Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
PROJECTE PATI
1. Justificació
Aquest projecte neix a partir de les necessitats de fer un pati més actiu i donar
alternativ...
(Senegal, Marroc), d’Àsia (Llíbia, Índia), d’Europa (Itàlia) i d’Amèrica del Sud
(Colòmbia).
El centre acull Educació Infa...
2. Millorar la convivència.
3. Fomentar la resolució pacifica de conflictes.
4. Difondre varietat d’activitats i jocs.
5. ...
5.- Organització
- Espais:
Planell escola:
Pista poliesportiva 35x18
Pista Poliesportiva 40x20
Camp de futbol de terra 85x...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Projecte pati

340 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Projecte pati

  1. 1. PROJECTE PATI 1. Justificació Aquest projecte neix a partir de les necessitats de fer un pati més actiu i donar alternatives per a millorar la convivència i així evitar conflictes. Estem en una societat passiva on cada vegada és més difícil que els nens i les nenes puguin fer o tenir moments lúdics és per això que volem oferir als nostres alumnes eines per gestionar millor el seu temps d’oci. 2. Descripció del centre-alumnat L’escola està situada a Cambrils, un municipi de la comarca del Baix Camp i de la província del Tarragonès. Aquesta és una petita ciutat costera, que en els últim 10 anys ha crescut pràcticament el doble en ciutadans censats. Fent una mirada al passat, val a dir que l’escola, va tenir moltes contres per poder tirar endavant la seva construcció, però gràcies a l’impuls de Josep Ortoneda Budí, mestre i alcalde del municipi, es faria realitat un projecte que havia durat dècades i que finalment veuria la llum el 1960. Actualment i després d’alguns canvis d’ocupació a causa de la necessitat d’espai per l’escola, el centre està situat al barri del Pinaret, un dels barris més allunyats de la platja. Aquest és un barri residencial, en el que no hi ha zona comercial, però no obstant això està a cinc minuts del casc antic. La població que acull l’escola és d’una amplia diversitat, hi ha moltes famílies de diferents països, fet que s’ha donat degut als alts cassos d’immigració al nostre país, més concretament a la nostra ciutat. Les nacionalitats que trobem a l’escola són: nens procedents de Europa de l’Est (Ucrania, Rússia), nens del l’Àfrica
  2. 2. (Senegal, Marroc), d’Àsia (Llíbia, Índia), d’Europa (Itàlia) i d’Amèrica del Sud (Colòmbia). El centre acull Educació Infantil i Primària, en la qual hi ha aproximadament uns 420 alumnes en total. A les aules d’Infantil hi trobem aproximadament en elles uns 18 alumnes, i en les de Primària uns 23 nens i nenes. Els mestres que conformen l’escola són 32, aquests estan distribuïts de la següent manera: Hi ha 6 tutors d’Infantil, dos mestres de suport i un vetllador que atén a un nen amb Trastorn d’Espectre Autista. A la primària, hi ha 12 tutors, dos mestres de suport, cinc mestres especialistes en anglès, música, religió, llengua castellana i educació física i també hi ha una mestra d’educació especial. L’escola compta amb tres mestres que formen l’equip directiu, aquest són el director, la cap d’estudis i el secretari. Respecte a la distribució d’espais a l’escola compta amb tres blocs, el bloc 1 és la part de l’edifici on hi ha les aules d’Infantil, el bloc 2 són els espais compartits per tota l’escola (consergeria, sala de professors, aula multimèdia, biblioteca...), i per últim hi ha el bloc 3 on s’hi troben totes les aules de Primària. Val a dir que tots aquest espais estan perfectament equipats amb els recursos i materials que es necessiten per poder dur a terme el dia a dia a l’escola, un dels equipaments que s’han instal·lat a totes les aules són les PDI, un recurs interactiu que s’adapta al canvi continu que estem vivint en el món de les noves tecnologies i d l’educació amb les TIC. 3. Objectius 1. Potenciar un pati actiu i saludable.
  3. 3. 2. Millorar la convivència. 3. Fomentar la resolució pacifica de conflictes. 4. Difondre varietat d’activitats i jocs. 5. Donar eines per gestionar millor el temps de lleure. 6. Afavorir la creativitat. 4. Comissió pati: Membres: Coordinador/a de la comissió (mestre/a) Membre de l’equip directiu. Professor/a representant de cada cicle. Alumne/a representant de cada nivell. Funcions: - Coordinador/a de la comissió (mestre/a): Responsable d’elaborar: o Les normes de pati. o Horaris. o Distribució d’espais o zones i número de mestres que vigilen Proporcionar i revisar el material per classes. Convocar la comissió. - Membre de l’equip directiu. Conèixer les decisions preses i el funcionament de la Comissió i fer-ne ressò a les Reunions de l’Equip Directiu per tal que arribi la informació al Claustre de Professors i al Consell Escolar. - Professor/a representant de cada cicle. Col·labora aportant idees i transmetent la informació al Cicle. Promoure motivació pel joc de cara al seu cicle, tant d’alumnes com de mestres. - Alumne/a representant de cada nivell. Fer arribar propostes de millora dels alumnes a la Comissió. Responsables del material de la classe.
  4. 4. 5.- Organització - Espais: Planell escola: Pista poliesportiva 35x18 Pista Poliesportiva 40x20 Camp de futbol de terra 85x50 - Temporització: Horari de reunions: una reunió a principi de curs i a final de trimestre de la comissió. -Guàrdies de pati: Distribució de professorat per dies i zones. -Calendari: Distribució d’alumnes de cicle superior i mitjà que oferiran jocs als nens d’Infantil. 6. Mediació (normes i protocol) 7. Activitats 8. Avaluació

×