Successfully reported this slideshow.

Praktik 9

558 views

Published on

Praktikperiode oktober 2011

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Praktik 9

 1. 1. Praktik 9.a Oktober 2011
 2. 2. Mikkel O Gartner Dalby Planteskole Min praktik uge var både sjov, men også lidt svær, det vil det jo næsten altid være. Det meste af ugen skulle jeg flytte nogle tunge ting for at skabe mere plads, men resten af ugen var det rimeligt afslappende. Det var fedt at alt arbejde foregik udendørs, og at vejret var skønt. Det eneste der måske var lidt dårligt, var at arbejdet kan virke lidt ”endeløst”. Det vil sige, at der hele tiden er noget der skal laves, og at det er meget af det samme. For mig er det ikke en fremtids mulighed, Det var meget sjovt at prøve, men det er ikke det jeg har i tankerne. Og efter min mening er det smart at prøve noget man måske ikke kan forestille sig selv gøre, om ikke andet for at se hvorfor man skal tage sig sammen i skolen, så man kan blive det man vil. Jeg men syntes det var en fed uge, jeg skulle møde klokken 10.30 vær dag, og fik senest fri klokken fem. Og man kunne tage en pause lige når man havde lyst.
 3. 3. Sandra O Butiksassistent Expert Min praktik var ikke så udfordrende. Jeg satte priser på varer og satte dem på plads. En dag blev jeg bedt om at ordne alle dvd’erne, det tog virkelig lang tid. Jeg lærte at det nok ikke er der at jeg skal arbejde i min fremtid, men jeg var på den anden side og ret klar over hvad jeg skal være inden jeg gik i praktik. Jeg lærte også at de faktisk laver mere end vi lige går og tror, for selvom jeg ikke rigtig lavede noget, så lavede de en masse. Dette er ikke en fremtidsmulighed for mig, kun hvis det var et fritidsjob, men ikke som et fuldtidsarbejde. Jeg blev faktisk tilbudt et job der, og jeg tror faktisk at det kunne være et fedt job for hvis man arbejder der, bliver man jo også sat mere ind i tingene, men jeg måtte takke nej da jeg allerede har et job.
 4. 4. Kasper O Pedel Bavneskolen Jeg var i praktik på Bavneskolen som pedel fordi min anden praktikplads ikke blev til noget fordi han fik en midlertidig arbejdsskade, så jeg endte som pedel selvom det ikke lige var det jeg havde tænkt mig. Man kom hurtigt i gang med at lave noget fra starten man fik at vide hvad for nogle ting der skulle laves de forskellige dage så det hele var rimeligt planlagt. Så hver dag om morgenen når alle var kommet snakkede vi om hvad vi skulle nå i dag. Så planlægningen var en af de bedste ting. Nogle af de ting de laver tager ikke ret lang tid, så man fik lidt tidligere fri nogle dage.Selvom det var hyggeligt og der lidt tid indimellem hvor man bare kunne sidde lidt ned og få varmen og slappe af, er det ikke en ting jeg kunne tænke mig at blive i fremtiden, jeg syntes ikke rigtigt det var i min interesse at være pedel, jeg fik en ting jeg skulle gøre hver dag og det var at dele mælk ud. det tog lidt lang tid de første 2 gange men bagefter begyndte det at gå meget hurtigere, og den sidste dag hjalp jeg bare til rundt omkring.
 5. 5. Kristoffer O Grafiker Lyntex Mp og jeg var ude hos lyntex i Faxe som grafikere. Det var spændende og vi fik lært en masse om hvordan en dag som grafiker foregår. Om mandagen blev vi introduceret til hele firmaet og de faciliteter de havde. Så gik vi i gang sammen med en der hed Ole. Der var en stor bestilling der skulle laves. Om tirsdagen gik vi videre med den store bestilling. Onsdag skulle vi lave rygmærket til de trøjer som klassen skulle have, hele dagen gik med det og det var meget sjovt at lave og udfordrende. Torsdag havde de fået trøjerne ind og vi begyndte at sortere i de forskellige størrelser med navne og så gav vi hver trøje tryk på. Fredag var der ikke rigtigt noget at lave så vi fik tideligt fri og sagde farvel til dem der arbejdede der. Det havde været en god uge og vi har lært meget. Jeg ved ikke om det kunne blive et fremtidigt job, jeg føler ikke at det er noget jeg gider bruge hele livet på.
 6. 6. Sara O Lærer Bavneskolen I min praktik uge var jeg nede i 1.a på Bavneskolen som lærer, da hele Bavneskolen havde emne uge skulle mig og Caroline også være en del af det. Det var kun mandag og tirsdag at klasselæreren var tilstede, så de 3 andre dage var det Caroline og jeg som skulle styre både a og b klassen, selvfølgelig med hjælp fra de forskellige vikarer. Alle eleverne i klassen var rigtig søde, det var faktisk svært at skulle sige farvel igen nu hvor vi havde været sammen i en hel uge. Før jeg tog i praktik nede i indskolingen havde jeg regnet med at jobbet som lærer var forfærdeligt, men jeg blev faktisk positivt overrasket det er dejligt at man mere erfaring og viden så man kan give sin viden videre til eleverne. Vi blev også sat ind i den nye PALS ordning selv om vi godt kender den fra eleverne er det sjovt at se virkningen fra lærernes side, det er overraskende så meget som det virker nede i de små klasser, eleverne kæmper virkelig om kortene. Når alt kommer til alt havde jeg en lærerig og dejlig uge.
 7. 7. Mads O Fysioterapeut Sclerosehospitalet, Haslev Jeg var i praktik som fysioterapeut på Sclerosehospitalet i Haslev. Jeg fik prøvet lidt af hvert. Jeg var ude at ride, svømme, boksning og så var jeg også til dans. Både stående og siddende. Jeg har også prøvet at være med til deres træning. Deres træning var meget forskellig fra dag til dag. Det var lige fra gangtræning og til ballonbold. Jeg prøvede det med ballonen men det var faktisk ret svært. Det de trænede mest var balancen. For de fleste patienter har dårlig balance. Da jeg var i svømmehallen lavede vi noget der var mærkeligt. Vi var to hold, der skulle spille mod hinanden. Det gjaldt om at få bolden ned i nogle røde toppe. Det var ikke ret svært, da patienterne ikke var så hurtige i vandet. Jeg skulle også prøve at ride, men det gik ikke så godt da jeg var tæt på at falde af nogle gange. Og så gad jeg ikke mere. Det var også helt vildt koldt at ride på hestene. Og så lugtede der af lort. Men jeg havde en meget god uge. Og jeg er helt klart interesseret i jobbet 
 8. 8. Mads Peter O Grafiker Lyntex Jeg var i praktik i et firma der hedder Lyntex, det er et grafisk firma der laver tryk og designer ting på computeren. Jeg var der sammen med en fra min klasse der hedder Kristoffer, og jeg synes at det var rigtig fedt at vi var to i praktik. Det kan jeg godt anbefale andre at gøre, det gør at man er lidt mere ”sikker” og man snakker også med en om det man laver. Lyntex ligger i Faxe, og det gjorde at vi også havde det lidt sjov på vej derud. Alle busserne passede ikke rigtig samen, så det gav os lidt problemer nogle af dagene. Heldigvis sagde de ikke noget til det ude på Lyntex. Jeg synes jeg lærte rigtig meget, både om firmaet, men også om hvad de gik og lavede. Det var faktisk meget fedt at prøve nogle nye programmer De var meget specielle ude på Lyntex, de havde deres egen humor, men jeg ved ikke rigtig om det kan blive en fremtidsmulighed. Det kunne måske blive til et fritidsjob, men det kunne også godt være jeg kan bruge nogle af det ting jeg lærte. Fx hvis jeg vil bruge noget om IT/Design og det tekniske. Men alt i alt synes jeg det var en rigtig god uge, hvor jeg lærte meget, og var sammen med en god ven. Jeg fik også åbnet lidt mere op om hvad jeg vil i fremtiden.
 9. 9. Rasmus O Kok Restaurant Bregnen Jeg var i praktik som kok på en rigtig restaurant! Det var vildt fedt, og jeg fik faktisk lov til at lave alt. Chefkokken sagde til mig, at han lære bedst når man får lov at røre ved tingende selv. Så han mente, at jeg skulle prøve at lave alt det han også gjorde. Så jeg har bagt brød og kage, jeg har skællet grønsager, jeg har lavet mad, jeg har skåret kød, jeg har anrettet med til kunderne, jeg har lavet højtbelagt smørebrød, osv. Jeg synes det var en fed oplevelse, selv om noget at jobbet var lidt trist! Fx, da jeg skulle vaske gulv… Jeg arbejde ikke 5 dage, men kun 4. Jeg arbejdede tirsdag, onsdag, fredag og lørdag. Kokkene nede på Bregnen mente, at jeg skulle opleve hvordan et stort arrangement ser ud når man står i et køkken. Så jeg fik lov at lave mad og anrette mad til over 40 mennesker! Det var en stor oplevelse, og jeg elskede det! Det var sjovt men også svært, og jeg ser klart en fremtid inden for kokke branchen, og det gjorde chefkokkene også. De sagde jeg var virkelig god og synes jeg skulle blive kok, de tilbød mig en læreplads når jeg engang bliver færdig med skolen. Der blev jeg glad! Så jeg sagde tak for denne gang og, at jeg klart ville vende tilbage når jeg bliver færdig med skolen!
 10. 10. Julie O Borgmester Faxe kommune I uge 41 var jeg i praktik hos borgmesteren i Faxe kommune, kommunaldirektøren og i hele udvik-lingsenheden. Jeg synes det var godt, fordi jeg har lavet nogle ting, jeg synes har været spændende, og de har været så imødekommende overfor det, for det er ikke helt normalt, at man vælger at kom-me i praktik som borgmester. Jeg har lært, hvordan det er ”inde bag murene” på en kommune, og hvordan det er at være borgmester, og hvad man laver som borgmester og som kommunaldirektør, jeg har også lært, at der er andre end borgmesteren og kommunaldirektøren på kommunen, der er bl.a. borgerrådgivere, jurister, sekretærer og dem der tager sig af al kommunikation til pressen. Nogle af de praktiske ting jeg lærte, var hvordan møderne foregår, og hvordan man gebærder sig til de her møder. Jeg ved ikke endnu, om jeg skal arbejde på en kommune eller som politikker, men jeg har også fået blod på tanden, i forhold til at arbejde med noget inde for samme genre.
 11. 11. Patrich O Slagter SuperBest Det som jeg synes var godt, var at alle dem der var der henne var flinke og rare at være sammen med. Det var også godt da jeg arbejde det sted min moster også arbejde. Jeg var inde som slagter og skulle lave mad i de 2 rum som var i ”mad afdelingen” det var koldt og varmt rum men de var meget tætte på hinanden. Men jeg var så slagter så jeg lavede medister, spegepølse, hakke kød, rullepølse osv. På en måde ved jeg hvad fremtidens mulighed er, jeg ved at fremtidens mulighed, er at maden er færdig lavet, fordi at personen/personer ikke gider at lave maden fra bunden af, når de kommer hjem fra arbejde, enten fordi at man er træt, eller fordi at man ikke orker det, når man bare kan gå ned i en butik, og købe færdig lavet mad. Men de 2 som jeg arbejde sammen med var John og Erik. Jeg havde snakket med dem om jeg kunne arbejde der nede, og de havde tilbudt et job i vinteren hvis jeg havde tid, man kunne ikke uddanne sig der nede.
 12. 12. Caroline O Lærer Bavneskolen I uge 42 var jeg i praktik som lærer, det foregik ned i 1.a som er en rigtig sød og skøn klasse. Deres klasselærer er Kirsten Weiss. Det var en super god uge, og børnene var jo så små og søde. De havde temauge da jeg og Sara (som også var i praktik) børnene havde sammen med parallel klassen om ”koglefolket” de synes det var super spænende at høre om alle koglerne ude i skoven. Første dag skulle de give deres kogler de havde fundet tøj, øjne, mund osv på. Om tirsdagen skulle de uden for og finde grene og mås og græs til koglefolkets huler. De skulle selvfølgelig have lidt hjælp med at bygge det, men de var super gode til at komme og spørge pænt om hjælp, så jeg fik nogle palskort med mig og der blev delt ud til mange af dem. Onsdag skulle hulerne bygges fær-digt og dagen gik rigtig hurtigt. Dagen efter var hulerne klar til at blive ” sat ud i skoven igen ” vi tog børnene med udenfor for at lege nogle lege med dem. De var rigtig søde. Da vi havde leget en time ca. skulle de op i kirsebærhuset hvor Jessi og Kim havde lavet bål til at der skulle lave sno-brød. Det hyggede de sig meget med og de fik alle sammen lavet op til flere snobrød. Alt i alt har det bare være et rigtig godt sted at være i praktik trods jeg ikke vidste hvad jeg ville og hvor jeg ville tage hen i praktik. Men det har været spænende at oplevet det hele fra lærerens side af også.
 13. 13. Dennis O IT-supporter CSC Hvad var det gode? Jeg synes at alt det praktiske jeg skulle lave var godt, men det var lidt kedeligt da de personer jeg var hos skulle forklare diverse ting men det var jo ikke noget jeg bare kunne springe over for jeg skulle jo bruge det til det jeg skulle lave i dagene. Det var også godt at alle folk på arbejdspladsen var flinke. Hvad lærte jeg? Jeg lærte hvordan man kan sætte en hjemmeside op med koder og hvordan man opretter brugere på hjemmesider og giver dem de forskellige rettigheder de skal have. Jeg så stedet hvor deres kunders servere står og det var virkelig stort, der var tre rum på 400 kvadratmeter og et rum der var lidt mindre der var fyldt med servere og databaser. Er det en fremtidsmulighed? Det er bestemt en ting jeg kunne tænke mig at arbejde med i fremtiden for det var et fedt miljø at være i med folk fra andre lande og alle var glade og de tog sig tid til at hjælpe hinanden hvis man havde brug for det.
 14. 14. Peder O Servicemedarbejder SuperBrugsen Jeg har været i Superbrugsen Dalby i denne uge. Den har været helt fantastisk og jeg har fået en masse rigtige gode ting ud af den. Det var spændene at være der en hel dag, hvor når høre om sine venner, er de der kun 2-3 timer, men her ser jeg hvad de laver hele dagen. Jeg har fundet ud af der er en masse fordele ved at arbejde sådan et sted, men ikke kun som ungarbejder men også som ældre servicemedarbejder. Jeg troede overhovedet ikke at det var specielt svært at blive brugsuddeler som Claus er dernede. Du skal mindst have en HG for at blive ledertraniee og har du en HHX er du næsten 100 % sikker på at få en uddannelse som ledertraniee. Jeg har fået job dernede efterfølgende, så jeg er enorm glad for at jeg valgte at tage ned i SuperBrugsen Dalby, ikke kun pga. jeg fik job, men jeg opdagede og blev rigtig meget klogere på en masse ting. Ugen i SuperBrugsen har været helt fantastisk, og det er en masse rare og flinke mennesker at omgås.

×