Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

0

Share

Download to read offline

Llenguatge visual 1

Download to read offline

Amb aquesta petita presentació s'introdueixen els continguts bàsics referents al llenguatge visual. La sequència està pensada per a ésser desenvolupada en el primer curs d'Educació Visual i Plàstica, combinant sessions a l'aula i activitats d'ensenyament -aprenentatge online.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Llenguatge visual 1

 1. 1. El llenguatge visual .1 Franciso de Goya: Saturn devorant un fill. (1823)
 2. 2. • PARAULES • Comunicació oral o escrita El Llenguatge oral (i escrit) • IMATGES • Comunicació icònica * El llenguatge visual Cal reconèixer correctament les PARAULES, el seu significat I saber com utilitzar-les per a crear i transmetre MISSATGES amb sentit. Reconèixer els diversos tipus d’imatges, i saber com crear imatges i com produir MISSATGES VISUALS amb sentit. “ *icònic/-a”: a través de les imatges.
 3. 3. EXERCICI INICIAL: Llenguatge oral i escrit: (Llegiu aquest text, mireu d’entendre’l bé i, en acabat, feu un dibuix de l’escena que s’hi descriu) “Estem en una platja de sorra fina, d’un color com taronja però més clar, amb la mar molt quieta, reflectint el blau del cel. La sorra és plena de pedres, n’hi ha de primes i de gruixudes, la majoria estan foradades i totes son d’un to molt fosc i rogent. HI ha alguns grans blocs de roca del mateix color, amb textures curioses, foradades, produïdes per l’erosió. Al fons, a l’altre costat del mar es veuen unes muntanyes de perfils suaus, i dintre l’aigua es distingeixen petites barques navegant en calma. Les roques, la sorra i el mar blau que , en apropar-se, mostra l’aigua transparent , fan una escena preciosa, plena de contrastos i de colors.”
 4. 4. Llenguatge visual: (Imatge fotogràfica)
 5. 5. Llenguatge visual: (Imatge pictòrica)
 6. 6. Llenguatge visual: (Imatge infogràfica)
 7. 7. Lletres (sonoritats escrites d’una parla) ++ Sons articulats Altres qüestions d’estructura, organització i procediment del llenguatge verbal LLENGUATGE ORAL I ESCRIT Elements visuals (que configuren les imatges) Elements conceptuals de la imatge Eines o recursos d’organització dels elements visuals LLENGUATGE VISUAL Quins són els elements “de construcció” de cadascún dels diferents llenguatges? De què es componen?
 8. 8. Els elements i les eines del llenguatge visual: Elements conceptuals: •PUNT •LÍNIA •PLA •ESPAI / VOLUM Elements visuals de configuració: •GRANDÀRIA •FORMA •COLOR •TEXTURA •LLUM I OMBRA // (IL·LUMINACIÓ) •MOVIMENT Eines d’organització o de relació: •COMPOSICIÓ (Posició, Direcció, Proporció, Pes visual, Estructura …) •DISSENY / RETÒRICA VISUAL (Metàfora, metonímia, “enganyatall”, personificació, oposició, repetició, exageració, elipsi.)
 9. 9. Forma exterior del contorn d’una fulla, representada amb simple línia. Forma exterior i interior (contorn i dintorn) d’una fulla, representades amb línies i textura de llapis difuminat. Fulla representada amb punts de dos colors. Paula Oltra, 1er ESO
 10. 10. EXERCICI DE DESENVOLUPAMENT: Repeteix el dibuix d’una fulla d’arbre aplicant cada vegada un element del llenguatge visual diferent, com s’ha fet en l’exemple següent. Punt Línia Pla Forma Grandària Color Textura Llum i ombra Moviment Efecte de composició
 11. 11. Rita Galanó, 1er ESO
 12. 12. EXERCICI DESENVOLUPAMENT Mostra un exemple de cadascún d’aquests elements visuals en aquesta imatge (assenyala-ho mitjançant una fletxa).
 13. 13. PUNT LÍNIA PLA ESPAI - VOLUM FORMA GRANDÀRIA COLOR TEXTURA LLUM (I OMBRA) MOVIMENT DINAMISME EFECTESDE COMPOSICIÓ EFECTES DE DISSENY o RETÒRICA VISUAL EXERCICI DESENVOLUPAMENT Mostra un exemple de tots els elements visuals que trobis en aquesta imatge Gorka Dávila, 1er ESO.
 14. 14. EXERCICI DE SÍNTESI: Dibuixa la teva signatura en una mida ben gran dins d’aquest requadre i després converteix-la en una obra visual inventada, tot i aplicant traços i textures creades amb aquells elements del llenguatge visual que més t’interessin: punts, línies, color, llums, ombres, moviment… Elements triats:
 15. 15. EXERCICI DE SÍNTESI: Observa aquesta obra de Goya. Intenta copsar-la des del punt de vista del seu llenguatge visual. Com utilitza l’autor cadascun dels elements visuals? Intenta copiar-la en un full de dibuix. No cal que sigui una còpia molt exacta. Intenta fer-ne la teva pròpia interpretació, el teu propi dibuix, aprofitant tot el que has après en aquesta unitat. Franciso de Goya: Saturn devorant un fill. (1823)

Amb aquesta petita presentació s'introdueixen els continguts bàsics referents al llenguatge visual. La sequència està pensada per a ésser desenvolupada en el primer curs d'Educació Visual i Plàstica, combinant sessions a l'aula i activitats d'ensenyament -aprenentatge online.

Views

Total views

1,135

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

419

Actions

Downloads

16

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×