Om BookNorway AS pr 31 mai 2010

1,255 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,255
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
235
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Om BookNorway AS pr 31 mai 2010

  1. 1. Etablering av BookNorway AS <ul><li>Når utviklingsprosjektet Nasjonal Booking Switch (NBS) avsluttes vil løsningen lanseres på VisitNorway i løpet av første kvartal 2011 i regi av selskapet BookNorway </li></ul><ul><li>Eierskapsmodell for Book Norway </li></ul><ul><li>Book Norway skal eies av reiselivsnæringen slik Forum for Reiseliv forutsatte i sitt forprosjekt som ble avsluttet i 2008. </li></ul><ul><li>Forutsetninger at eierskapet: </li></ul><ul><ul><li>tar høyde for at reiselivsnæringen ønsker aksjemajoritet </li></ul></ul><ul><ul><li>tar utgangspunkt i at formålet med selskapet er å arbeide for kostnadseffektiv og rasjonell distribusjon av hele bredden av norske reiselivsprodukter til konkurransedyktige priser </li></ul></ul>
  2. 2. Eierskapsmodellen <ul><li>Aksjekapital </li></ul><ul><li>Store bedrifter NOK 4 000 000 </li></ul><ul><li>NHO Reiseliv og HSH </li></ul><ul><li>Små/mellomstore bedrifter, samlet NOK 2 500 000 </li></ul><ul><li>SUM NOK 6 500 000 </li></ul><ul><li>Dette er ønsket minimumskapital, og det tas forbehold om innhenting av større beløp dersom interessen er tilstede. </li></ul><ul><li>Aksjepålydende: NOK 25 000 </li></ul><ul><li>Minimumskrav til aksjekjøp for store bedrifter: 4 aksje </li></ul><ul><li>En stor bedrift= Omsetning på over 100 mill. og landsdelsselskapene </li></ul>
  3. 3. Eget servicesenter <ul><li>BookNorway blir juridisk avtalepartner overfor forbruker, underleverandører (konnektorer) og distribusjonspartnere (VisitNorway og andre) </li></ul><ul><li>Må ha status som reisearrangør, forholde seg til EU’s Pakkereisedirektiv og være medlem av Reisegarantifondet </li></ul><ul><li>Det arbeides med å sette ut den operative driften på anbud til et relevant faglig driftsmiljø som tilfredsstiller kravene. Kan være </li></ul><ul><ul><ul><li>Destinasjonsselskap </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Reisebyråer/kjeder </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Incoming turoperatør </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Nasjonale servicesentre innen reiselivet (ferge/flyselskap/hotellkjede </li></ul></ul></ul>
  4. 4. <ul><li>Elisabeth Heyerdahl-Jensen Prosjektleder BIT Reiseliv E-post:  [email_address] Tlf. 22 14 08 14 Mobil:  908 28 274   </li></ul><ul><li>Kjell Galstad Prosjektleder Nasjonal Booking E-post: galstad@bitreiseliv.no Mobil: 920 14 775       </li></ul><ul><li>   Anita Melzer, Innholdskoordinator Nasjonal Booking E-post: [email_address] Mobil:   976 99 139   </li></ul><ul><li>Elisabeth Anspach Prosjektrådgiver E-post: [email_address] Mobil:  900 51 429       </li></ul><ul><li>Bodil Sandøy Tveitan Prosjektkoordinator og nettredaktør E-post: [email_address] Mobil:  408 51 188  </li></ul>Mer informasjon om BIT Reiseliv og Nasjonal Booking www.bitreiseliv.no

×