Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Evoluciódarwin larmarkanapaleo

245 views

Published on

Evolució
Darwin
Lamark
Proves anatòmiques
Proves paleontològiques

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Evoluciódarwin larmarkanapaleo

 1. 1. Alumnes: Alfredo Balaguer, Macarena Salas i Gabriel TornerProfessora: Laia SanchísAssignatura: Biologia i geologia
 2. 2. CHARLES ROBERT DARWIN Charles Robert Darwin, va néixer el 12 de febrer de 1809 i va morir el 19 d’abril de 1882. Va ser un naturalista anglès. Gràcies als seus viatges va explicar i formar una teoria sobre l’origen de les espècies. Introdueix juntament amb Wallace el concepte de selecció natural. Els seguidors de les idees introduides per ell i Wallace van proposar la teoria evolutiva coneguda com el Darwinisme.
 3. 3.  La selecció natural es pot resumir en els següents punts:  Entre els organismes es dóna una lluita per la supervivència.  Entre els individus d’una mateixa població existeix variabilitat.  El medi selecciona els organismes que estan més ben adaptats.  Els éssers evolucionen de formes diferents depenent del lloc on es trobin.
 4. 4. L’evolucionsime diu que les espècies poden canviar i generar d’altres diferents. Actualment es considera l’evloució com un fet provat. Hi ha diverses teories evolucionistes entre elles el Lamarckisme i el Darwinisme.L’evolucionisme es contraposa al Fixisme.
 5. 5.  El gradualisme diu que d’una manera continuada i gradual , les espècies van canviant. Es contraposa al catastrofisme de Georges Cuviert. Es consideren gradualisme les teories de Darwinistes i Lamarckianes, aquestes últimes també es coneixen com a transformisme.
 6. 6.  El naturalista Jean Baptiste-Pierre Antoine de Monet (cavaller de larmarck) va proposar una teoria evolutiva coneguda com a lamarkisme Pensava que unes espècies es transformaven en altres d’una manera continuada al llarg del temps. La seva teoria es basava en els següents punts:  Els organismes mostren una tendència cap a la complexitat.  L’ús repetit d’un òrgan produeix el seu desenvolupament.  Els caràcters adquirits són heretables.
 7. 7. Es basa en l’estudi comparat de les estructures corporals dels organismes Òrgans homòlegs. Estructures de mateix origen, presenten la mateixa estructura interna, però tenen aparença externa i funcions diferents .
 8. 8. Òrgans vestigials Estructures queden com a residus de funcions passades, en l’organisme actual no tenen funció Òrgans anàlegsÒrgans d’aparença ifunció similar amborigen i estructurainterna diferent.
 9. 9.  Es basen en l’estudi dels fòssils. Trobem fòssils que presenten similituds amb els organismes actuals i sèries fòssils que permeten construir història dels canvis d’un organisme com és el cavall.
 10. 10. ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT EL NOSTRE TREBALL

×