Sant Jordi
La diada de Sant Jordi és l’acte central d’una agenda
d’activitats que, com cada any, fa de la cultura la
gran ...
Dijous 10 d’ABRIL
A les 8 del vespre, a Cal Massó, presentació del
llibre Llaços secrets, de Marta Magrinyà.
A dos quarts ...
Dimarts 15 d’ABRIL
A les 8 de la tarda, al museu de la raval Santa
Anna, inauguració de l’exposició d’Ex-libris. Ho-
menat...
A l’estand de l’Ajuntament podreu passar a recollir
el darrer punt de llibre col·leccionable del Seguici
Festiu — enguany ...
De 10 a dues del matí, a la plaça del Mercadal, Vi-
deobook: fes un petit vídeo en què hi recomanis un
llibre. A partir de...
Diumenge 27 d’ABRIL
A les 7 del vespre, al Teatre Bartrina, Mishima en
concert. Presentació del seu nou disc l’Ànsia que
c...
Sant jordi 2014 a Reus
Sant jordi 2014 a Reus
Sant jordi 2014 a Reus
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Sant jordi 2014 a Reus

536 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
536
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
262
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sant jordi 2014 a Reus

  1. 1. Sant Jordi La diada de Sant Jordi és l’acte central d’una agenda d’activitats que, com cada any, fa de la cultura la gran protagonista de l’actualitat. Les presentacions de les darreres novetats editorials, especialment les d’autors locals, les activitats literàries per a petits i grans i les parades de llibres i de roses es combinen amb altres propostes destacades, com l’exposició “1714, dibuixant el mite”, una mostra itinerant a tot Catalunya que aquest mes farà estada a la Biblioteca Central Xavier Amorós. El resultat és una programa- ció variada i intensa que ens convida a viure la ciutat de portes enfora, a les places i als carrers, i sentir de ben a prop l’esperit de la primavera. Tot això és possible perquè darrera de cadascun dels actes hi ha l’esforç i el compromís de moltes perso- nes, entitats i associacions que afegeixen el seu gra- net de sorra a aquesta manifestació cultural i festiva que avui és referència a tot el món. Des d’aquestes pàgines us convido a viure-la inten- sament perquè aquest Sant Jordi torni a ser altra gran festa cívica i ciutadana. Carles Pellicer Punyed Alcalde de Reus La ciutat de Reus té un vincle molt arrelat amb la festa de Sant Jordi. Durant el segle XX va ser de les primeres ciutats a commemorar el Dia del Llibre, una celebració que les acaballes del règim franquista un grup de ciutadans van reprendre amb esperit de reivindicació cultural i nacional. Avui Sant Jordi és una gran festa ciutadana que ha esdevingut una de les expressions més vives i admi- rades de la cultura catalana arreu del món. Grans, petits, nouvinguts i visitants ocasionals participen en un esdeveniment transversal que, amb el llibre i la rosa com a protagonistes, cohesiona i fa sentir tot- hom part d’una mateixa festa. A Reus, la inèrcia de Sant Jordi és tan forta que set- manes abans i dies després del 23 d’abril hi ha en- titats, col·lectius i institucions que organitzen actes relacionats amb aquesta celebració. Ho podeu comprovar amb aquest programa d’activi- tats, en el qual trobareu de ben segur algun esdeve- niment del vostre interès. Per descomptat, la gran trobada ciutadana del dia 23 a la plaça del Mercadal ha esdevingut tota una tradició popular, protagonitzada per la ciutadania i les entitats. Permeteu-me que reconegui i agraeixi la feina del gran teixit associatiu de la ciutat, que durant tot l’any, i especialment al mes d’abril, omple la ciutat d’esdeve- niments culturals. També em plau de recordar-vos que tots els mesos de l’any teniu a la vostra disposició un equipament públic com és la Biblioteca Central, on es pot gaudir de manera permanent de propostes diver- ses al voltant dels llibres i la literatura. Molt bona festa de Sant Jordi a tothom. Joaquim Sorio Vela Regidor de Cultura i Joventut La força del Sant Jordi reusenc
  2. 2. Dijous 10 d’ABRIL A les 8 del vespre, a Cal Massó, presentació del llibre Llaços secrets, de Marta Magrinyà. A dos quarts de 8 del vespre, a l’Arxiu Municipal, presentació del llibre d’Emili Samper De l’anar- quisme al folklore. Cels Gomis i Mestre (1841-1915). Presenta Salvador Palomar. Divendres 11 d’ABRIL A les 7 de la tarda, a la Biblioteca Xavier Amorós, inauguració de l’exposició 1714, dibuixant el mite. A les 6 de la tarda, al centre comercial El Pallol, taller de cupcakes. Activitat per poder decorar aquest mini pastís per a una persona, anomenat cupcakes. Hi col·labora la Duquesa Cupcake. A les 7 de la tarda, a la Biblioteca Xavier Amorós, inauguració de l’exposició 1714, dibuixant el mite, organitzada pel Servei de Biblioteques de la Ge- neralitat de Catalunya. Aquesta exposició, que ha d’itinerar per diverses biblioteques del Sistema de Lectura Pública s’estrena a Reus i comptarà amb l’assistència del comissari del Tricentenari, el Sr. Miquel Calçada A les 8 del vespre, a Cal Massó, presentació del llibre Supercatalà. Diari d’un català indignat, d’Ol- ga Resina. A dos quarts de 10 del vespre, al racó de la Palma, ac- tuació d’Eleven’s Project (jazz) i Try’s (blues-versions). Dissabte 12 d’ABRIL A les 6 de la tarda, a Cal Massó, presentació del conte infantil Clàudia i el seu casc de bombera, de Carme Romero i Mari Carmen López. A les 9 del vespre, al Teatre Bartrina, Joan Masdéu en concert. Presentació del seu nou disc Dissabte. Preu: 10€ entrada anticipada i 12€ a taquilla Diumenge 13 d’ABRIL A les 12 del matí, al Teatre Bartrina, El vestit nou de la Caputxeta amb botes, un espectacle infantil a càrrec de la companyia Pa Sucat. Preu: 5 € A dos quarts de 8 del vespre, a Cal Massó, concert Poemes en clau de sol, amb Oncle’s Band. Preu: 5 € Dilluns 14 d’ABRIL A les 7 de la tarda, a la Biblioteca Xavier Amorós, trobada amb els autors que han publicat els seus llibres des de l’abril de 2013. Activitat oberta al públic. Si encara no tens clar el llibre d’enguany, vine. Podràs sentir en directe les novetats i tin- dràs l’oportunitat de conversar amb els mateixos autors i compartir amb ells una copeta de vi. Comptarem amb la col·laboració del grup teatral El Trole, Reus-Tarragona y viceversa, amb el guió de Montse Farrés.
  3. 3. Dimarts 15 d’ABRIL A les 8 de la tarda, al museu de la raval Santa Anna, inauguració de l’exposició d’Ex-libris. Ho- menatge a Walter Benjamin. Dimecres 16 d’ABRIL D’11 del matí a 1 del migdia, a la Biblioteca Xavier Amorós, Videobook: fes un petit vídeo en què hi recomanis un llibre. A partir de 12 anys.Amb la col· laboració del Casal de Joves. A dos quarts de 8 del vespre, al local de l’AJJRR, conferència a càrrec de Salvador Palomar, etnò- leg i membre de Carrutxa, amb el títol “La llegen- da: entre la història i el mite”. Ho organitza l’Asso- ciació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (c. Eduard Toda, 12, Reus). Dissabte 19 d’ABRIL A les 11 del matí, al centre comercial El Pallol, visita turística guiada, per poder visitar i conèixer el Reus a l’Edat mitjana amb la història de les muralles, que era el Pallol, la Plaça del Castell i la Prioral de Sant Pere. Amb la col·laboració de La teva ruta. Dimarts 22 d’ABRIL A partir de les 10 del matí, a la Biblioteca Xavier Amorós, marató de sang. A dos quarts de 8 del vespre, al Teatre Bravium, gala de lliurament dels Premis ENGANXEN, atorgats pels lectors del bloc elmondereus.cat, del comunicador Josep Baiges, amb l’actuació del pianista Pau Terol.
  4. 4. A l’estand de l’Ajuntament podreu passar a recollir el darrer punt de llibre col·leccionable del Seguici Festiu — enguany del Ball de Galeres — i a consul- tar les darreres publicacions dels autors locals. També hi trobareu el punt de llibre que edita la Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós amb les darreres obres publicades i la Guia de Lectura, aquest any dedicada al 1714. A partir de les 9 del matí, al Castell del Cambrer, sessions adreçades a escolars sobre el bestiari fantàstic a la tradició catalana i exposició Desco- breix el drac. Proposta d’observació d’algunes figures de bestiari presents a l’arquitectura del nucli antic. A càrrec de membres de Carrutxa. A partir de les 9 del marí, a l’Arxiu de Reus, sessions adreçades a escolars sobre la rosa i l’escut de Reus, a càrrec d’Ezequiel Gort. Exposició Reus i la rosa. Durant tot el dia, al costat de la parada de Carrut- xa (a l’absis de la prioral) es podrà veure i conèixer la història del Drac de la Bisbal d’Empordà, un dels dracs més antics de Catalunya, ja documentat al segle XVII.
  5. 5. De 10 a dues del matí, a la plaça del Mercadal, Vi- deobook: fes un petit vídeo en què hi recomanis un llibre. A partir de 12 anys.A càrrec de la Biblioteca Central Xavier Amorós i el Casal de Joves. De 9 a 12 Al Palau Municipal i a la Pl. De Sant Pere, trobada d’escolars amb els autors locals de llibre infantil, organitzades per la Biblioteca Central Xa- vier Amorós per a grups inscrits. D’11 a 1 i de 6 a 8 del vespre, a l’Ajuntament, estafeta de correus. Presentació de les peces de col·leccionisme editades en motiu del bicentenari del naixement del general Prim (segell, timbre, sobre commemoratiu, un “tu sello”, sobres de su- cre i punt de llibre). Ho organitza el grup Filatèlic i el col·leccionisme de Reus. A la 1 del migdia, a Alcaldia de l’Ajuntament, recep- ció de l’alcalde de Reus als autors locals. De 6 a 8 del vespre, a la parada de l’Ajuntament de la plaça del Mercadal, signatura de llibres, a càr- rec dels autors locals. A un quart de 7 de la tarda, a la plaça del Merca- dal, audició-ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla Pare Manyanet. A tres quarts de 8 del vespre, pels carrers del nucli antic, cercavila del Drac, el Drac Petit i la Víbria, amb l’acompanyament musical de la Cobla Antiga del Camp. A un quart de 9 del vespre, al centre de la plaça del Mercadal, exhibició castellera, a càrrec de la Colla Castellera Xiquets de Reus. A continuació, a la plaça del Mercadal, encesa del Drac, el Drac petit i la Víbria. Divendres 25 d’ABRIL A dos quarts de 6 de la tarda, a la Biblioteca Xavi- er Amorós, l’hora del conte, a càrrec dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona de la Generali- tat de Catalunya. A les 6 de la tarda, a la Biblioteca Xavier Amorós, club de lectura Penya dels signes. A les 8 del vespre, a la Biblioteca Xavier Amorós, A tota veu, recital de poesia. Ho organitza Òm- nium Cultural. A dos quarts de 10 del vespre, al racó de la Palma, actuació de The Creps (versions pop-rock) i Alquí- mia (pop-rock). Dissabte 26 d’ABRIL De dos quarts d’11 del matí a les 8 del vespre, al Castell del Cambrer, lectura continuada del Quixot. Ho organitza el Centro Cultural Castella- no-Manchego de Reus. A les 6 de la tarda, a la plaça d’Evarist Fàbregas, mostra de dansa amb els alumnes de l’escola, que interpretaran balls de diferents estils com ara, dansa clàssica, dansa espanyola, dansa contemporània, flamenc, dansa jazz, claqué i di- ferents modalitats de hiphop. A càrrec de l’escola Artis-Fraga. A les 9 del vespre, al Teatre Bartrina, Maridos y mujeres, de Woody Allen. Preu: 20 €, 15 € i 12 € A les 9 del vespre, a la Sala Santa Llúcia, la com- panyia de teatre La Gata Borda representarà la seva obra M’agrada la fruita seca, que serà la ter- cera peça de la seva trilogia de la Comèdia de l’Art.
  6. 6. Diumenge 27 d’ABRIL A les 7 del vespre, al Teatre Bartrina, Mishima en concert. Presentació del seu nou disc l’Ànsia que cura. Preu 22 €, 18 € i 15 € A dos quarts de 8 del vespre, a la Sala Santa Llúcia, la companyia de teatre La Gata Borda representarà la seva obra M’agrada la fruita seca, que serà la tercera peça de la seva trilogia de la Comèdia de l’Art. Dimarts 29 d’ABRIL A les 6 del vespre, a la plaça del Mercadal, acció multitudinària de dansa oberta a tothom en home- natge a Joan Serra, amb motiu del Dia internaci- onal de la dansa. Ho organitza la Coordinadora de Dansa de Reus, amb la col·laboració de l’Associ- ació de professionals de dansa de Catalunya. A dos quarts de 7 del vespre, a la Biblioteca Xavier Amorós, club de lectura, amb l’obra La delica- desa, de Foenkinos. Dimecres 30 d’ABRIL A dos quarts de 8 del vespre, a l’Arxiu Municipal, cicle Testimonis: “El consultori del Barri Sant Josep Obrer”, a càrrec d’Aurora Reina, Maria Te- resa Garcia, Noèlia Hernàndez, Yolanda Ortega i Carmina Poblet. A dos quarts de 6 del vespre, a la Biblioteca Xavier Amorós, contes del 1714 amb l’Anna Ortíz, que explicarà Els nens del Born. A dos quarts de 7 del vespre, a la Biblioteca Xavier Amorós, club de lectura, amb l’obra La delica- desa, de Foenkinos. Exposicions Del 10 al 30 d’abril, a l’Arxiu, mostra de documen- tació del fons de Cels Gomis i Mestre. Obert en ho- rari laboral: matí de 9 a 2 (de dilluns a divendres) i tarda de dos quarts de 4 a 6 (de dilluns a dijous). De l’11 al 29 d’abril, a la Biblioteca Xavier Amorós, 1714, dibuixant el mite. Del 12 d’abril al 16 de maig, al centre comercial El Pallol, exposició de fotografies Reus i el circ. Un testimoni de la presència del circ a la ciutat, des del començament del segle XX fins avui. Imatges de fo- tògrafs de tots els temps, que s’han deixat captivar per la plasticitat d’aquest espectacle i que mostren el pas de diferents companyies de circ pels carrers i places de Reus. Del 22 al 28 d’abril, a la Biblioteca Xavier Amo- rós, Exlibris. Del 9 al 31 de maig, al museu de la raval Santa Anna, 59. Josep Tapiró, pintor a Roma. Visites guiades els dimecres a les 6 i a les 7 de la tarda, i els dissabtes a les 6 i a les 7 de la tarda. Del 15 al 31 de maig, al museu de la raval Santa Anna, exposició 102 Ex-líbris. Homenatge a Wal- ter Benjamin.

×