MÉSMÉSMÉSMÉS
CONTENTCONTENTCONTENTCONTENT
QUEQUEQUEQUE
UNUNUNUN
GÍNJOLGÍNJOLGÍNJOLGÍNJOL
GUIA DE LECTURAGUIA DE LECTURAGUI...
MCG Guia de lectura SANT JORDI 2014
SANT JORDISANT JORDISANT JORDISANT JORDI ÉS EL PROTAGONISTAÉS EL PROTAGONISTAÉS EL PRO...
La mona de la Joana Mercè Canals. Baula,
2014.
La Joana està molt contenta, el seu padrí li ha
dit que dilluns li regalarà...
La tarta de hadas – Michaël Escoffier. Kókinos,
2014.
El petit gripau, impacient i capritxós a l'hora de
dinar, dubta del ...
GRANSGRANSGRANSGRANS LECTORSLECTORSLECTORSLECTORS
Abril és nom de primavera – Núria Pradas; Ò.
Julve (il). Animallibres, 2...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

MCG - Guia de lectura Sant Jordi 2014

1,171 views

Published on

Selecció de novetats editorials recomanades per Sant Jordi al programa de ràdio de les Biblioteques de VNG: Més content que un gínjol

Published in: Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,171
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
764
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

MCG - Guia de lectura Sant Jordi 2014

  1. 1. MÉSMÉSMÉSMÉS CONTENTCONTENTCONTENTCONTENT QUEQUEQUEQUE UNUNUNUN GÍNJOLGÍNJOLGÍNJOLGÍNJOL GUIA DE LECTURAGUIA DE LECTURAGUIA DE LECTURAGUIA DE LECTURA “SANT JORDI 2014”“SANT JORDI 2014”“SANT JORDI 2014”“SANT JORDI 2014”
  2. 2. MCG Guia de lectura SANT JORDI 2014 SANT JORDISANT JORDISANT JORDISANT JORDI ÉS EL PROTAGONISTAÉS EL PROTAGONISTAÉS EL PROTAGONISTAÉS EL PROTAGONISTA Sant Jordi i la cova del drac – Vivim del cuentu; Rocío Bonilla (il). Baula, 2014. [lletra lligada] A la bonica vila de Montblanc hi vivia una població feliç durant la setmana, però atemorida tots els caps de setmana. Expliquen que als afores dela vila hi vivia un drac ferotge que dormia de dilluns a divendres i que els dissabtes es despertava i s’enduia a la seva cova tot el que se li posés al davant. Només s’aturava el dissabte quan es ponia el sol. Un Sant Jordi de bigotis – Geronimo Stilton. Estrella Polar, 2014. Martin Gala ha decidit fer-se poeta! Geronimo Stilton té el cap com un timbal de sentir-lo recitar versos dolentíssims... Fins que rep una trucada. Ratèsia Rtalons, la directora de la Biblioteca de Barcelona, vol parlar amb ell: s’acosta Sant Jordi i es donaran els premis dels Jocs Florals. La llegenda de Sant Jordi – Montse Ginesta; Javier Orenes (il). Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2014. (Llegeix i pinta) La llegenda de Sant Jordi la podem trobar en molts formats, aquesta vegada ens mostra una versió en format de còmic, però pel que es veu l’il—lustrador no ha acabat la seva feina i els nens i nenes lectors l’hauran d’ajudar. DESXIFRADORS DEL CODI LECTORDESXIFRADORS DEL CODI LECTORDESXIFRADORS DEL CODI LECTORDESXIFRADORS DEL CODI LECTOR (lletra lligada i lletra de pal) En Miquelet i les formigues - Joaquim Carbó; Montse Tobella (il). Baula, 2014. En Miquelet, volta pels camins de la masia dels avis i descobreix una petita pila de terra que sembla un volcà en miniatura. Pel forat, el cràter, es mouen unes formigues... Quina descoberta! La caputxeta vermella – Montse Ginesta; Mercè Galí (il). Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2014. Aquest conte de la Caputxeta és per llegir, per escoltar, per mirar, per saber-te’l de memòria! Petits contes clàssics. Els contes de sempre adaptats per als primers lectors i per als que encara no llegeixen. El text, escrit amb lletra de pal, és curt i rimat. El peix que volia ser astronauta - Mar Cerdà Albert. Cadí, 2014. Una vegada hi havia un peix que volia ser astronauta. Cada nit es mirava les estrelles i desitjava poder nedar entre aquestes... Així que va decidir portar a terme el seu somni i va començar a saltar per arribar fins el cel. Jo, el calaix un misteri – Gemma Cortabitarte; Lemniscates (il). Tramuntana, 2014. Amb un toc d’humor, simpatia i sensibilitat, el protagonista de la història, que comença sent un dibuix sense acabar, explica les seves sensacions en descobrir que a mesura que és dibuixat desitja tenir vida pròpia.
  3. 3. La mona de la Joana Mercè Canals. Baula, 2014. La Joana està molt contenta, el seu padrí li ha dit que dilluns li regalarà una mona i frisa només de pensar totes les coses que podrà fer amb ella: dilluns jugaran a ping-pong, dimarts construiran cabanes de branques i cartrons, dimecres... “Joanaaa, mira quina mona t’he portat! Crida el padrí des del pati. L’Elefant Mainú i l’amistat – Montse Balada; Òscar Julve (il). El Cep i la Nansa edicions, 2014. [Llengua de Signes] L'elefant Mainú sempre ha sentit parlar de l'amistat i ara ha decidit sortir a buscar-la! Què farà amb un llapis, unes ulleres de sol, un flotador, una bufanda, una pinta i una mica de menjar? A la cuina de nit – Maurice Sendak. Kalandraka, 2014. Heu sentit mai parlar d’en Quel, que en sentir uns sorolls de nit va cridar: Prou! Silenci! Va caure en la fosca, tot nuet, més avall que la lluna i els pares adormits fins a la llum nocturna de la cuina? Súperheroi pels pèls i el barber diabòlic – Jonh rocco. Tramuntana, 2014. Tot super-heroi rep els seus poders d’alguna cosa: Photon man tenia el seu anell, Robogirl tenia els seus braços biònics. Els d’en Rocco venen dels seus cabells. És imparable fins el dia que es topa amb un ésser diabòlic. Com s’ho farà el nostre heroi per recuperar els seus poders? Poemes dibuixats – Montse Ginesta. Baula, 2014. [Poesia] Poemes visuals a l’abast dels infants i enriquits amb el seu domini pictòric, que suposen una aportació fresca al conjunt dels cal—ligrames en català. Còmic Cúbik – Paco Mir. Thule, 2013. Un llibre en un format diferent, són nou cubs que es poden combinar per crear noves històries. A cada una de les cares pots llegir un tros d’una nova aventura. Més de 10milions de combinacions possibles! LLEGIM SOLSLLEGIM SOLSLLEGIM SOLSLLEGIM SOLS La màquina de pessigolles – Elisenda Queralt; Roger Olmos (il). La Galera, 2014. En Pere Totselsgustos és un gran inventor interestel—lar, ven andròmines allà on va i quan arriba al planeta de les mans els porta una màquina de fer pessigolles... Totes les mans es preparen per provar-la: les dretanes, esquerranes, la ma mestra, la ma de ferro, la manasses i la manetes... Vendrà la seva màquina? O marxarà amb les mans buides?
  4. 4. La tarta de hadas – Michaël Escoffier. Kókinos, 2014. El petit gripau, impacient i capritxós a l'hora de dinar, dubta del pastís de fades que li ha preparat el seu pare. No serà un pastís de llimacs? El seu pare inventa arguments increïbles per convèncer-lo. Fins i hi tot diu que ells són dracs i que ell sap volar. Els amors de la Melissa – Esperança Sierra; Xavi Teixidor (il). Mediterrània, 2014. En Geld, el porquet refinat dels Cacaus, té entre mans un magnífic pla per conquerir el cor de la Melissa, la nina trol de la germana d’en Sam. Podrà seduir-la amb bonics regals? Diables! – Susana Peix; Sebastià Serra. El Cep i la Nansa edicions, 2014. En Cueta va sentir l'olor de sobre i la calor que feia abans d'obrir els ulls. De seguida va saber on era: allà on viuen tots els diables, dimonis i bèsties de foc! No sabia com hi havia arribat. Recordava que era festa major, que faltava molt poc per sortir a la seva primera cercavila i que tenia molta, molta por. El Barret Original i la Ciutat Grisa – David Granados Niubó. Animallibres, 2014. El senyor Joliu és un home gris que viu en una ciutat grisa, però sempre ha volgut ser original. Encara que utilitza les estratègies més estrafolàries per cridar l’atenció i esdevenir el més singular de la ciutat, no acaba d’aconseguir- ho... La Rosa i en Tòfon – Katja Reider; Jutta Bücker. Thule ediciones, 2014. A la Rosa li agrada molt jeure sota un pomer i somiar. La Rosa somia amb l’amor... El Tòfon somia sovint. Sobretot sota un pomer. En Tòfon somia amb la felicitat. Un matí, la Rosa i en Tòfon es va trobar sota el seu pomer... L’ombra matemàtica – Elisenda Rué Gòrriz. Sd edicions, 2014. Així tots vàrem jugar, sense pressa, tot cantant. Tants regals comuns hi havia que tot era una alegria! Finalment els entenia! Quan les matemàtiques et persegueixen com una ombra aconseguir entendre- les és un èxit! Vola, vola, sorpresa! – Meritxell Martí; Xavier Salomó (il). Castellnou, 2014. El Toni i la Tina esperen la visita d'un bon amic, però no saben quan arribarà, ni ocm estarà, ni... Tot plegat els posa una mica neguitosos, per això hauran de trobar la manera d'asserenar-se i viure la sorpresa amb alegria. La cosidora i el fil d’aigua – Mar Pavón; Daniel Montero (il). Cadí, 2014. Al-aigua era rei d'un país llunyà, presumit i vanitós, que va demanar a la millor cosidora de la comarca una peça de roba que no se la volgués treure mai. Ella li va contestar que no era pas possible. Llavors, el rei, molt contrariat, li ho va posar encara més difícil: hauria de cosir-la amb fil d'aigua!
  5. 5. GRANSGRANSGRANSGRANS LECTORSLECTORSLECTORSLECTORS Abril és nom de primavera – Núria Pradas; Ò. Julve (il). Animallibres, 2014. L’Abril està ben decidida a escriure la seva primera novel—la. Té molt clar que parlarà sobre la injustícia més injusta que us pugui venir al cap i que està vivint a casa seva. Però el que l’Abril ignora és que la novel—la acabarà transformant-se en una història d’amor i, ella en serà protagonista. Qui ha raptat el rei de la cuina? – Alessandro Gatti; Davide Morosinotto; Stefano Turconi (il). La Galera, 2014. Mister Moonlight és el cap dels “Gats detectius”, astut i audaç te una intuïció excepcional i el seu grup de detectius gatuns està format per la Josephine (elegant i sofisticada) el Ponpon (el més menut, tossut i pocatraça) i en Dodó el marsellès, un gat vagabund que coneix tots els secrets dels baixos fons... El sabre de Serapió – Josep Lluís Badal. La Galera, 2014. En Jan es troba sol i perdut enmig de la immensitat del mar. Navega sobre una barqueta i el ronda un tauró amb dues cues. No li queda menjar ni aigua. Ha fugit del vaixell i del seu pare. Tot de perills envolten el noi, ara que tot just havia trobat la felicitat després d'anys de viure sol amb la mare. BONA LECTURA!BONA LECTURA!BONA LECTURA!BONA LECTURA! TOTS ELS DISSABTES A LES 15h A CANAL BLAU FM www.vilanova.cat/blog/pal @MCGinjol

×