Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Hachiko - the story of a dog

1,586 views

Published on

  • Be the first to comment

Hachiko - the story of a dog

  1. 1. Хачико - историята на едно куче Хачико е куче от породата акита ину, което става символ на верността и предаността към стопанина си, дори години след неговата смърт. В Япония, на гара Шибуя е издигнат паметник в негова чест. Хачико е роден на 10 ноември 1923 година в японската префектура Акита. Фермерът решава да подари малкото куче на професор Хидесабуро Уено, работещ в Университета в Токио. Професорът му дава името Хачико (осмият).
  2. 2. Хачико - историята на едно кучеПрофесор Уено ежедневно пътува с влака на работа и кучетовсеки ден го изпраща сутрин, а след това се връща да гопосрещне на гарата точно в 3 часа следобяд. На 21 май 1925 г.Хидесабуро Уено получава инфаркт и умира. По това времеХачико е на 18 месеца. На този ден той дълго чака стопанинаси, който никога не идва. Въпреки това кучето продължава даго чака всеки ден, пристига в 3 часа следобяд и седи до късно.Въпреки че много роднини и познати се опитват да взематкучето при себе си, то неизменно се завръща на гарата.Местните търговци и работниците на гарата започват да гохранят, възхищавайки се на неговата преданност и постоянство.Това продължава години наред.Става известен на цяла Япония през 1932 г. след публикация настатията „Предано старо куче очаква завръщането на стопанинаси седем години след неговата смърт“.
  3. 3. Хачико - историята на едно кучеХачико продължава да идва на гарата в продължение на 9години до самата си смърт на 8 март 1935 година. Една годинапреди това, на 21 април 1934 година му е издигнат паметник.В деня на неговата смърт е обявен ден на траур. По време наВтората световна война, когато има нужда от метал,паметникът е разрушен, но през август 1948 година евъзстановен и се налага като пример на любов и вярност.
  4. 4. Хачико - историята на едно куче

×