Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Disseny de l'hort

172 views

Published on

Activitats de disseny i de dibuix geomètric relacionades amb l'hort i el jardí.

Published in: Education
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Disseny de l'hort

  1. 1. DISSENY DE L’ HORT Projecte HORT i JARDÍ Institut Aiguaviva (Edifici Calderó)
  2. 2. Disseny de l’espai i de la distribució de plantacions. 1. Observeu el rectangle allargassat que hem dibuixat al peu d’aquest full. Es tracta d’una vista en planta del terreny que ocupa l’hort de l’Institut Aiguaviva.! 2. Aquest dibuix està fet a escala 1/100. Calcula’n la superfície real! 3. Imagina’t que hem de posar unes estaques per a tancar tot el perímetre de l’hort. Aquestes estaques han de repartir-se a intèrvals iguals i se n’han de posar el mínim nombre possible. Sabríes marcar-les sobre el dibuix? (Has d’aplicar els teus coneixements sobre m.c.d) 4. Atreveix-te a dissenyar l’ordre i les formes en què disposaries un seguit de plantacions d’hortalisses en aquest espai rectangular (Busca exemples a internet i mira els fulls que segueixen).
  3. 3. Disseny de l’espai i de la distribució de plantacions II. 1. Marqueu els camins principals que travessen el jardí. 2. Observeu diverses possibilitats de partició equilibrada de la forma rectangular i de l’espai (Consulta 120guaites.blogspot.com : “Traçats bàsics de la secció àuria” i “ La divina proporció”).
  4. 4. Georges Rickey -“Retrat de Bridget Riley -“Mosaic” Ives Klein P. Klee, Jardí de roses. W. Kandinsky, Estudis de color Paul Klee , Monument Les obres d’art ens donen idees per a dissenyar la distribució de plantacions en un hort i per a crear estructures interessants.
  5. 5. 7- ANÀLISI I REPRESENTACIÓ D’ESTRUCTURES NATURALS
  6. 6. Reprodueix esquemàticament aquestes formes geomètriques, utilitzant el regle, l’escaire o cartabó i el compàs. En el primer quadre repetiràs aquest model a la mateixa escala (Esc. 1/1) mentre que en el següent quadre hauràs d’aplicar una escala 2/1, i el dibuix et sortirà ampliat. Recorda que en aquest cas: ! 3- ESCALA i PROPORCIÓ Cada 2 unitats (2 centímetres) equival a 1 unitat (1cms.) ! del nostre dibuix final del model inicial.! ! Esc. 2 / 1!! ...o el que és el mateix: totes les mesures de l’objecte-model s’han de multiplicar per 2 i dividir per 1 , i això fa que quedin augmentades 2 vegades en el nostre dibuix final.
  7. 7. A B 10.PROPORCIONS GEOMÈTRIQUES: SECCIÓ ÀURIA. Trobeu els rectangles auris i les seccions àuries corresponents. (Consulta 120guaites.blogspot.com : “Traçats bàsics de la secció àuria” i “ La divina proporció”). Traçar un rectangle auri a partir del quadrat donat. Traçar un rectangle auri a partir del segment donat. Trobar les seccions i punts auris d’aquest rectangle.

×