Mozilla Drumbeat

2,878 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Mozilla Drumbeat

 1. 1. Mozilla Drumbeat работилница
 2. 2. 1. Ще поговорим малко за идеята за отворен уеб 2. Ще се разделим на 10 групи 3. Ще създадем идеи за отворен уеб (за 10) 4. Ще раздадем награди 500 000 долара – това пък какво е?
 3. 3. Отворен уеб Mozilla Drumbeat Ние сме група хора, които от години развиваме отворения Интернет, като караме хората да създават технологии и да поставят основите на отворения уеб за милиони По света Сега караме хората да използват тези технологии и други подобни за да СЪЗДАВАТ. Артисти, учители, продуценти, кино и т.н
 4. 4. Отворен уеб Интернет is Open Интернет is participatory Интернет is distributed Интернет is hackable Интернет is evolving BG _- EN Когато ние допринясяме за нещо в Интернет, ние СЪЗДАВАМЕ Интернет, това е най-специалното му. Интернет не е книга за четене, а е тетрадка с празни листи в която ние трябва да пишем !
 5. 5. Отворен уеб Към момента Интернет е отворен, но има вероятност това да се промени: - Разделяне на Интернет на по-малки мрежи (Загубване на Неутралността на Интернет) – Производителите на мобилни телефони ги “заключват” и контролират, както навремето са правили със стационарните телефони. Имаме ли свободата в мобилния телефон както на лаптопа си. - Видеото в уеб е като телевизор – една кутия (главно Flash) което само гледаме, а не можем да го правим нищо друго.
 6. 6. Нашата персонална информация е “заключена” в отделните сайтове. Дори да имаме възможността да притежаваме информацията си и личните си данни и да ги променяме, ние НЯМАМЕ възможността да Вземем информацията си или да я преместим Ние трябва да използваме всички свойства на Интернет за да го препазим и да бъде той винаги отворен Mozilla Drumbeat
 7. 7. Ние защитаваме Интернет да бъде отворен --- Това е мисията на Mozilla Mozilla Drumbeat an invitation to everyday internet users to help keep the web open.
 8. 8. Хора, който се занимават с технологии. Всеки трябва да има възможността Да създава, подобрява и изразява Идеи онлайн без да иска разрешение От другите
 9. 9. Нека работилницата да започне
 10. 10. Отборите имат 15 минути да определят своя идея и да опишат с кратък текст какво точно искат да правят и как според тях това ще подобри Интернет. След това, всеки отбор ще има от 3 до 5 минути да сподели пред всички, идеята си. Специално жури ще избере 2 отбора, които да награди. 500 000 долара – това пък какво е?

×