Deze snelweg is deels gratis.Per vliegtuigRechtstreekse verbinding Rotterdam-Montpellier, 4 keer per week (maandag, woensdag, vrijdag,zondag). Deze vlucht is beschikbaar van april tot oktober. Dienstregeling op www.transavia.comRechtstreekse verbinding Eindhoven-Carcassonne, 2 keer per week (dinsdag, zaterdag). Deze vluchtis beschikbaar van april tot november. Dienstregeling op www.ryanair.com/nlRechtstreekse verbinding Amsterdam-Perpignan. Deze vlucht is beschikbaar van juni tot augustus.Dienstregeling op www.cityjet.comRechtstreekse verbinding Amsterdam-Toulouse, dagelijks met Air France/KLM. www.airfrance.nl enwww.klm.nlPer treinHighspeedtreinen Thalys naar Parijs en TGV van Parijs naar Montpellier. www.nshispeed.nl/ en www.tgv-europe.comGPS-coördinaten :Breedtegraad 43.260651 N 43° 15 38.3436 (+43° 15 38.3436)Lengtegraad 3.3235469999999623 E 3° 19 24.7692 (+3° 19 24.7692)
 48. 48. Korte biografie 1965: oprichting AMAT BV, beheerder van camping Le Sérignan Plage Zetel: La Séoune 34410 Sérignan Frankrijk Aandelenkapitaal: € 94.671,60 Omzet 2012: 11 miljoen € 50 betaalde medewerkers op jaarbasis 225 personen werken op de camping tijdens het hoogseizoen (meertalig personeel) Classificatie naar vijf sterren (nieuwe norm) in uitvoering Capaciteit: 6.000 bedden 1.500 plaatsen (400 huureenheden, 400 kale plaatsen, 300 plaatsen voor touroperators en 400residentiële huurplaatsen) Gemiddelde bezetting van de huureenheden in 2012: 81% 674.000 overnachtingen in 2012 Een sinds mei 2013 volledig vernieuwde website, voorzien van veel beeldmateriaal, video’s en interactievecontactmogelijkheden met de bezoeker. 450.000 bezoekers en 1,3 miljoen paginas bekeken op de websitevan Le Sérignan Plage in 2012 - www.leserignanplage.com Facebook: meer dan 4.500 fans
 49. 49. Nuttige informatieCamping Le Sérignan PlageChemin des Orpellières34 410 SérignanFranceTel. : +33 (0)4 67 32 35 33Fax : +33 (0)4 67 32 26 36E-mail : info@leserignanplage.comInternet www.leserignanplage.comFacebook: www.facebook.com/leserignanplageTwitter: @LeSerignanPlageFilms: www.youtube.com/user/serignanplageTarieven & reserveringen: www.leserignanplage.com/camping-plage/nl/reserveringOpeningsdata: 25/04/13 t/m 30/09/13
 50. 50. Contactpersonen voor de persCamping Le Sérignan PlageChemin des Orpellières34 410 SérignanFrankrijkPierre-Benoit Labbé – MarketingTel. : +33 (0)4 67 32 68 40Email: Pierre.Benoit@leserignanplage.comCarole Gölitz – Communicatie NederlandTel : +31 (0)23 53 21 997Mob: +31 (0)6 23 80 87 43Email: carole-goelitz@ici-marketing.euJean-Guy Amat – DirecteurTel. : +33 (0)4 67 32 35 33Email: jgamat@leserignanplage.comTel. : +33 (0)4 67 32 35 33Fax : +33 (0)4 67 32 26 36E-mail : info@leserignanplage.comInternet www.leserignanplage.com
 51. 51. Tot ziens…Op Le Sérignan Plage

×