Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Nagyszombat

222 views

Published on

Vigília mise

Published in: Spiritual
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Nagyszombat

 1. 1. http://csiksomlyo.ro/
 2. 2. Az Ige Liturgiája
 3. 3. Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott.
 4. 4. Zsoltár: Áraszd ránk lelkedet, Istenünk újítsd meg a föld színét
 5. 5. Mózes első könyvéből Isten próbára tette Ábrahámot, és így szólt: «Ábrahám, Ábrahám». Ne nyújtsd ki kezdet a fiú felé. Ábrahám így nevezte a helyet: «Az Úr gondoskodik»
 6. 6. Zsoltár: Védelmezz engem Istenem, Hiszen tebenned bízom
 7. 7. Mózes második könyvéből Az Úr így szólt Mózeshez: «Miért kiáltasz hozzám?». Izrael fiai száraz lábbal mentek át a tengeren. Akkor Mózes Izrael fiaival együtt ezt az éneket énekelte az Úrnak:
 8. 8. Zsoltár: Énekeljünk az Úrnak, mert dicsőség övezi.
 9. 9. Izaiás próféta könyvéből Maga a teremtőd lesz hitvesed, a Seregek Ura az ő neve. Az én szeretetem nem hagy el téged, és veled kötött békeszövetségem nem inog meg soha.
 10. 10. Zsoltár: Dicsőítelek Uram Mivel megmentettél engem.
 11. 11. Ezekiel próféta könyvéből Új szívet adok netek és új lelket oltok belétek, kiveszem testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek.
 12. 12. Zsoltár: Mint szarvasgím a források vizét, úgy sóvárog utánad a lelkem Istenem
 13. 13. Szentlecke szent Pál apostolnak a rómaiakhoz irt leveléből Miként Krisztus az Atya dicsőségére feltámadt a halálból, úgy mi is új életre kelünk.
 14. 14. Alleluja, alleluja, alleluja.
 15. 15. Evangélium szent Lukács könyvéből A kő el volt hengerítve a sir bejáratától. „Miért keresitek az élőt a halottak között? Nincs itt, feltámadt.
 16. 16. http://bojtemihaly.blogspot.com/ http://csiksomlyo.ro/

×