Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Users, UX, and Technology: Going hi-tech with your classroom AV system

1,125 views

Published on

A talk given at the Code4Lib Maryland, DC, Virginia Regional Meeting, Aug. 11-12 2015. #C4LMDC

Published in: Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Users, UX, and Technology: Going hi-tech with your classroom AV system

  1. 1. Users, UX, & Technology : Going hi-tech with your classroom AV system Bohyun Kim Blog: http://bohyunkim.net/blog Twitter: @bohyunkim Associate Director for Library Applications and Knowledge Systems, Health Sciences and Human Services Library, University of Maryland, Baltimore Code4Lib Maryland, DC, Virginia - Regional Meeting, Aug. 11-12 2015.
  2. 2. Classrooms at HS/HSL
  3. 3. LL05
  4. 4. Equipped with: • Student PCs • 1 Projector Screen • 1 Teacher PC • The Teacher screen is projected to the Projector screen. • Synchroneyes, which broadcasts a teacher station screen image to student PCs and lock them down. http://smarttech.com/us/Resources/Training/Archive+Produ cts/SynchronEyes+7+software
  5. 5. Ideas for the New AV Setup • Multiple screens • Project not only the screen of a PC or a laptop but that of other mobile devices. • Broadcasting & recording classes • Supporting hybrid classes with the audience in this room and another site with full participation from both locations • Camera and Mic • Speakers
  6. 6. Renovation • 5 Different screens in the room • 2 Cameras front and back • 1 Wireless mic & 2 Speakers • Touchpad control panel • A variety of dongles to hook up many different mobile devices • Height-adjustable instructor desk • A/V rack in the closet • Flexible system that users can assign any input (outputs from the AV rack with 1 video card with 4 different outputs) to multiple different display screens.
  7. 7. New LL05
  8. 8. Teacher Station
  9. 9. We (= IT) thought this was a very flexible, powerful, and awesome system! until we had instructors test it.
  10. 10. Issue 1. The mouse wire and the keyboard wire were too short. Solution: Replace with the wireless keyboard/mouse.
  11. 11. Issue 2. The monitor on the teacher station would go to sleep mode and wouldn’t wake up. Solution: Mark the power touch button.
  12. 12. Issue 3. The teacher station PC would go to sleep and won’t wake up with the wireless keyboard/mouse. Solution: Disable the sleep /log-off mode.
  13. 13. Issue 4. The arrangement of screens didn’t make sense. Solution: Make it similar to the extended screen setup of users.
  14. 14. Issue 5. Too many screens & Tiny Mouse Pointer in the Sea of Screens Solution: Powershell script for a keyboard shortcut to retrieve the mouse pointer.
  15. 15. http://superuser.com/questions/384099/is-there-a-win7- shortcut-to-position-mouse-in-center-of-primary-screen
  16. 16. Original Touch Panel
  17. 17. Issue 6. How Do I Turn On and Turn Off the System? Solution: Change ‘Power’ to ‘Shutdown’ on the control panel.
  18. 18. Issue 7. “Too complicated, can I go back to the old school way?” Solution: ‘Computer only’ display forces all screens to mirror the teacher screen.
  19. 19. • Option to make the new classroom function just like the old one. • High technology features unused. • But better than the room avoided! • Also works well with Synchroneyes that has difficult with handling the extended display. WIN + p
  20. 20. Issue 8. Presets did not fit the use cases. Solution: More presets for important use cases & name them accordingly.
  21. 21. Issue 9. Terms on the control panel are not intuitive. Solution: Rename them. Put labels on the physical devices.
  22. 22. Tech Instruction with User Feedback
  23. 23. No Instruction is the worst!
  24. 24. Hard to Remember • Preset 1 o Rear LCD, Projector, Lectern - PC output 4 o Front Left, Front Right - PC output 3 • Preset 2 o Rear LCD - PC output 1 o Projector - PC output 4 o Lectern - PC output 4 o Front Left- PC output 2 o Front Right - PC output 3
  25. 25. Could be better
  26. 26. Not so good
  27. 27. Much better!
  28. 28. Lessons Learned • When you, your IT staff, your IT vendor all think the new setup is pretty good, you may need a reality check with non-IT folks. • People do not want to deal with technology for its own sake. Technology should be in the background to get non- technology things done, teaching in this case. • Confusing terms are confusing. Make them intuitive. • Going back to the old simple setup is better than no one using the new setup. • Revise how-to instructions based upon the user feedback. • Your IT staff and users all need training, more than once!
  29. 29. Customized troubleshooting Instruction for staff++
  30. 30. Thank you! Questions?

×