Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Най-високите градове в светаBy cybalkan.blogspot.com
Учените винаги са се чудили как хората, които  живеят на над 2800 метра надморскависочина, са се приспособили към по-бед...
La Rinconada, Перу, 5100 метра надморска височина                   Този град е разположен       ...
Лхаса, Тибет, 3650 метра надморска височинаЛхаса е столицата наТибет, в която потрадиция живее ДалайЛама. Тя е защитенобек...
Ел Алто, Боливия, 4150 метра надморска височина               Градът е основан, когато           ...
Лийдвил, Короладо, 3094 метра надморска           височинаГрадът носи славата набивш миньорскиград, който епрос...
Потоси, Боливия, 4090 метра надморска височина                    Също като              ...
Namche Bazaar, Непал, 3500 метра надморска           височинаПървоначално градът епостроен като търговскипункт, ...
Кузко, Перу, 3310 метра надморска височина                  Този красив град е             ...
Вия Милс, Коста Рика, 3100 метра надморска            височинаГрадът е разположен впланинската веригаТаламанка,...
Кито, Еквадор, 2850 метра надморска височина             Градът е разположен по             скло...
Hushe Village, Пакистан, 3050 метра надморска            височинаТова е най-високоразположеното село подолината...
Apartaderos, Венецуела, 3505 метра надморска         височина              Това най-високо     ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Най-високите градове в света

811 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Най-високите градове в света

 1. 1. Най-високите градове в светаBy cybalkan.blogspot.com
 2. 2. Учените винаги са се чудили как хората, които живеят на над 2800 метра надморскависочина, са се приспособили към по-бедния на кислород въздух. И въпреки този факт, хората не само оцеляват там, а се развиват и просперират. Присъединете се към разходката ни до най-високо разположените градове на планетата, които са изградени на огромна надморска височина.
 3. 3. La Rinconada, Перу, 5100 метра надморска височина Този град е разположен високо в перуанските Анди. Населението му е приблизително 30 000 души. Надморската му височина е почти до границата, в която е възможно човек да оцелее, а именно 6000 метра.Почти цялото население на града работи в намиращата сенедалеч златна мина, като част от хората слизат по-надолу впланината след като изкарат определено време в мината.
 4. 4. Лхаса, Тибет, 3650 метра надморска височинаЛхаса е столицата наТибет, в която потрадиция живее ДалайЛама. Тя е защитенобект под егидата наЮНЕСКО. Градът епълен с туристи, коитоидват тук, за да сенасладт на красивитебудистки храмове изaшеметяващитепланински пейзажи.
 5. 5. Ел Алто, Боливия, 4150 метра надморска височина Градът е основан, когато е създадена железопътната линия между Ла Паз и езерото Титикака. Неговото население е около 650 000 души. Тук се намира летището на столичния град на южноамериканската държава.
 6. 6. Лийдвил, Короладо, 3094 метра надморска височинаГрадът носи славата набивш миньорскиград, който епросперирал отсребърните мини, коитоса обработвани вблизост до него. Днес тене се обработват, новъпреки това в градаима население около3000 души.в Скалистите планини и е с добре запазена атмосфераНамира сена Дивия запад.
 7. 7. Потоси, Боливия, 4090 метра надморска височина Също като Лийдвил, Потоси е заселен от хора, които са обработвали сребърните мини в областта. Градът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.Той пази историята на сребърните мини, която играе важнароля за местната култура.
 8. 8. Namche Bazaar, Непал, 3500 метра надморска височинаПървоначално градът епостроен като търговскипункт, където са сепродавалиселскостопанскипродукти. Днес това епопулярна дестинация заотмора средкатерачите, които сатръгнали да изкачватЕверест.
 9. 9. Кузко, Перу, 3310 метра надморска височина Този красив град е разположен в Перуанските Анди, близо до долината Урумба. В миналото е бил столица на цивилизацията на инките. Днес е част от маршрута на туристите, които са тръгнали да разгледат близко намиращия се Мачуи да се насладят на историята, коятоПикчу тайнствената дестинацияноси. Кузко може да предложи на туристите страхотнакомбинация колониална и местна култура.
 10. 10. Вия Милс, Коста Рика, 3100 метра надморска височинаГрадът е разположен впланинската веригаТаламанка, която някога ебила вулканиченостров, който се еиздигнал в резултат отдвижението натектонските плочи.Районът е известен суникалната флора ифауна, както свъзможностите за Америка обикновено се счита за екзотичнаТъй като Централнаекотуризъм. повечето хора не очакват да имат нужда от топлидестинация,дрехи и да трябва да се борят с прилошаване от височината.
 11. 11. Кито, Еквадор, 2850 метра надморска височина Градът е разположен по склоновете на вулкана Пичинча в южноамериканските Анди, само на 25 километра от екватора. Той е уникален с това, че се намира на голяма надморска височина и има население от почти 2 милиона човека.
 12. 12. Hushe Village, Пакистан, 3050 метра надморска височинаТова е най-високоразположеното село подолината Hushe в Пакистан.Близо до него е най-високото планинсковъзвишение в света следЕверест. То е обект напосещение от туристи иалпинисти, които са тръгнали да изкачват върховете в областта.Голяма част от населението работи като носачи и водачи визкачването на планината, като хората в тази част на света саособено дружелюбни.
 13. 13. Apartaderos, Венецуела, 3505 метра надморска височина Това най-високо разположеният град във Венецуела. Туризмът е негова основна индустрия и поради тази причина в него е пълно с ресторанти, хотели и магазини. Намира се в област, в която се пресичат 3 речни долини.

×