Innledning innholdsseminar Nasjonal Booking ehj

608 views

Published on

Elisabeth Heyerdahl-Jensen innleder på innholdseminar Nasjonal Booking 1. juni 2010.

Published in: Travel, News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
608
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
31
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Innledning innholdsseminar Nasjonal Booking ehj

  1. 1. Seminar om Innholdsprosjektet 1.6.2010 Innledning ved Elisabeth Heyerdahl-Jensen, prosjektleder BIT Reiseliv
  2. 3. Etablering av BookNorway AS <ul><li>Når utviklingsprosjektet Nasjonal Booking avsluttes, vil løsningen lanseres på VisitNorway i løpet av første kvartal 2011 i regi av selskapet BookNorway </li></ul><ul><li>Eierskapsmodell for Book Norway </li></ul><ul><li>Book Norway skal eies av reiselivsnæringen slik Forum for Reiseliv forutsatte i sitt forprosjekt som ble avsluttet i 2008. </li></ul>
  3. 4. Eierskapsmodellen <ul><li>Aksjekapital </li></ul><ul><li>Store bedrifter NOK 4 000 000 </li></ul><ul><li>NHO Reiseliv og HSH </li></ul><ul><li>Små/mellomstore bedrifter, samlet NOK 2 500 000 </li></ul><ul><li>SUM NOK 6 500 000 </li></ul><ul><li>Dette er ønsket minimumskapital, og det tas forbehold om innhenting av større beløp dersom interessen er tilstede. </li></ul><ul><li>Aksjepålydende: NOK 25 000 </li></ul><ul><li>Minimumskrav til aksjekjøp for store bedrifter: 4 aksje </li></ul><ul><li>En stor bedrift= Omsetning på over 100 mill. og landsdelsselskapene </li></ul>
  4. 5. Mer om eierskapsmodellen <ul><li>Destinasjoner som ønsker å bli bookbare må enten selv tegne aksje/r eller delta via sitt landsdelsselskap </li></ul><ul><li>Enkeltbedrifter som ønsker å bli bookbare må ikke tegne aksjer, men må kunne bli distribuert gjennom NBS via en nasjonal bedrift (kjede/ transport) eller sitt destinasjonsselskap </li></ul><ul><li>Mer informasjon om kjøp av aksjer i eget prospekt som presenteres på Innovasjon Norges kick off 9. september og som også sendes ut i Nyhetsbrevet i september </li></ul><ul><li>BIT Reiseliv lager forslag til saksfremlegg for eierne/styret deres </li></ul><ul><li>Sjekk når dere har styremøter i september/oktober og sett saken på kartet </li></ul>
  5. 6. Eget servicesenter <ul><li>BookNorway blir juridisk avtalepartner overfor forbruker, underleverandører (konnektorer) og distribusjonspartnere (VisitNorway og andre) </li></ul><ul><li>Må ha status som reisearrangør, forholde seg til EU’s Pakkereisedirektiv og være medlem av Reisegarantifondet </li></ul><ul><li>Det arbeides med å sette ut den operative driften på anbud til et relevant faglig driftsmiljø som tilfredsstiller kravene. Kan være </li></ul><ul><ul><ul><li>Destinasjonsselskap </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Reisebyråer/kjeder </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Incoming turoperatør </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Nasjonale servicesentre innen reiselivet (ferge/flyselskap/hotellkjede </li></ul></ul></ul>
  6. 7. Hvordan bli bookbar på visitnorway.com? Tellus GuestMaker Destinasjoner med bookingløsning fra: Konnektorer Nasjonal Booking Switch Teknisk leverandør: Visit Technology Group Fase 1: 2010 Løsningen utvikles for visitnorway.com Lokale bedrifter via destinasjons- selskapene Direkte i løsningene til CityBreak, Restech og TellusGuestMaker. Alternativt via bookingsystemer (PMS) som Visbook med integrasjon mot disse tre løsningene Lokale bedrifter Som ikke er med i destinasjons- selskapenes løsninger Konnektorer Destinasjon uten bookingløsning/eller selv valgt å ikke delta Fase 2: 2011 Løsningen klar for tilpasning til andre distribusjonskanaler Integrasjon Integrasjon <ul><li>Nasjonale bedrifter </li></ul><ul><li>Fase 1 2009/2010 </li></ul><ul><li>Hotellkjedene </li></ul><ul><li>SAS og andre via Amadeus </li></ul><ul><li>Norwegian </li></ul><ul><li>Color Line </li></ul><ul><li>Fjord Line </li></ul><ul><li>Hurtigruten  </li></ul><ul><li>Leiebil (via Amadeus) </li></ul>CityBreak Restech F.eks. Visbook
  7. 8. Formålet med samlingen <ul><li>” På denne samlingen starter arbeidet med å utvikle standarder for informasjonen i NBS” </li></ul><ul><li>Dette er en åpen workshop </li></ul><ul><li>Upløyd mark </li></ul><ul><li>Skal vi lykkes i fellesskap er dette stedet for spørsmål, synspunkter og klare meninger </li></ul>

×