Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Digitala assistenter september 2017

259 views

Published on

Drömmen om det smarta uppkopplade hemmet lever i allra högsta grad. Många konsumenter skulle välkomna en teknik som både vore tidsbesparande och som lät dem göra saker på ett smartare sätt. Kanske är de digitala assistenter som nu börjar dyka upp i våra hem svaret.

Published in: Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Digitala assistenter september 2017

 1. 1. September 2017 Trendanalys: Digitala assistenter
 2. 2. Drömmen om det smarta hemmet lever Många konsumenter skulle välkomna en teknik som både vore tidsbesparande och som lät dem göra saker på ett smartare sätt. Kanske är de digitala assistenter som nu börjar dyka upp i våra hem svaret. Genom att kombinera intelligens (artificiell) och omedelbar tillgänglighet har dessa tjänster potential att i grunden förändra hur morgondagens konsumenter interagerar med internet och med prylarna i sitt hem.
 3. 3. Smarta högtalare – nästa iPhone? Inom kort väntas de smarta högtalarna nå den svenska marknaden. Redan frälsta användare i andra länder vittnar om en avgörande förändring av hur de interagerar med det röststyrda gränssnittet och, framförallt, hur mycket det underlättar deras vardag. Likt en smartphone sägs tekniken fylla ett behov vi inte visste att vi hade.
 4. 4. Fler assistenter än människor Analys- och konsultfirman Ovum uppskattar att antalet digitala assistenter kommer att uppgå till 7,5 miljarder enheter år 2021. Det betyder alltså att det kommer finnas fler enheter med AI-assistenter inbyggda år 2021 än vad det finns människor på jorden.
 5. 5. Att konsumenten framöver kommer att kommunicera med tekniken med hjälp av tal istället för text är kanske, vid sidan av AI, den mest avgörande förändring gentemot dagens teknikbeteende. Ett bredare användande skulle i många avseenden medföra både förenkling och effektivisering i kommunikationen. Röststyrning får sitt genombrott
 6. 6. Ekosystemen – de nya makthavarna Runt de digitala assistenter ser man nu början på en utveckling där det som kallas ekosystem eller plattformar spelar en allt större roll. Här skapar stora, resursstarka aktörer egna ”system” innehållande digitala assistenter, e-handel, distributionslösningar, kundkunskap via big data och AI. Allt samlat under ett starkt och välkänt varumärke.
 7. 7. Hotell börjar nu ersätta de traditionella telefonerna på rummen med smarta högtalare. Senast i raden är Best Western Hotels & Resorts som har testat Amazon Dot på sina hotellrum på ett dussintal hotell. Med hjälp av dessa kan gästerna beställa room-service eller få information om rummet är städat. Företag i framkant
 8. 8. Inbyggd intelligens en självklarhet I likhet med att konsumenten förväntar sig att allting är uppkopplat så kommer man även framöver att ta för givet att prylarna runt omkring är intelligenta. När en högtalare kan förstå vissa behov ökar förväntningarna på att den ska förstå även andra behov.
 9. 9. Om Buzzter Buzzter är Sveriges största sajt för den som vill ha koll på vilka trender som påverkar dagens samhälle och konsumenter. Här hämtar man inspiration från spaningar, strukturerade i 14 konsumentkategorier. Buzzter ger färska insikter och trendanalyser om tjänster, koncept, idéer, beteenden och annat som sticker ut, och som kan komma att ha effekt på konsumentens handlingar. www.buzzter.se
 10. 10. Bobo af Ekenstam Chefredaktör bobo@docere.se Jörgen Ramnelöv Trendanalytiker jorgen.ramnelov@docere.se Kontakta oss

×