Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Afera PIŠTOLJ - Govor mržnje upućen @kihot_ex_of i @djvucicevic [istraživanje]

2,776 views

Published on

Kako su se tviteraši obraćali Saši Jankoviću, a kako Draganu Vučičeviću povodom iste teme i na osnovu čega pronalazimo indicije organizovanog grupnog sajber-zlostavljanja Saše Jankovića

Cilj istraživanja: Istraživanje je sprovedeno u cilju razumevanja govora i vrste dijaloga kojim su se tviteraši iz Srbije uključili u online raspravu tokom "Afere pištolj", čiji je glavni akter i pokretač bio Dragan Vučičević, urednik novina Informer (proaktivni subjekt), a meta Saša Janković, zaštitnik građana (pasivni objekat i trpni subjekt). Situacija aktivnog i pasivnog zainteresovanog učesnika na temi, kao i odgovor koji je javnost imala u odnosu na to, pružili su priliku da se bolje izuči raspoloženje javnosti, aktivacija javnosti na određenu temu, važnost akcije i reakcije na dijalog, razvoj javnog digitalnog diskursa i učešće govornog čina uvreda i direktnog i indirektnog govora mržnje u situaciji pojačane zainteresovanosti javnosti na osetljivu temu.

Published in: Social Media
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

×