Armata in anul 1988

498 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
498
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Armata in anul 1988

 1. 1. Istoria prin surse vizualeTema proiectului:Armata in anul 1988 Numele si prenumele:Barbor Andreea Clasa:a Xa-G Profil specializare:Stiinte sociale
 2. 2. Cuprins:1.Argument2.Redarea sursei3.Datarea sursei4.Ce/Pe cine reprezinta5.Descrierea locului6.Informaţii transmise7.Mesajul fotografiei8.Argumentaţi ideea că e o sursă istorică9.Argumentaţi gradul de obiectivitate10.Prezentaţi o sursă istorică edita11.Webgrafie
 3. 3. Motivele care m-au determinat să aleg această sursă sunt următoarele:-Cunoaşterea mai multor lucruri despre aceea perioadă;-Desfaşurarea unor activităţi diferite faţa de cele de acum.
 4. 4.  Această fotografie este preluată din arhiva familiei(imagine scanată a sursei istorice).Este o fotografie realizată în Chitila(oras in jud.Ilfov,Muntenia).Dateaza din anul 1988.
 5. 5.  Dateaza din vara anului 1988.
 6. 6.  Această fotografie il reprezintă pe unchiul meu in timpul armatei în anul 1988 în curtea unităţii militare din Chitila.
 7. 7. Fotografia s-a realizat în garnizoana unităţiimilitare din localitatea Chitila,jud.Ilfov.În acestloc se practicau cu ani în urmă exerciţiimilitare,serviciul militar fiind obligatoriu.
 8. 8. Informaţiile care sunt transmise de aceastăfotografie sunt următoarele: -observăm uniforma soldatului român dinperioada anilor ’ 80 -fotografia creează atmosfera existentă in aceeaperioadă.Soldatul ne transminte ideea desiguranţă,de apărare a patriei.
 9. 9.  Mesajul acestei fotografii:reliefarea modului în care oamenii îşi desfăşurau activitatea militară in aceea perioada. Mesajul transmis de soldat este curajul de care acesta dă dovadă in momentul în care ţara este in primejdie iar el trebuie să-şi apere patria cu orice preţ,indiferent de pericolele la care se expune.
 10. 10.  Această fotografie reprezintă o sursă istorică deoarece arată o anumită caracteristică din trecut.
 11. 11. Gradul de subiectivitatea al acestei fotografiise poate argumenta prin faptul că fotografia areun caracter subiectiv,deoarece este o pozaplanificată.
 12. 12.  Cetatea din Medieş
 13. 13. Castelul Lonyai (1620-1657), azi ruinat a fost orealizare de frunte a Renaşterii transilvăneneîntâlnită în judetul Satu-Mare.Clădirea este alcătuita din 4 aripi de clădiri dispusecontinuu în jurul unei curţi centrale, prevăzut cubastioane în formă de pana (prismatice lacolţuri). Castelul are o faţadă principalăexpresivă, dominată central de un turn octogonal situatdeasupra gangului porţii şi valoroase ancadramente depiatră.Starea actuală este datorată în mare parte si de unincendiu din cursul celui de al doilea război mondial. Este un izvor istoric ,argheologic.
 14. 14.  http://www.intelepciune.ro/Istoria_lumii_cugeta_ __desi_incet_insa_sigur_si_j_6645.html http://www.colectionarul- roman.ro/stiri/391/cetati-castele-biserici-ruine-- castelul-lonyai-din-mediesul-aurit.htm

×