Power bronze final (4)

121 views

Published on

Protecció de dades personals al "núvol". Pojecte digital del grup bronze. ÚS i aplicació de les TIC, 2013.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
121
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power bronze final (4)

 1. 1. PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS AL “NÚVOL” Ús i aplicació de les TIC GRUP: BRONZE
 2. 2. El grup BRONZE està format per tres persones: - Marta Cortés Àlvarez - Jaume Costa Calsina - Carlos Caballero Ortega
 3. 3. INTRODUCCIÓ  La societat evoluciona cap a la virtualitat.  Les noves tecnologies faciliten la possibilitat tècnica d´endinsar-se a l´ intimitat del individus.  Coneixement de la Legislació existent.  La ciberdelinquència genera greus problemes a nivell global. Els delictes ja no van encarats a la destrucció de dades sinó a la manipulació i divulgació per obtenir-ne un benefici.
 4. 4. NOMENCLATURES Dades personals cookie Fitxer Clickstream Arxiu Log Xarxa Xifrat
 5. 5. Tractament de Dades Personals  El consentiment. ha de ser : inequívoc, exprés i per escrit.  Consentiment per al tractament de dades de menors: Cal consentiment dels pares o tutors dels menors de 14 anys  Confidencialitat i seguretat de les dades personals. Els responsables del tractament han d’establir els mitjans tècnics i necessàris per garantir la confidencialitat i la seguretat de les dades personals que siguin objecte de tractament.  Transmissió de dades a tercers. Entenem per “tercer” la persona física o jurídica, pública o privada o òrgan administratiu diferent de l'afectat o interessat, autoritzades per tractar les dades sota l'autoritat directa del responsable del tractament o de l'encarregat del tractament.
 6. 6. Marc Legal i Normativa Vigent  Llei 5/2002 del Parlament de Catalunya.  Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.  Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament que desenvolupa la LOPD.  Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.  Directiva 2002/58/CE del Parlament Europeu.  Directiva 95/46/CE del Parlament Europeu.  Entre els organismes oficials que tracten el tema: L'Agència Espanyola de protecció de dades a partir de " Ley Orgànica 18/1999 de 13 de desembre de 1999"
 7. 7. Casuística i Jurisprudència El títol VII de la llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal estableix quines són les infraccions que es poden cometre al tractar les dades de caràcter personal de les persones físiques i les sancions aplicables per par de l’ agència espanyola de protecció de dades. - Les infraccions lleus : article 44.2 LOPD, multa de 601,01 euros a 60.101,21 euros. - Les infraccions greus : article 44.3 LOPD, multa de 60.101,21 euros a 300.506,25 euros. - Les infraccions molt greus : article 44.4 LOPD, multa de 300.506,25 euros a 601.012,10 euros. L’organisme encarregat d’aplicar les sancions és L’ Agència Espanyola de Protecció de Dades.
 8. 8. Seguretat i Prevenció  Mesures de seguretat : evitar l’alteració, la pèrdua, el tractament no autoritzat i l’accés no autoritzat.  Nivells de seguretat (article 80 del RDLOPD) : -Nivell Baix -Nivell Mitjà -Nivell Alt  Totes aquestes mesures de seguretat aplicables per tal de protegir les dades de caràcter : Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15 / 1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.”Article 9 . Seguretat de les dades.
 9. 9. DRETS I ACCIONS Drets:  Protecció de la intimitat.  El Secret de les comunicacions.  Dret d´informació.  Dret d´accés.  Dret de rectificació.  Dret d´oposició.  Dret de cancelació. Accions:  Reclamació o denúncia a l´Agència Catalana de Consum o OMIC i a les juntes arbitrals de consum.
 10. 10. Conclusions  Actualment és molt important la protecció de les dades personals a la xarxa. Per aquesta qüestió hem d´estar al cas de la normativa existent.  L´organisme encarregat de regular l´ús i aplicació d´aquesta normativa és l´ Agència Espanyola de Protecció de dades i a nivell autonòmic s´encarrega l’ Agència Catalana de Protecció de Dades.  Existència d´inseguretat a la xarxa. Necessitat de prendre mesures de seguretat.  S´han de tenir molt en compte les recomanacions i consells per a la protecció de dades personals.  Molt important: les obligacions i les conseqüents sancions als propietaris del magatzem de dades de caràcter personal.  Es necessari potenciar i generar confiança en l´ús i seguretat de la xarxa.

×