Loefjeskrant sinterklaas 2010

1,264 views

Published on

Schoolkrant Sinterklaas 2010 van Basisschool de Botteloef

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Loefjeskrant sinterklaas 2010

 1. 1. Loefjeskrant Sinterklaas 2010
 2. 2. Groep 4b heeft speculaas gebakken op de Rosa school. Mmmmmmm. Oguzcan Anais Mengen, kneden en daarna een leuke vorm uitsnijden
 3. 3. Groep 4b heeft speculaas gebakken op de Rosa school. Mmmmmmm. Shavenca 20 minuten in de oven Valerio En smullen maar!
 4. 4. Sinterklaas in groep 4b! Sinterklaas is de baas en houd van speculaas Sinterklaas is de baas en houd van speculaas van Sahika, Shavenca en Anais 4b Sinterklaas, wie kent hem niet?! Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk zwartepiet!
 5. 5. 1. Er zijn 500 pepernoten. In een zak kunnen er 20. Hoeveel zakken kan je vullen? 2. Jesimiel en Diomar eten 500 pepernoten in een uur. Hoeveel eten ze in 12 uur? 3. Er zijn 350 kinderen in Nederland. Sinterklaas neemt er 296 mee naar Spanje. Hoeveel blijven er over? 4. Sinterklaas is 103 jaar en hij wil nog 3 jaar werken hoe oud is hij dan? 5. Roshan en Diomar kopen een zak pepernoten voor 8,46 Diomar koopt er nog een. Hoeveel geld hebben ze betaald? Sinterklaas Rekenwedstrijd groep 5B! Tel alle antwoorden bij elkaar op en mail je antwoord naar schoolkrant@botteloef.nl De winnaar krijgt een chocoladeletter!
 6. 6. 6. Er zijn 80 Pieten er zijn 40 ziek. Zou Sinterklaas blij zijn als ze mee gaan? 7. Meester eddy telt alle schoenen in de school er zitten 323 kinderen op de school. Hoeveel schoenen zijn er? 8. Beyza en Sugde gaan naar de winkel voor een wortel voor het paard van sinterklaas. 1 wortel kost 3,10 maar ze willen twee wortels kopen hoeveel moeten ze totaal betalen? 9. Noran en Zuwena kopen 4 zaken pepernoten. Er passen er 30 in 1 zak. Hoeveel pepernoten hebben ze? 10. Hoe oud is Sinterklaas volgens juf Marjon? Het antwoord staat in het 25e Botteloef Weekjournaal! Sinterklaas Rekenwedstrijd groep 5B! Tel alle antwoorden bij elkaar op en mail je antwoord naar schoolkrant@botteloef.nl De winnaar krijgt een chocoladeletter!
 7. 7. Groep 6a
 8. 8. Hoe vieren de juffen en meesters eigenlijk Sinterklaas?? En wat willen ze voor een cadeau hebben?? Wij hebben het ze gevraagd! Juf/meester? Hoe vieren ze Sinterklaas? Wat willen ze hebben? Juf Marjon Met de familie! Ze wil heel graag een Ipad. (dat is wel een heel duur cadeau dus handschoenen zijn ook goed) Juf Jenny Gaat lekker eten en een spelletje spelen met de familie. Een ketting en een armband Juf Yvonne Gaat koken voor een vriend die 4december jarig is. Daarna gaan ze gezellig een spelletje doen. Leuke oorbellen, lang en van zilver. Juf Maud Viert Sint met de familie. Ze gaan een Sinterklaasspel doen. Warme schoenen voor op de fiets Juf Carla Met de kinderen en kleinkinderen. Een nieuwe portemonnee en een stuk marsepein Meester Nathan Met vrienden. Gaat lootjes trekken! Een muziekcd en een stripboek Juf Caroline Gezellig met de hele familie Een mooie broek met een truitje voor de Kerst.
 9. 9. Juf Maaike Met haar kinderen en familie. Een fles parfum Juf Anita Gaat surprises uitpakken met de familie Een groentehakker Meester Tjeerd Viert Sinterklaas met surprises en heel veel lekkers. Een nieuwe gitaar Juf Monique Viert alleen Sinterklaas met haar klas maar niet thuis. Een BMW Juf Pauline Met de familie Een knutselboek! Juf Riet Met de hele familie! Een reis naar de zon, lippenstift,leesboek. Meester Eddy Met de familie lekker eten en cadeautjes uitpakken. Een platenspeler Juf Anneke Met haar dochter en al haar kleinkinderen. Sinterklaas komt zelfs even langs met een paar pieten. Een werktas. Hoe vieren de juffen en meesters eigenlijk Sinterklaas?? En wat willen ze voor een cadeau hebben?? Wij hebben het ze gevraagd!

×