Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Een leugentje om bestwil?
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer veertig procent van de CV’s bij sollicitaties een
onjuistheid ...
Hebt u vragen hierover, neemt u dan contact op met
BOSKAMP & WILLEMS ADVOCATEN
-UW SUCCES ONZE UITDAGING-
Mr. M (Marcel) K...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Een leugentje om bestwil | Boskamp en Willems advocaten eindhoven

806 views

Published on

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer veertig procent van de CV’s bij sollicitaties een onjuistheid bevat, variërend van een vergissing tot een leugen.

Het zal niemand verbazen dat veel sollicitanten zich bij een sollicitatie vaak wat beter willen voordoen. Werkervaring en capaciteiten worden dan wat zwaarder aangezet. Maar hoe ver mag je daar in gaan, als het gaat om het ‘opleuken’ van CV´s? Wat als een werknemer wordt aangenomen en later blijkt het CV op z’n zachtst gezegd te rooskleuring te zijn opgesteld.

Published in: Business, Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Een leugentje om bestwil | Boskamp en Willems advocaten eindhoven

  1. 1. Een leugentje om bestwil? Uit onderzoek blijkt dat ongeveer veertig procent van de CV’s bij sollicitaties een onjuistheid bevat, variërend van een vergissing tot een leugen. Het zal niemand verbazen dat veel sollicitanten zich bij een sollicitatie vaak wat beter willen voordoen. Werkervaring en capaciteiten worden dan wat zwaarder aangezet. Maar hoe ver mag je daar in gaan, als het gaat om het ‘opleuken’ van CV´s? Wat als een werknemer wordt aangenomen en later blijkt het CV op z’n zachtst gezegd te rooskleuring te zijn opgesteld. Uit rechtspraak blijkt dat aantoonbare leugens in het CV tot ontslag kunnen leiden. De grens tussen overdrijven en een leugen is soms moeilijk te trekken, maar een werkgever die een werknemer op een leugen betrapt, staat betrekkelijk sterk. Een werkgever dient nu eenmaal op zijn werknemers te kunnen vertrouwen. Eind 2008 heeft de kantonrechter zich over een dergelijke zaak uitgelaten. Een werknemer solliciteerde bij werkgever als projectmanager. Bij zijn sollicitatie heeft de werknemer een CV overgelegd waarin onder meer is opgenomen dat hij zijn HEAO-diploma heeft behaald. Nadat de werkgever niet aan de verwachtingen van werkgever bleek te voldoen, is de werkgever gaan graven in het CV van de werknemer. Uit het onderzoek van werkgever bleek vervolgens dat de werknemer niet in het bezit was van een HEAO-diploma. De kantonrechter oordeelt in zijn uitspraak dat het de werkgever op ieder moment vrij staat om het door de werknemer verstrekte CV aan een nader onderzoek te onderwerpen. In zijn algemeenheid heeft te gelden dat de vermeldingen in een CV correct moeten zijn. Dat er onjuistheden in het CV staan, is de werknemer aan te rekenen. Het is volgens de kantonrechter onontkoombaar dat een ontdekking van een leugen onherstelbare schade aan de basis van de samenwerking toebrengt, zeker wanneer een arbeidsovereenkomst is aangegaan op het niveau waarop de werknemer bij de werkgever is aangesteld, met een aanvangssalaris van bijna € 70.000,00 bruto per jaar. Dit geldt nog sterker als blijkt dat de opleiding en ervaring die de werknemer in het CV heeft vermeld een rol hebben gespeeld om de werknemer in deze functie aan te nemen. Ook uit eerdere uitspraken blijkt dat de werknemer de inhoud van zijn CV niet te rooskleurig mag voorstellen. Indien de werkgever ontdekt dat hij door zijn werknemer op het verkeerde been is gezet, ontstaat er een onherstelbare vertrouwensbreuk en is een ontslag zonder vergoeding gerechtvaardigd. Eerlijkheid duurt het langst. Ook onder de huidige economische omstandigheden, waarin het vinden van een nieuwe baan wellicht niet altijd even eenvoudig zal zijn, zal het CV toch echt een eerlijke weergave van opleiding en ervaring moeten zijn.
  2. 2. Hebt u vragen hierover, neemt u dan contact op met BOSKAMP & WILLEMS ADVOCATEN -UW SUCCES ONZE UITDAGING- Mr. M (Marcel) Kokx Sectie arbeidsrecht Postbus 8727 5605 LS Eindhoven Tel: 040-2501469 Mail: m.kokx@boskampwillems.nl

×