Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Five things that olympians do not want to know

298 views

Published on

Published in: Sports
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Five things that olympians do not want to know

  1. 1. Пет неща, които олимпийците не искат да знаете
  2. 2. 1. В олимпийското селце тече нонстоп сексоргия Да, представете си няколко хиляди млади атлети с разкошни тела, преливащи от сили и хормони, затворени в изолирано селище с всички удобства и далеч от погледите на света, на приятелките и съпругите, ако имат такива. Какво мислите, че правят в многото свободно време, което имат извън състезанията и тренировките? Четат книги? Надали... На олимпиадата в Сеул през 1988 г. на покрива на английската съблекалня имало толкова много използвани презервативи, че организационния комитет издал заповед, с която забранява секса на открито! След 1992 г. нещата със секса между спортистите приемат такъв размах, че комитетът взема решение на всяка олимпиада да се доставят безплатно презервативи за превенция на СПИН и венерически болести. На последната зимна олимпиада във Ванкувър през 2010 г. на участниците бяха раздадени 100 000 кондома - по около 15 на човек! Не стигнаха! По средата на игрите пристигна още една такава партида. Правете си сметката какви рекорди се поставят извън състезанията.
  3. 3. 2. Полицейщината взема връх по време на игрите При всяка олимпиада градът домакин се превръща във военнополицейска зона - съвсем буквално. Там се изсипват до 3 пъти над нормалното количество полицаи под претекст за осигуряване на сигурността на игрите. Те спират и проверяват подозрителни минувачи, което в нормално време е немислимо за градове като Лондон например. Очаква се в това отношение Сочи да задмине всичко виждано досега руските служби ФСБ вече са заели стратегически позиции. Човешките права също минават на заден план по време на игрите градовете насилствено се прочистват от бездомници, криминален контингент, наркомани, проститутки. 30 000 души са изселени от Атланта през 1996 г. 720 000 напускат Сеул със заповед през 1988 г. Нищо обаче не може да се сравни с Пекин, където за игрите през 2008 г. бяха изселени 1,5 милиона китайци!
  4. 4. 3. Погазва се свободата на словото По време на олимпиада общината на града домакин получава от Международния олимпийски комитет ексклузивни рекламни права. В Лондон, например, всички билбордове по време на последната лятна олимпиада се предоставят на общината за времетраенето на игрите. Бизнесът не може да използва в реклами олимпийските кръгове и думи като "игри", "медали", "бронз", "сребро", "злато" и пр. Ако в реклама на магазин се появят тези думи, глобата е 30 000 долара. Специална заповед забрани използването на антиолимпийски лозунги и плакати по време на игрите - нещо също нечувано за Англия.
  5. 5. 4. Печалбата от олимпиадите е мит В борбата за домакинство на олимпийските игри се изтъква, че те ще допринесат за икономиката на града и на държавата като цяло. За съжаление в повечето случаи става точно обратното. През 2004 г. Гърция пресметна, че игрите в Атина ще струват 4,5 млрд. евро. Реалните разходи се оказаха над 9 млрд. и това бе една от многобройните причини за кризата в страната. Ванкувър също разбра по трудния начин, че няма да успее да си "избие" разходите. Плановете олимпийското село да се превърне в резидентски комплекс пропаднаха и в момента това е едно призрачно градче. Зимната олимпиада през 1998 г. в Нагано хвърли японския град в дълбока рецесия с дългове от средно 30 000 долара на семейство. Ползата от новопостроените спортни съоръжения също е под съмнение. Стадионът на Монреал бе напълно завършен чак 11 години след игрите. 30 години след домакинството през 1976 г. канадският град още изплащаше натрупаните дългове. Това обяснява защо жителите на швейцарския град Берн отказаха любезно с референдум домакинството за 2010 г., както направи и Детройт през 1972 г.
  6. 6. 5. В МОК се шири корупция Членовете на международния олимпийски комитет са постоянно обект на щедри подаръци и директни плащания, за да гласуват за кандидатурата на определен град и държава. Филмът на Би Би Си, който уличи нашия представител Иван Славков в задкулисни игри, разкрива малка част от корупцията в тези среди. Лимитът за подаръци на член на МОК са смешните 200 долара. Преди зимната олимпиада в Нагано, Япония, всеки член на МОК е получил официални дарове за 5700 долара, установи проверка по-късно. А колко е взел "неофициално" не се споменава...Като цяло Нагано е похарчил 24 милиона долара само за пропаганда и реклама на кандидатурата си.

×