Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Free Powerpoint Templates
Pagina 1
Free Powerpoint Templates
Free Powerpoint Templates
Pagina 2
Free Powerpoint Templates
Thomas
Brezina
Auke Herrema,
Illustraties
Boekbespreking
Ryan...
Free Powerpoint Templates
Pagina 3
De schrijver
Thomas Brezina
30 januari 1963
Wenen
Free Powerpoint Templates
Pagina 4
Iets over de schrijver
In Nederland kun je alleen maar boeken
van hem kopen, maar…
Thom...
Free Powerpoint Templates
Pagina 5
De monsters die meespelen
Free Powerpoint Templates
Pagina 6
De andere Monsters
Free Powerpoint Templates
Pagina 7
Het verhaal
Maik Jansen, vaak gepest & uitgescholden!
- Maikie Schijtebroek, watje…
Free Powerpoint Templates
Pagina 8
Naar het pretpark
Maik + zus Dodo & haar vriendje Diederik.
Oud spookhuis wordt niet me...
Free Powerpoint Templates
Pagina 9
Monsters op de foto
Dodo plaagt Maik (2 maanden zakgeld)
- Maik is boos en wil bewijzen...
Free Powerpoint Templates
Pagina 10
Rustgevende (slaap)pillen
Samen met Voetje, gaat hij terug naar huis.
Daar pikt hij de...
Free Powerpoint Templates
Pagina 11
Spookhuis slopen?!
Gelukkig is Maik NIET een spion van Carla
Kattekop. Die wil monster...
Free Powerpoint Templates
Pagina 12
Wissel truc (contract)
op zwembadfeest
Diederik (vriend Dodo), zoon van H. Bulldozer.
...
Free Powerpoint Templates
Pagina 13
Maik heeft een plan
Circus van Carla Kattenkop! Mr. Bulldozer
Maik, Dodo & Diederik ga...
Free Powerpoint Templates
Pagina 14
Weer een slim plan!
Het Spookhuis is niets meer waard.
De parkeergarage komt er niet.
...
Free Powerpoint Templates
Pagina 15
Bankroof
Plotseling is er een kettingzaag & twee
mannen in zwart leren pakken.
Zij zij...
Free Powerpoint Templates
Pagina 16
De held: Maik
De bankrovers worden
vastgebonden. Maik belt de
politie.
Maik krijgt de ...
Free Powerpoint Templates
Pagina 17
Stukje voorlezen
Blz 93. …Hoe de bankrovers zelf
worden overvallen (door de Monsters)!
Free Powerpoint Templates
Pagina 18
Vragen?
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Spookhuis

737 views

Published on

Het groene spookhuis, Maik en zijn Monsters

Published in: Education, Travel, Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Spookhuis

 1. 1. Free Powerpoint Templates Pagina 1 Free Powerpoint Templates
 2. 2. Free Powerpoint Templates Pagina 2 Free Powerpoint Templates Thomas Brezina Auke Herrema, Illustraties Boekbespreking Ryan Bresser
 3. 3. Free Powerpoint Templates Pagina 3 De schrijver Thomas Brezina 30 januari 1963 Wenen
 4. 4. Free Powerpoint Templates Pagina 4 Iets over de schrijver In Nederland kun je alleen maar boeken van hem kopen, maar… Thomas Brezina, een bekende tv-ster - in Oostenrijk kent iedereen zijn gezicht - presenteert een jeugdprogramma - nog op de middelbare school al op tv - 15 jaar een prijs: tv-serie met poppen! Thomas Brezina is marionettenspeler, redacteur, regisseur + presentator van kinder- en jeugdprogramma's
 5. 5. Free Powerpoint Templates Pagina 5 De monsters die meespelen
 6. 6. Free Powerpoint Templates Pagina 6 De andere Monsters
 7. 7. Free Powerpoint Templates Pagina 7 Het verhaal Maik Jansen, vaak gepest & uitgescholden! - Maikie Schijtebroek, watje…
 8. 8. Free Powerpoint Templates Pagina 8 Naar het pretpark Maik + zus Dodo & haar vriendje Diederik. Oud spookhuis wordt niet meer bezocht (…mensen willen iets anders) Maik vindt het spookhuis nog best eng! - Wedenschap met Dodo: ½ uur alleen! - Reden: Dodo wil alleen zijn met Diederik. Maik wed & gaat naar binnen. - Eng + echte monsters! - Na 2 min. weer buiten.
 9. 9. Free Powerpoint Templates Pagina 9 Monsters op de foto Dodo plaagt Maik (2 maanden zakgeld) - Maik is boos en wil bewijzen dat er echte monsters zijn - Bij de schiettent vraagt hij een camera om een monster op de foto te zetten. Maik wordt naar binnengesleurd. De monsters willen mensen vlees voor Vladimir Romanow, de weerwolf. Maik zegt dat hij een beter idee heeft. Voor twaalf uur 's nachts heeft hij een oplossing.
 10. 10. Free Powerpoint Templates Pagina 10 Rustgevende (slaap)pillen Samen met Voetje, gaat hij terug naar huis. Daar pikt hij de pillen van zijn moeder.  Terug naar het spookhuis. Samen met Frank Steen - broertje van Frankenstein - voert hij de pillen aan de weerwolf. Het lijkt of de pillen niet helpen maar Vladimir valt toch in slaap. De monsters zien hem nu als een vriend & hij wordt nu voorgesteld aan alle monsters, ...Zebbi de Hellehond, Zizella de hagedis & Ra de mummie.
 11. 11. Free Powerpoint Templates Pagina 11 Spookhuis slopen?! Gelukkig is Maik NIET een spion van Carla Kattekop. Die wil monster in circus! Maik gaat naar spookhuis & ziet 2 mannen: Een motorrijder & man die pappier plakt… “Hier bouwt B. Buldozer voor u een parkeergarage met 700 plaatsen” Maik gaat via riool spookhuis binnen om monster nieuws te vertellen
 12. 12. Free Powerpoint Templates Pagina 12 Wissel truc (contract) op zwembadfeest Diederik (vriend Dodo), zoon van H. Bulldozer. Dodo gaat naar zijn feest, een zwembadfeest. Maik wil Mr. Bulldozer laten schrikken zodat hij GEEN parkeergarage neer zal zetten. Hij neemt de monsters mee op de dag v/h zwembadfeest Mr. Bulldozer schrikt niet! Hij sluit een contract af met de monsters (opening v/e warenhuis) Terwijl ze het contract afsluiten weet Ra, het mummie-monster de vergunning van de gemeente te veranderen. Nu staat er dat er GEEN parkeergarage gebouwd mag worden
 13. 13. Free Powerpoint Templates Pagina 13 Maik heeft een plan Circus van Carla Kattenkop! Mr. Bulldozer Maik, Dodo & Diederik gaan naar het circus. Leuk is het niet! Mr. Bulldozer wil Carla monsters verkopen. Maik heeft een plan. Zijn moeder past op het huis van mevrouw de Groot (3 maanden in Canada). Maik zegt planten water te geven maar wil stiekem de telefoon van mevrouw de Groot gebruiken. Zo lokt hij Carla Kattenkop naar Schotland met smoes het Monster van Loch Ness te hebben gevangen. Carla trapt er in.
 14. 14. Free Powerpoint Templates Pagina 14 Weer een slim plan! Het Spookhuis is niets meer waard. De parkeergarage komt er niet. Maik gaat weer naar de telefoon van Mevrouw de Groot en bluft in een gesprek met de heer Bulldozer de prijs naar beneden tot 50.000. Maik doet net of hij van de Firma Monsterverhuur is. Maik verteld het aan de monsters!
 15. 15. Free Powerpoint Templates Pagina 15 Bankroof Plotseling is er een kettingzaag & twee mannen in zwart leren pakken. Zij zijn op zoek naar een sporttas met geld van een bankroof. Maik had dit gelezen in de krant. De monsters willen het geld NIET geven. Dan nemen de mannen Maik te pakken en dreigen dat ze hem neer zullen schieten als ze het geld niet geven. Als de boeven even niet opletten vallen de monsters aan en bevrijden Maik.
 16. 16. Free Powerpoint Templates Pagina 16 De held: Maik De bankrovers worden vastgebonden. Maik belt de politie. Maik krijgt de beloning voor het pakken van de boeven en koopt het spookhuis Maik is nu voor iedereen een held. Zelfs zijn zusje Dodo is trots op hem en ook Diederik wil overal met hem gezien worden.
 17. 17. Free Powerpoint Templates Pagina 17 Stukje voorlezen Blz 93. …Hoe de bankrovers zelf worden overvallen (door de Monsters)!
 18. 18. Free Powerpoint Templates Pagina 18 Vragen?

×