By Bijoukoba
1
Practice 1. Choose the best synonym.
1. Nothing could ever abash him.
(A) please
(B) delight
(C) embarrass
...
By Bijoukoba
2
7. A good citizen abides by law.
(A) violates
(B) removes
(C) shifts
(D) adheres to
8. We don't force anyon...
By Bijoukoba
3
Practice 2. Choose the best synonym.
1. It never pays off to abrogate the defense treaty.
(A) establish
(B)...
By Bijoukoba
4
7. Without an accomplice the burglar could not have broken into the house.
(A) foe
(B) confederate
(C) serv...
By Bijoukoba
5
Practice 3. Choose the best synonym.
1. Are we living in an acquisitive society?
(A) charitable
(B) self-de...
By Bijoukoba
6
7. The stoic was adamant to temptations.
(A) unyielding
(B) pliable
(C) bending
(D) vulnerable
8. The boy i...
By Bijoukoba
7
Practice 4. Choose the best synonym.
1. They voted to adjourn the meeting.
(A) further
(B) advance
(C) expe...
By Bijoukoba
8
7. The advent of spring makes the birds hilarious.
(A) detriment
(B) arrival
(C) benediction
(D) joviality
...
By Bijoukoba
9
Practice 5. Choose the best synonym.
1. The gambler was afflicted with debts.
(A) consoled
(B) agonized
(C)...
By Bijoukoba
10
7. The new teacher stood aghast at the students' lack of discipline.
(A) acceptant
(B) tolerant
(C) lenien...
By Bijoukoba
11
Practice 6. Choose the best synonym.
1. The patient is in agony.
(A) suffering
(B) repose
(C) rest
(D) pea...
By Bijoukoba
12
7. The troops aligned.
(A) attacked
(B) retreated
(C) triumphed
(D) lined up
8. Her fears were allayed by ...
By Bijoukoba
13
Practice 7. Choose the best synonym.
1. Brass is an alloy of copper and zinc.
(A) fission
(B) fuss
(C) sep...
By Bijoukoba
14
7. The government is trying to ameliorate workers' condition.
(A) impair
(B) improve
(C) mar
(D) deteriora...
By Bijoukoba
15
Practice 8. Choose the best synonym.
1. There is amity between the two nations.
(A) good-will
(B) animosit...
By Bijoukoba
16
7. Complete anarchy followed the breakdown of communications.
(A) order
(B) felicity
(C) stability
(D) cha...
By Bijoukoba
17
Practice 9. Choose the best synonym.
1. The soul animates body.
(A) curbs
(B) curtails
(C) thwarts
(D) enl...
By Bijoukoba
18
7. Writing an anonymous letters is an irresponsible deed.
(A) identified
(B) unnamed
(C) anointed
(D) blac...
By Bijoukoba
19
Practice 10. Choose the best synonym.
1. Milk can serve as an antidote for some poisons.
(A) anthem
(B) re...
By Bijoukoba
20
7. An expert in one field will often show an appalling ignorance in other fields.
(A) fondling
(B) glorify...
By Bijoukoba
21
Practice 11. Choose the best synonym.
1. King Alexander was given the appellation " the Great. "
(A) prais...
By Bijoukoba
22
7. It is apt to be cool late in the evening.
(A) likely
(B) inept
(C) indisposed
(D) disinclined
8. Here i...
By Bijoukoba
23
Practice 12. Choose the best synonym.
1. He found many an interesting fact in the family archives.
(A) fil...
By Bijoukoba
24
7. The troops were formed in battle array.
(A) order
(B) commotion
(C) benevolence
(D) chaos
8. The salesg...
By Bijoukoba
25
Practice 13. Choose the best synonym.
1. Jane is the most articulate of the sisters.
(A) dumb
(B) equivoca...
By Bijoukoba
26
7. He performed an astounding feat of magic.
(A) pleasing
(B) astonishing
(C) miserable
(D) dumping
8. Man...
By Bijoukoba
27
Practice 14. Choose the best synonym.
1. Science has somewhat attenuated illusions.
(A) expanded
(B) augme...
By Bijoukoba
28
7. His father looks august.
(A) feeble
(B) imposing
(C) emaciated
(D) weak
8. The trade exhibition was hel...
By Bijoukoba
29
Practice 15. Choose the best synonym.
1. The actress received an avalanche of letters.
(A) a few
(B) a gre...
By Bijoukoba
30
7. The azure lake is so poetic.
(A) green
(B) blue
(C) drab
(D) anachronistic
Answers
1B 2C 3D 4B 5C 6B 7B
By Bijoukoba
31
Practice 16. Choose the best synonym.
1. Silly people often babble on about trivia.
(A) affirm
(B) confirm...
By Bijoukoba
32
7. The police balked the gangster's plan.
(A) thwarted
(B) ignored
(C) overlooked
(D) capitulated
8. The i...
By Bijoukoba
33
Practice 17. Choose the best synonym.
1. Drink has become the bane of his life.
(A) badge
(B) ruin
(C) ban...
By Bijoukoba
34
7. Taiwan is one of the strongest anti-communism bastions in the world.
(A) bulwarks
(B) batches
(C) baton...
By Bijoukoba
35
Practice 18. Choose the best synonym.
1. His pleasant ways beguiled everyone into thinking he was a good m...
By Bijoukoba
36
7. All the children in the neighborhood will be the beneficiaries of the new playground.
(A) benefactors
(...
By Bijoukoba
37
Practice 19. Choose the best synonym.
1. The councilman berated the mayor in the meeting.
(A) acclaimed
(B...
By Bijoukoba
38
7. Almost every author has a biased estimate of his own book.
(A) impartial
(B) prejudiced
(C) fair
(D) ne...
By Bijoukoba
39
Practice 20. Choose the best synonym.
1. They met with a problem that posed a bilateral difficulty.
(A) si...
By Bijoukoba
40
7. He made a blatant error.
(A) trivial
(B) modest
(C) obvious
(D) inconspicuous
8. This year they'll have...
By Bijoukoba
41
Practice 21. Choose the best synonym.
1. They call the scenic spot Blithe Dale.
(A) cheerful
(B) cheerless...
By Bijoukoba
42
7. The grocer bluffed the robber with a unloaded gun.
(A) deceived; fooled
(B) killed
(C) bled
(D) blemish...
By Bijoukoba
43
Practice 22. Choose the best synonym.
1. In his anger, he blurted out the whole story.
(A) blatted ; utter...
By Bijoukoba
44
7. Parks are a great boon to people living in big cities.
(A) blessing
(B) nuisance
(C) urbanity
(D) rigor...
By Bijoukoba
45
Practice 23. Choose the best synonym.
1. Her friend sent her a bouquet of spring flowers.
(A) boulevard
(B...
By Bijoukoba
46
7. The blacksmith has brawny arms.
(A) muscular
(B) lanky
(C) skinny
(D) scrawny
8. His behavior was a gro...
By Bijoukoba
47
Practice 24. Choose the best synonym.
1. Those two countries are often on the brink of war.
(A) verge
(B) ...
By Bijoukoba
48
7. A great man often cannot brook a rival.
(A) tolerate
(B) defeat
(C) hurt
(D) conquer
8. The student bro...
By Bijoukoba
49
Practice 25. Choose the best synonym.
1. Once he reaches a decision, he won't budge.
(A) make up his mind
...
By Bijoukoba
50
7. He is so clumsy that he bungles anything he does.
(A) botches
(B) buffets
(C) fixes
(D) repairs
8. She ...
By Bijoukoba
51
Practice 26. Choose the best synonym.
1. Rabbits usually live in burrows.
(A) bushes
(B) groves
(C) brush ...
By Bijoukoba
52
Practice 27. Choose the best synonym.
1. We all enjoyed the melody with beautiful cadence.
(A) poetry
(B) ...
By Bijoukoba
53
7. Boswell accepted Johnson's pats and insults with canine fidelity.
(A) dog-like
(B) feline
(C) brusque
(...
By Bijoukoba
54
Practice 28. Choose the best synonym.
1. Children like to engage in all kinds of capers.
(A) charities
(B)...
By Bijoukoba
55
7. A cataclysm such as World War II affected all the countries in the world.
(A) casualty
(B) cask
(C) cen...
By Bijoukoba
56
Practice 29. Choose the best synonym.
1. It is said that our TV programs are designed to cater to low tast...
By Bijoukoba
57
7. We enjoyed the celestial music from the angelic choir.
(A) heavenly
(B) mundane
(C) terrestrial
(D) ear...
By Bijoukoba
58
Practice 30. Choose the best synonym.
1. The Christians chanted the praise of God.
(A) sang
(B) prayed
(C)...
By Bijoukoba
59
7. We should cherish no resentment toward those who decline our request.
(A) scorn
(B) nurse
(C) repudiate...
By Bijoukoba
60
Practice 31. Choose the best synonym.
1. A chivalrous man is hard to find nowadays.
(A) knightly
(B) churl...
By Bijoukoba
61
7. Although I don't wish to circumscribe your activities, I must insist that you complete this
assignment ...
By Bijoukoba
62
Practice 32. Choose the best synonym.
1. They were clamoring for war, but it was simply a bluff.
(A) shout...
By Bijoukoba
63
7. The machinery was clogged with thick oil and dirt.
(A) hampered
(B) flowed
(C) glowed
(D) flooded
8. Th...
By Bijoukoba
64
Practice 33. Choose the best synonym.
1. Some flowers grow in clusters.
(A) singles
(B) groups
(C) coaches...
By Bijoukoba
65
7. Solids have a greater tendency to cohere than liquids.
(A) separate
(B) isolate
(C) stick together
(D) ...
By Bijoukoba
66
Practice 34. Choose the best synonym.
1. Radio City Music Hall has a colossal stage.
(A) huge
(B) miniatur...
By Bijoukoba
67
7. Your reward will be commensurate with your effort.
(A) equal in extent to
(B) contrary to
(C) different...
By Bijoukoba
68
Practice 35. Choose the best synonym.
1. The students enjoyed his compact speech.
(A) pithy
(B) slack
(C) ...
By Bijoukoba
69
7. The upstart has a complacent air of superiority that often mars an ignorant self-made
man.
(A) intellig...
By Bijoukoba
70
Practice 36. Choose the best synonym.
1. A chemist can separate a medicine into its components.
(A) admixt...
By Bijoukoba
71
7. We must take concerted action.
(A) isolated
(B) individual
(C) independent
(D) combined
8. John tried t...
By Bijoukoba
72
Practice 37. Choose the best synonym.
1. Some male chauvinists never condescend to help their wives with h...
By Bijoukoba
73
7. The university conferred an honorary degree upon him.
(A) confided
(B) granted
(C) confined
(D) confron...
By Bijoukoba
74
Practice 38. Choose the best synonym.
1. The speaker confuted his opponents by facts and figures.
(A) conc...
By Bijoukoba
75
7. When he failed to arrive on time, she conjectured that he was drinking again.
(A) complained
(B) scolde...
By Bijoukoba
76
Practice 39. Choose the best synonym.
1. Foreigners frequently are unaware of the connotations of the word...
By Bijoukoba
77
7. Kissinger used to be a consequential man in the field of international diplomacy.
(A) shrewd
(B) tricky...
By Bijoukoba
78
Practice 40. Choose the best synonym.
1. His performance was seldom consonant with his very real ability.
...
By Bijoukoba
79
7. Flour, liquid, salt, and yeast are constituents of bread.
(A) components ; ingredients
(B) aggregates
(...
By Bijoukoba
80
Practice 41. Choose the best synonym.
1. The sewage system of the city so contaminated the water that swim...
By Bijoukoba
81
7. Her contrite tears did not influence the judge when he imposed sentence.
(A) sympathetic
(B) concerted
...
By Bijoukoba
82
Practice 42. Choose the best synonym.
1. The council convened at 10 o'clock.
(A) ended
(B) assembled
(C) d...
By Bijoukoba
83
7. The merchant ship was convoyed by a destroyer.
(A) attacked
(B) assailed
(C) assaulted
(D) accompanied
...
By Bijoukoba
84
Practice 43. Choose the best synonym.
1. We received the guest with a cordial welcome.
(A) frigid
(B) taci...
By Bijoukoba
85
7. A real philosopher usually has a thoroughly cosmopolitan outlook on life.
(A) tunnel-visioned
(B) world...
By Bijoukoba
86
Practice 44. Choose the best synonym.
1. Night and day are counterparts.
(A) complements
(B) antidotes
(C)...
By Bijoukoba
87
7. Reading in a cozy room is an incomparable pleasure.
(A) chilly
(B) comfortable
(C) bleak
(D) astute
8. ...
By Bijoukoba
88
Practice 45. Choose the best synonym.
1. The secretary is working in a cramped cubbyhole of an office.
(A)...
By Bijoukoba
89
7. The bachelor is always wearing a badly creased suit.
(A) leveled
(B) ironed
(C) crabbed
(D) wrinkled
8....
By Bijoukoba
90
Practice 46. Choose the best synonym.
1. In any loyal American's creed, love of democracy must be emphasiz...
By Bijoukoba
91
7. Business was crippled by the strike.
(A) prospered
(B) boomed
(C) paralyzed
(D) boosted
8. She gave us ...
By Bijoukoba
92
Practice 47. Choose the best synonym.
1. It is everybody's knowledge that Bert is Jimmy's crony.
(A) foe
(...
By Bijoukoba
93
7. The mother cuddled her baby in her arms.
(A) fondled
(B) squeezed
(C) raved
(D) ravished
8. The cop bea...
By Bijoukoba
94
Practice 48. Choose the best synonym.
1. Many chefs attribute their culinary skills to the wise use of spi...
By Bijoukoba
95
7. You'd better travel light; you will find your luggage very cumbersome.
(A) expedient
(B) convenient
(C)...
By Bijoukoba
96
Practice 49. Choose the best synonym.
1. All the courtiers tried to curry the favor of the king.
(A) confe...
By Bijoukoba
97
7. A cynic at all times, he was suspicious of all altruistic actions of others.
(A) sardonic person
(B) pe...
By Bijoukoba
98
Practice 50. Choose the best synonym.
1. The newspaper reported that a gangster was stabbed with a dagger ...
By Bijoukoba
99
7. Despite the dangerous nature of the undertaking, the dauntless soldier volunteered for
the assignment.
...
By Bijoukoba
100
Practice 51. Choose the best synonym.
1. America's debacle in Vietnam will long be remembered.
(A) defeat...
By Bijoukoba
101
7. Her decorous behavior was praised by her teachers.
(A) indecent
(B) blatant
(C) proper
(D) clamorous
8...
By Bijoukoba
102
Practice 52. Choose the best synonym.
1. Don't attempt to increase your stature by decrying the efforts o...
By Bijoukoba
103
7. It is a pity that liberty often degenerates into lawlessness.
(A) uplifts
(B) regenerates
(C) deterior...
By Bijoukoba
104
Practice 53. Choose the best synonym.
1. Workers in nuclear research must avoid the deleterious effects o...
By Bijoukoba
105
7. The lowlands were completely deluged.
(A) flooded
(B) drained
(C) parched
(D) shriveled
8. The scholar...
By Bijoukoba
106
Practice 54. Choose the best synonym.
1. Each person has his merits and demerits.
(A) virtues
(B) imperfe...
By Bijoukoba
107
7. The little girl looked demure.
(A) innocent
(B) naive
(C) serious
(D) hilarious
8. Don't go near the d...
By Bijoukoba
108
Practice 55. Choose the best synonym.
1. The city of Taipei has a very dense population.
(A) dissipated
(...
By Bijoukoba
109
7. I must deprecate your negative attitude.
(A) endorse
(B) disapprove
(C) comment
(D) favor
8. The derel...
By Bijoukoba
110
Practice 56. Choose the best synonym.
1. Don't desecrate the temple.
(A) build
(B) destroy
(C) profane
(D...
By Bijoukoba
111
7. The father's death left the family destitute.
(A) sad
(B) despondent
(C) extremely poor
(D) disconsola...
By Bijoukoba
112
Practice 57. Choose the best synonym.
1. The road quickly deteriorated into a bumpy path.
(A) ameliorated...
By Bijoukoba
113
7. No deviation from traditional methods was permitted in preparation for the banquet.
(A) accordance
(B)...
By Bijoukoba
114
Practice 58. Choose the best synonym.
1. Mrs. Smith is a devout churchgoer.
(A) impious
(B) apostate
(C) ...
By Bijoukoba
115
7. Your composition suffers from a diffusion of ideas, try to be more compact.
(A) wordiness
(B) pithines...
By Bijoukoba
116
Practice 59. Choose the best synonym.
1. Some people are dilatory in paying their bills.
(A) prompt
(B) d...
By Bijoukoba
117
7. The funeral dirge stirred the mourners to tears
(A) scenario
(B) musical lament
(C) carol
(D) prologue...
By Bijoukoba
118
Practice 60. Choose the best synonym.
1. It is rather difficult for him to discard his prejudices.
(A) pr...
By Bijoukoba
119
7. Wide discrepancies were found between the two accounts of the battle.
(A) hostilities
(B) differences
...
By Bijoukoba
120
Practice 61. Choose the best synonym.
1. The listeners were annoyed and bored by his discursive remarks.
...
By Bijoukoba
121
7. With the rise of nationalism, the colonial empires disintegrated
(A) blended
(B) deteriorated
(C) coal...
By Bijoukoba
122
Practice 62. Choose the best synonym.
1. The employee was dismayed by the task that lay ahead.
(A) assure...
By Bijoukoba
123
7. Factious quarrels may disrupt the state.
(A) split
(B) unite
(C) disrepute
(D) mop up
8. Some girl stu...
By Bijoukoba
124
Practice 63. Choose the best synonym.
1. Do you dissent from what the speaker has said?
(A) differ from
(...
By Bijoukoba
125
7. The event was distorted by newspaper accounts.
(A) misrepresented
(B) misprinted
(C) expounded
(D) era...
By Bijoukoba
126
Practice 64. Choose the best synonym.
1. The paths diverge at the fork in the road.
(A) converge
(B) conf...
By Bijoukoba
127
7. She dodged her suitors with ease.
(A) bantered
(B) defied
(C) evaded
(D) confronted
8. Although we fin...
By Bijoukoba
128
Practice 65. Choose the best synonym.
1. We were surrounded by the dolorous sight at the funeral.
(A) bli...
By Bijoukoba
129
7. In his dotage, he told us long tales of events in his childhood.
(A) maturity
(B) adolescence
(C) yout...
By Bijoukoba
130
Practice 66. Choose the best synonym.
1. She came to her marriage with no dowry.
(A) education
(B) talent...
By Bijoukoba
131
7. What a dreary day it is !
(A) bright
(B) gloomy
(C) fine
(D) cheerful
8. Thieves and murderers are reg...
By Bijoukoba
132
Practice 67. Choose the best synonym.
1. Very few people will drone when they can live by honest labor.
(...
By Bijoukoba
133
7. Japan has been accused of dumping its steel to the United States.
(A) culling
(B) cumulating
(C) dunni...
By Bijoukoba
134
Practice 68. Choose the best synonym.
1. His duplicity was finally exposed to all.
(A) uprightness
(B) fr...
By Bijoukoba
135
Practice 69. Choose the best synonym.
1. Don't speak so loud; someone is eavesdropping.
(A) dozing
(B) br...
By Bijoukoba
136
7. They are looking for edible seaweeds.
(A) poisonous
(B) detrimental
(C) deleterious
(D) eatable
8. The...
By Bijoukoba
137
Practice 70. Choose the best synonym.
1. Can you imagine a man indulged in an effeminate preoccupation wi...
By Bijoukoba
138
7. The phenomenal sales record elated the managed.
(A) exalted
(B) oppressed
(C) weighed
(D) distressed
8...
By Bijoukoba
139
Practice 71. Choose the best synonym.
1. The detectives tried to elicit where the suspect had hidden his ...
By Bijoukoba
140
7. They gave the eloquent orator a warm reception.
(A) stuttering
(B) stammering
(C) articulate
(D) stalw...
By Bijoukoba
141
Practice 72. Choose the best synonym.
1. The prisoner's long period of starvation left him wan and emacia...
By Bijoukoba
142
7. The bank teller confessed his embezzlement of the funds.
(A) deposit
(B) stealing
(C) loan
(D) allowan...
By Bijoukoba
143
Practice 73. Choose the best synonym.
1. The new project is still in embryo.
(A) maturity
(B) beginning
(...
By Bijoukoba
144
7. As long as our political leaders emulate the virtues of the great leaders of this country,
we shall fl...
By Bijoukoba
145
Practice 74. Choose the best synonym.
1. Some people encumber themselves with too much luggage when going...
By Bijoukoba
146
7. Crime is sometimes engendered by poverty.
(A) caused
(B) degenerated
(C) manipulated
(D) contrived
8. ...
By Bijoukoba
147
Practice 75. Choose the best synonym.
1. His parents enjoined good conduct on their son.
(A) admonished
(...
By Bijoukoba
148
7. From the moment he saw her picture, he was enthralled by her beauty.
(A) emancipated
(B) bored
(C) cap...
By Bijoukoba
149
Practice 76. Choose the best synonym.
1. The criminal entreated the judge to show mercy.
(A) forsook
(B) ...
By Bijoukoba
150
7. The President received the envoy from Korea.
(A) entrepreneur
(B) representative; messenger
(C) entert...
By Bijoukoba
151
Practice 77. Choose the best synonym.
1. Poor Richard's epigrams made Benjamin Franklin famous.
(A) short...
By Bijoukoba
152
7. This final book is the epitome of all his previous ones.
(A) branch
(B) sequence
(C) serial
(D) summin...
By Bijoukoba
153
Practice 78. Choose the best synonym.
1. Orientals equated retreat with cowardice.
(A) demised
(B) bequea...
By Bijoukoba
154
7. The limestone was eroded by the dripping water.
(A) eaten away
(B) equivocated
(C) erected
(D) flirted...
By Bijoukoba
155
Practice 79. Choose the best synonym.
1. A little war may very well threaten to escalate into a huge, ugl...
By Bijoukoba
156
7. Intolerance between ethnic groups is deplorable and usually is based on lack of
understanding and info...
By Bijoukoba
157
Practice 80. Choose the best synonym.
1. In the evanescent rays of the sunset, the entire western skyline...
By Bijoukoba
158
(D) aggravate
7. The model student was exalted to the skies.
(A) decried
(B) disparaged
(C) demeaned
(D) ...
By Bijoukoba
159
Practice 81. Choose the best synonym.
1. Red tape is often excruciating.
(A) relieving
(B) agonizing
(C) ...
By Bijoukoba
160
7. The evangelist exhorted all sinners in his audience to reform.
(A) block
(B) urge
(C) deter
(D) impede...
By Bijoukoba
161
Practice 82. Choose the best synonym.
1. The big car requires an exorbitant quantity of gas.
(A) rational...
By Bijoukoba
162
7. Your timely help will expedite the matter.
(A) aggravate
(B) speed up
(C) perturb
(D) exasperate
8. Yo...
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Let's practice toefl vocabulary  by bijoukoba
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Let's practice toefl vocabulary by bijoukoba

524 views

Published on

Whole book. Now with revision and corrections. Practice your TOEFL vocabulary with this book. It's free.

Published in: Education
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
524
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
11
Actions
Shares
0
Downloads
12
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Let's practice toefl vocabulary by bijoukoba

  1. 1. By Bijoukoba 1 Practice 1. Choose the best synonym. 1. Nothing could ever abash him. (A) please (B) delight (C) embarrass (D) infuriate 2. The doctor gave him some medicine to abate his pain. (A) increase (B) reduce (C) augment (D) revive 3. The king abdicated the throne in order to marry a commoner. (A) grabbed (B) usurped (C) abandoned (D) retained 4. A rich kid was abducted yesterday. (A) rescued (B) kidnapped (C) killed (D) betrayed 5. The young man stole the money in a moment of aberration. (A) deviation (B) conformity (C) anecdote (D) sanity 6. We abhor a traitor. (A) admire (B) scorn (C) respect (D) revere
  2. 2. By Bijoukoba 2 7. A good citizen abides by law. (A) violates (B) removes (C) shifts (D) adheres to 8. We don't force anyone to abjure his religion. (A) adopt (B) give up (C) cherish (D) abduct 9. Grace has abominable taste in clothes. (A) graceful (B) detestable (C) delightful (D) classy 10. His garden abounds in beautiful flowers. (A) teems with (B) lacks (C) abhors (D) abdicates Answers 1C 2B 3C 4B 5A 6B 7D 8B 9B 10A
  3. 3. By Bijoukoba 3 Practice 2. Choose the best synonym. 1. It never pays off to abrogate the defense treaty. (A) establish (B) uphold (C) annul (D) bolster 2. Beware of the abrupt turn in the road ahead. (A) laggard (B) easy (C) sudden (D) leisurely 3. The doctor advised the patient to abstain from smoking. (A) do without (B) be absorbed in (C) go with (D) admit of 4. No one could solve such an abstruse problem. (A) complex (B) lucid (C) abstemious (D) absurd 5. Defeated, the ex-champion fell into the abyss of despair. (A) firmament (B) ecstasy (C) gulf (D) paradise 6. To accelerate growth, they work harder than ever. (A) speed up (B) retard (C) accede (D) hamper
  4. 4. By Bijoukoba 4 7. Without an accomplice the burglar could not have broken into the house. (A) foe (B) confederate (C) servant (D) trivia 8. The gentleman was accosted by a beggar who demanded money. (A) greeted (B) overlooked (C) shunned (D) outraged 9. The manager has reached the acme of his career. (A) ebb (B) apex ; peak (C) base (D) downfall 10. All the members acquiesced in his resignation. (A) assented to (B) disagreed with (C) balked at (D) dissented from Answers 1C 2C 3A 4A 5C 6A 7B 8A 9B 10A
  5. 5. By Bijoukoba 5 Practice 3. Choose the best synonym. 1. Are we living in an acquisitive society? (A) charitable (B) self-denying (C) greedy ; covetous (D) developed 2. The tonic had an acrid aftertaste. (A) palatable (B) delicious (C) savory (D) bitter 3. The dispute was renewed with increasing acrimony. (A) civility (B) bitterness (C) urbanity (D) curiosity 4. The merchant is noted for his business acumen. (A) keenness (B) honesty (C) stupidity (D) obtusity 5. A bad tooth may cause acute pain. (A) blunt (B) sharp (C) dull (D) obtuse 6. According to an old adage on Wall Street, the stock market can deal with good news and bad, but it cannot tackle uncertainty. (A) saying ; proverb (B) time (C) novice (D) neophyte
  6. 6. By Bijoukoba 6 7. The stoic was adamant to temptations. (A) unyielding (B) pliable (C) bending (D) vulnerable 8. The boy is addicted to stealing. (A) given up (B) weaned from (C) detached from (D) adapted to 9. The reporter is adept in newswriting. (A) poor (B) skilled (C) maladroit (D) numb 10. The brothers built on adjacent lots. (A) distant (B) remote (C) neighboring (D) permanent Answers 1C 2D 3B 4A 5B 6A 7A 8A 9B 10C
  7. 7. By Bijoukoba 7 Practice 4. Choose the best synonym. 1. They voted to adjourn the meeting. (A) further (B) advance (C) expedite (D) postpone 2. John admonished his brother against being late. (A) tolerated (B) commended (C) warned (D) approved 3. We all adore Charlie Brown. (A) execrate (B) loathe (C) abominate (D) love 4. Robin Hood was said to wear a hat adorned with feathers. (A) embellished (B) disfigured (C) spoiled (D) maladjusted 5. The workman is adroit in handling machinery. (A) green (B) dexterous ; skilled (C) awkward (D) clumsy 6. The politician enjoys public adulation. (A) flattery (B) abuse (C) denunciation (D) reverence
  8. 8. By Bijoukoba 8 7. The advent of spring makes the birds hilarious. (A) detriment (B) arrival (C) benediction (D) joviality 8. A courageous man smiles in the face of adversity. (A) misfortune ; distress (B) felicity (C) affluence (D) feat 9. Some parents advocate keeping the children at school as long as possible. (A) disfavor (B) dissent (C) recommend (D) advert 10. An affable countenance is pleasing to everybody. (A) avaricious (B) surly (C) taciturn (D) amiable Answers 1D 2C 3D 4A 5B 6A 7B 8A 9C 10D
  9. 9. By Bijoukoba 9 Practice 5. Choose the best synonym. 1. The gambler was afflicted with debts. (A) consoled (B) agonized (C) buoyed (D) solaced 2. America is an affluent nation. (A) abject (B) impoverished (C) acquisitive (D) wealthy 3. The boy affronted the teacher by making a face at her. (A) impressed (B) offended (C) delighted (D) gladdened 4. All he desired was to aggrandize his estate. (A) expand (B) diminish (C) dwindle (D) swindle 5. Grief aggravated her illness. (A) appeased (B) tranquilized (C) extenuated (D) intensified 6. The ill-intentioned aggregation was dispersed by the police. (A) gathering (B) disintegration (C) solo (D) constituent
  10. 10. By Bijoukoba 10 7. The new teacher stood aghast at the students' lack of discipline. (A) acceptant (B) tolerant (C) lenient (D) horrified 8. One needs an agile mind to solve the puzzles. (A) lively (B) sluggish (C) lethargic (D) inert 9. The mind of man is agitated by various emotions. (A) lulled (B) quieted (C) soothed (D) provoked 10. Will Durant is an agnostic. (A) deist (B) pagan (C) ascetic (D) one who believes that nothing is known about the existence of God Answers 1B 2D 3B 4A 5D 6A 7D 8A 9D 10D
  11. 11. By Bijoukoba 11 Practice 6. Choose the best synonym. 1. The patient is in agony. (A) suffering (B) repose (C) rest (D) peace 2. Sometimes agrarian disputes are hard to settle. (A) industrial (B) political (C) of land (D) academic 3. It's simply a minor ailment. (A) mistake (B) blunder (C) question (D) disease 4. Pity is often akin to love. (A) related to (B) different from (C) alien to (D) foreign to 5. The retarded child moved with alacrity. (A) quickness (B) slowness (C) hesitation (D) dilatoriness 6. The dog is always alert. (A) listless (B) lively (C) languid (D) indolent
  12. 12. By Bijoukoba 12 7. The troops aligned. (A) attacked (B) retreated (C) triumphed (D) lined up 8. Her fears were allayed by her mother's consolation. (A) aggravated (B) worsened (C) mitigated (D) aroused 9. To become a citizen, you must swear allegiance to the United States (A) disaffection (B) treason (C) loyalty (D) infidelity 10. Heat often alleviates pain. (A) intensifies (B) augments (C) cures (D) mitigates Answers 1A 2C 3D 4A 5A 6B 7D 8C 9C 10D
  13. 13. By Bijoukoba 13 Practice 7. Choose the best synonym. 1. Brass is an alloy of copper and zinc. (A) fission (B) fuss (C) separation (D) mixture 2. Rewards allure men to confront danger. (A) elude (B) attract (C) allude (D) estrange 3. We heard some remarks in allusion to his misconduct. (A) slight mention (B) illusion (C) praise (D) ailment 4. The plane is flying at a great altitude. (A) speed (B) alacrity (C) stability (D) height 5. To give away alms is an altruistic deed. (A) selfish (B) egoistic (C) niggardly (D) charitable 6. To amble along the willow bank is an incomparable delight. (A) alight (B) gallop (C) joy (D) saunter
  14. 14. By Bijoukoba 14 7. The government is trying to ameliorate workers' condition. (A) impair (B) improve (C) mar (D) deteriorate 8. The amenity of his manners is irresistible. (A) hostility (B) agreeableness (C) antagonism (D) amigo 9. The meeting ended on an amiable note. (A) surly (B) crabbed (C) impetuous (D) agreeable 10. The negotiators joined in amicable discussion. (A) bellicose (B) belligerent (C) pugnacious (D) friendly Answers 1D 2B 3A 4D 5D 6D 7B 8B 9D 10D
  15. 15. By Bijoukoba 15 Practice 8. Choose the best synonym. 1. There is amity between the two nations. (A) good-will (B) animosity (C) strife (D) contention 2. It is controversial whether amnesty should be granted to those criminals. (A) penalty (B) punishment (C) reward (D) pardon 3. You have ample time to do your job. (A) meager (B) sufficient (C) sparse (D) scant 4. The amplitude of the parking lot in front of the supermarket is amazing. (A) straitness (B) size (C) compression (D) narrowness 5. Born centuries too late, the scholar was anachronism in modern urban society. (A) misdated person (B) fop (C) snob (D) chic 6. It is risky to argue by analogy. (A) similarity (B) dissimilarity (C) distinction (D) disparity
  16. 16. By Bijoukoba 16 7. Complete anarchy followed the breakdown of communications. (A) order (B) felicity (C) stability (D) chaos 8. Most children enjoy listening to anecdotes of great men's childhood. (A) catastrophes (B) disasters (C) tales (D) accidents 9. To administer anesthetic requires utmost caution. (A) anodyne (B) penicillin (C) addiction (D) animation 10. The patient's whole frame quivered with anguish. (A) pain (B) pleasure (C) ecstasy (D) elation Answers 1A 2D 3B 4B 5A 6A 7D 8C 9A 10A
  17. 17. By Bijoukoba 17 Practice 9. Choose the best synonym. 1. The soul animates body. (A) curbs (B) curtails (C) thwarts (D) enlivens 2. Little animosity exists between classes in our society. (A) friendship (B) amity (C) goodwill (D) enmity 3. Matter cannot be annihilated (A) renewed (B) invigorated (C) destroyed (D) fortified 4. The contract was annulled. (A) renewed (B) announced (C) annunciated (D) abrogated 5. Time is an anodyne of grief. (A) soothing agent (B) irritant (C) stimulant (D) energizer 6. Scientists often make anomalous findings. (A) logic (B) abnormal (C) customary (D) natural
  18. 18. By Bijoukoba 18 7. Writing an anonymous letters is an irresponsible deed. (A) identified (B) unnamed (C) anointed (D) black-mailing 8. The two royal families are antagonistic. (A) hostile (B) friendly (C) amiable (D) auspicious 9. An anthology of sacred music was recently published. (A) prose (B) essay (C) dissertation (D) collection 10. All the children were amused by the clown's antics. (A) songs (B) laughters (C) pranks (D) griefs Answers 1D 2D 3C 4D 5A 6B 7B 8A 9D 10C
  19. 19. By Bijoukoba 19 Practice 10. Choose the best synonym. 1. Milk can serve as an antidote for some poisons. (A) anthem (B) remedy (C) anthropology (D) antecedent 2. Some people have a strong antipathy to modern art. (A) affection (B) predilection (C) aversion (D) preference 3. These antiquated notions should be erased. (A) radical (B) premature (C) old-fashioned (D) modernistic 4. Don't be apathetic toward people's suffering. (A) alert (B) insensible (C) vigilant (D) receptive 5. The manager has reached his apex of career. (A) ebb (B) acme (C) bottom (D) downfall 6. " The style is the man himself " is an aphorism not always true. (A) sarcasm (B) warning (C) maxim (D) zenith
  20. 20. By Bijoukoba 20 7. An expert in one field will often show an appalling ignorance in other fields. (A) fondling (B) glorifying (C) culminating (D) shocking 8. That publication was said to be a Communist espionage apparatus. (A) tool (B) aperture (C) antithesis (D) apothecary 9. When spring comes, gay apparels are every seen. (A) birds (B) animals (C) leaves (D) clothes 10. Appeasement often brings blackmail. (A) exasperation (B) conciliation (C) aggravation (D) vexation Answers 1B 2C 3C 4B 5B 6C 7D 8A 9D 10B
  21. 21. By Bijoukoba 21 Practice 11. Choose the best synonym. 1. King Alexander was given the appellation " the Great. " (A) praise (B) stigma (C) name (D) loyalty 2. Forestry appertains to geography, to botany, and to agriculture. (A) yields (B) belongs (C) appoints (D) succumbs 3. A personnel manager should be able to appraise ability and character. (A) denounce (B) estimate (C) deny (D) degrade 4. The mother had the strongest apprehension about her son's health. (A) omen (B) fear (C) apprentice (D) confidence 5. You should apprise the office of your temporary leave. (A) appraise (B) inform (C) request (D) cherish 6. The parents ought to know how to express their approbation of their children's progress. (A) censure (B) commendation (C) irritation (D) reprehension
  22. 22. By Bijoukoba 22 7. It is apt to be cool late in the evening. (A) likely (B) inept (C) indisposed (D) disinclined 8. Here is Taiwan we use our arable land intensively (A) barren (B) sterile (C) bleak (D) cultivatable 9. You had better correct your arbitrary attitude. (A) legitimate (B) despotic (C) circumspect (D) judicious 10. The scholar uses a lot of archaic words. (A) antiquated (B) novel (C) fashionable (D) academic Answers 1C 2B 3B 4B 5B 6B 7A 8D 9B 10A
  23. 23. By Bijoukoba 23 Practice 12. Choose the best synonym. 1. He found many an interesting fact in the family archives. (A) films (B) anecdotes (C) documents (D) tales 2. It is hard for the students from Taiwan to stand the arctic weather. (A) cold (B) hot (C) torrid (D) sultry 3. Young as the boy is, he has an ardent longing for knowledge (A) apathetic (B) eager (C) impartial (D) nonchalant 4. Mining is an arduous job. (A) difficult (B) easy (C) light (D) lucrative 5. The executive gave a very arid speech. (A) drab (B) appealing (C) vivid (D) stimulating 6. Many people enjoy the aroma of coffee. (A) bitterness (B) acridity (C) acrimony (D) fragrance
  24. 24. By Bijoukoba 24 7. The troops were formed in battle array. (A) order (B) commotion (C) benevolence (D) chaos 8. The salesgirl is arrogant toward customers. (A) supercilious (B) humble (C) courteous (D) charitable 9. There is a naval arsenal in the neighborhood. (A) base (B) foundation (C) battlefield (D) armory 10. A main road is sometimes called an artery of traffic. (A) way (B) arson (C) artifice (D) artifact Answers 1C 2A 3B 4A 5A 6D 7A 8A 9D 10A
  25. 25. By Bijoukoba 25 Practice 13. Choose the best synonym. 1. Jane is the most articulate of the sisters. (A) dumb (B) equivocal (C) eloquent (D) shy 2. Doubts and fears can assail the strongest. (A) beat (B) encourage (C) buoy up (D) hearten 3. Our soldiers made an assault upon the enemy's trenches. (A) retreat (B) tie (C) attack (D) truce 4. She learned to speak English by assiduous practice. (A) haphazard (B) slovenly (C) slothful (D) industrious 5. Food is assimilated and converted into organic tissues through a process known as metabolism. (A) absorbed (B) burdened (C) sniffed (D) abdicated 6. The incident assuaged his passions. (A) alleviated (B) aggravated (C) augmented (D) exacerbated
  26. 26. By Bijoukoba 26 7. He performed an astounding feat of magic. (A) pleasing (B) astonishing (C) miserable (D) dumping 8. Many a lawyer is astute. (A) ingenuous (B) obtuse (C) arid (D) shrewd 9. You should atone for hurting her feelings. (A) forget about (B) make amends for (C) remember (D) awaken 10. The atrocity of the Nazis will long be remembered. (A) cruelty (B) policy (C) blitz (D) blizzard Answers 1C 2A 3C 4D 5A 6A 7B 8D 9B 10A
  27. 27. By Bijoukoba 27 Practice 14. Choose the best synonym. 1. Science has somewhat attenuated illusions. (A) expanded (B) augmented (C) swelled (D) deflated 2. The child's good health attests his mother's loving care. (A) warps (B) proves (C) belies (D) garbles 3. The queen wore rich attire. (A) slacks (B) sweater (C) clothes (D) stockings 4. Pebbles become smooth by attrition. (A) friction (B) contrition (C) contriteness (D) remorse 5. Audacious behavior will be frowned upon. (A) wary (B) discreet (C) circumspect (D) reckless 6. His income has been augmented (A) attenuated (B) atrophied (C) thwarted (D) increased
  28. 28. By Bijoukoba 28 7. His father looks august. (A) feeble (B) imposing (C) emaciated (D) weak 8. The trade exhibition was held under the auspices of the city government. (A) sponsorship (B) opposition (C) objection (D) affray 9. Her father is an austere person. (A) benign (B) bland (C) severe (D) flamboyant 10. The document bears an authentic signature. (A) genuine (B) flat (C) fleeting (D) spurious Answers 1D 2B 3C 4A 5D 6D 7B 8A 9C 10A
  29. 29. By Bijoukoba 29 Practice 15. Choose the best synonym. 1. The actress received an avalanche of letters. (A) a few (B) a great many (C) not too many (D) several 2. His avaricious disposition led him to downfall. (A) proud (B) slothful (C) greedy (D) gluttonous 3. The child has a strong aversion to hard work. (A) liking (B) predilection (C) propensity (D) antipathy 4. Young people tend to be avid of new experiences. (A) averse to (B) desirous of (C) indisposed to (D) indifferent to 5. The merchant said that he could avouch for quality. (A) renounce (B) denounce (C) guarantee (D) impugn 6. It is axiomatic that a whole is greater than any of its parts. (A) ludicrous (B) self-evident (C) oblique (D) wrong
  30. 30. By Bijoukoba 30 7. The azure lake is so poetic. (A) green (B) blue (C) drab (D) anachronistic Answers 1B 2C 3D 4B 5C 6B 7B
  31. 31. By Bijoukoba 31 Practice 16. Choose the best synonym. 1. Silly people often babble on about trivia. (A) affirm (B) confirm (C) conform (D) talk nonsensically 2. A babel of voices was heard from a schoolroom window. (A) clamor (B) singing (C) harmony (D) reticence 3. The soldier's scar on his forehead is a badge of courage. (A) emblem; token (B) stigma (C) disgrace (D) shame 4. The puzzle baffled everybody. (A) illuminated (B) confused (C) enlightened (D) delighted 5. The small industry will be bailed out by the government's timely loan. (A) baited (B) extricated from difficulties (C) backbitten (D) abandoned 6. We don't like his baleful looks. (A) sinister (B) auspicious (C) benign (D) propitious
  32. 32. By Bijoukoba 32 7. The police balked the gangster's plan. (A) thwarted (B) ignored (C) overlooked (D) capitulated 8. The ignorant voter spoiled his ballot. (A) vote (B) banknote (C) certificate (D) diploma 9. We felt fine when a balmy breeze brushed by. (A) irksome (B) vexatious (C) pleasant (D) annoying 10. What he said was simply a banal remark. (A) original (B) trite (C) zesty (D) stimulating Answers 1D 2A 3A 4B 5B 6A 7A 8A 9C 10B
  33. 33. By Bijoukoba 33 Practice 17. Choose the best synonym. 1. Drink has become the bane of his life. (A) badge (B) ruin (C) bandit (D) benediction 2. She was advised to banish fear a anxiety. (A) cherish (B) cast out (C) bind (D) harbor 3. The pilferer started to run away and barged into a passer-by. (A) bumped (B) buzzed (C) jumped (D) bantered 4. The announcement was met with a barrage of protests. (A) barn (B) burst (C) barometer (D) baroque 5. What is the use of such a barren discussion. (A) arable (B) verdant (C) unfruitful (D) fertile 6. Ancients used to barter one thing for another. (A) buy (B) sell (C) exchange (D) banister
  34. 34. By Bijoukoba 34 7. Taiwan is one of the strongest anti-communism bastions in the world. (A) bulwarks (B) batches (C) batons (D) pools 8. The baby bawled and kicked when its bottle was taken away. (A) cried (B) bit (C) struck (D) chuckled 9. There is a beacon on the hill to warn of danger. (A) cesspool (B) beak (C) bead (D) lighthouse 10. The merchant sent his ships wherever profit beckoned. (A) signaled (B) anguished (C) abdicated (D) agitated Answers 1B 2B 3A 4B 5C 6C 7A 8A 9D 10A
  35. 35. By Bijoukoba 35 Practice 18. Choose the best synonym. 1. His pleasant ways beguiled everyone into thinking he was a good man. (A) confirmed (B) belated (C) begrudged (D) deceived 2. The volcano belched smoke and ashes. (A) behested (B) erupted (C) battered (D) bated 3. President Carter has been beleaguered with problems at home and abroad. (A) behooved (B) besieged (C) pleased (D) straightened 4. He is in a bellicose mood. (A) gentle (B) moderate (C) temperate (D) quarrelsome 5. The minister made a belligerent reply to a diplomatic note. (A) pacific (B) bellicose (C) amicable (D) conciliatory 6. When summer comes, the sun is no benediction here. (A) disaster (B) catastrophe (C) cataclysm (D) blessing
  36. 36. By Bijoukoba 36 7. All the children in the neighborhood will be the beneficiaries of the new playground. (A) benefactors (B) profiteers (C) receivers (D) belles 8. They organized a benevolent club to help the underprivileged. (A) malevolent (B) malicious (C) charitable (D) niggardly 9. Everybody likes the benign old lady. (A) kind (B) acrid (C) acrimonious (D) malignant 10. One age bequeaths its civilization to the next. (A) destroys (B) hands down (C) annihilates (D) decimates Answers 1D 2B 3B 4D 5B 6D 7C 8C 9A 10B
  37. 37. By Bijoukoba 37 Practice 19. Choose the best synonym. 1. The councilman berated the mayor in the meeting. (A) acclaimed (B) tongue-lashed (C) commended (D) lauded 2. Nothing can bereave us of such sweet memories. (A) increase (B) deprive (C) appeal (D) invoke 3. The criminal finally besought mercy. (A) begged (B) forsook (C) abdicated (D) abjured 4. For ten years the Greeks besieged the city of Troy for the sake of Helen. (A) surrounded (B) besmeared (C) besmirched (D) bespattered 5. She deserved all the praises bestowed upon her. (A) donated (B) conferred (C) bereft (D) attested 6. Coffee, tea, wine, beer, and milk are beverages. (A) ambrosia (B) nectar (C) drinks (D) junk
  38. 38. By Bijoukoba 38 7. Almost every author has a biased estimate of his own book. (A) impartial (B) prejudiced (C) fair (D) neutral 8. Man and wife tend to bicker over small things. (A) argue (B) negotiate (C) concur (D) harmonize 9. The employee wanted to ask a raise but bided his time until the right moment. (A) overlooked (B) awaited (C) hastened (D) dawdled 10. John is a bigoted young man. (A) broad-minded (B) narrow-minded (C) liberal (D) berserk Answers 1B 2B 3A 4A 5B 6C 7B 8A 9B 10B
  39. 39. By Bijoukoba 39 Practice 20. Choose the best synonym. 1. They met with a problem that posed a bilateral difficulty. (A) single-sided (B) two-sided (C) insoluble (D) tough 2. The frost made bizarre figures on the windowpanes. (A) normal (B) mangy (C) strange (D) regular 3. A bland smile is always welcome. (A) pungent (B) gentle (C) brusque (D) blank 4. The boys blandished their parents into taking them out. (A) brandished (B) coaxed (C) besought (D) threatened 5. The trumpet blared, announcing the King's arrival. (A) sounded (B) blazed (C) glowed (D) glared 6. Cursing God is blasphemous. (A) sophisticated (B) irrelevant (C) joking (D) sacrilegious
  40. 40. By Bijoukoba 40 7. He made a blatant error. (A) trivial (B) modest (C) obvious (D) inconspicuous 8. This year they'll have a bleak winter. (A) balmy (B) austere (C) agreeable (D) mild 9. One single evil deed may blemish a good name. (A) blend (B) blink (C) injure (D) bleach 10. All his hopes were blighted. (A) shattered (B) enflamed (C) restored (D) rekindled Answers 1B 2C 3B 4B 5A 6D 7C 8B 9B 10A
  41. 41. By Bijoukoba 41 Practice 21. Choose the best synonym. 1. They call the scenic spot Blithe Dale. (A) cheerful (B) cheerless (C) bleak (D) despondent 2. Blizzard is expected this winter. (A) hail (B) snowstorm (C) tornado (D) frost 3. The prospective promotion has bloated his ego to an alarming degree. (A) blighted (B) swelled up (C) blinked (D) reduced 4. A blockade was enforced as soon as an accident took place. (A) bane (B) bandage (C) barricade (D) banister 5. His involvement in the corruption has become a blot on his character. (A) blow (B) blush (C) stain (D) blister 6. The cop holding a bludgeon was walking down the street. (A) cudgel, club (B) stick (C) helmet (D) whistle
  42. 42. By Bijoukoba 42 7. The grocer bluffed the robber with a unloaded gun. (A) deceived; fooled (B) killed (C) bled (D) blemished 8. To avoid making social blunders, you have to be familiar with norms and mores. (A) boors (B) bums (C) bulwarks (D) errors 9. Time blunts the edge of sorrow. (A) dulls (B) sharpens (C) poises (D) pokes 10. Bias blurred him to the truth. (A) dimmed (B) brightened (C) illuminated (D) ascribed Answers 1A 2B 3B 4C 5C 6A 7A 8D 9A 10A
  43. 43. By Bijoukoba 43 Practice 22. Choose the best synonym. 1. In his anger, he blurted out the whole story. (A) blatted ; uttered (B) hid (C) concealed (D) buried 2. A cowardly bully often blusters. (A) blunders (B) intimidates (C) fusses (D) budges 3. The cart was stuck in the bog. (A) lake (B) brook (C) well (D) swamp 4. Look at those boisterous children. (A) sober (B) somber (C) sedate (D) noisily cheerful 5. The children bolstered their morale by singing. (A) buoyed up (B) deflated (C) annulled (D) abrogated 6. The market is booming. (A) declining (B) reclining (C) waning (D) prospering
  44. 44. By Bijoukoba 44 7. Parks are a great boon to people living in big cities. (A) blessing (B) nuisance (C) urbanity (D) rigor 8. John is proud of his vocabulary boost. (A) increase (B) bust (C) control (D) request 9. Bootlegging is against law. (A) robbery (B) crime (C) stealing (D) smuggling 10. She is a woman of bounteous nature. (A) niggardly (B) scant (C) sparse (D) generous Answers 1A 2B 3D 4D 5A 6D 7A 8A 9D 10D
  45. 45. By Bijoukoba 45 Practice 23. Choose the best synonym. 1. Her friend sent her a bouquet of spring flowers. (A) boulevard (B) bounce (C) bosom (D) nosegay 2. You ought to brace yourself for the task. (A) give up (B) strengthen (C) braid (D) break 3. The voters don't think very much of the braggart politician. (A) boastful (B) selfish (C) egotistic (D) self-centered 4. He who brandishes the sword will perish by the sword. (A) flourishes (B) sells (C) breeds (D) brews 5. The brash adolescent has a long way to go to learn lessons. (A) ignorant (B) reckless (C) naive (D) green 6. Windows and furniture were broken in the barroom brawl. (A) bawl (B) bowl (C) brat (D) fight
  46. 46. By Bijoukoba 46 7. The blacksmith has brawny arms. (A) muscular (B) lanky (C) skinny (D) scrawny 8. His behavior was a gross breach of good manners. (A) violation (B) observance (C) expectation (D) bribe 9. To live in a more harmonious society, everyone has the obligation tobridle his temper. (A) restrain (B) ventilate (C) vent (D) advent 10. That magazine is brimful of good ideas. (A) drained (B) exhausted (C) stark (D) full Answers 1D 2B 3A 4A 5B 6D 7A 8A 9A 10D
  47. 47. By Bijoukoba 47 Practice 24. Choose the best synonym. 1. Those two countries are often on the brink of war. (A) verge (B) fledge (C) field (D) fiasco 2. The new novel enjoys a brisk sale. (A) lively (B) torpid (C) sluggish (D) hoary 3. She bristled up at the remark. (A) got angry (B) felt pleased (C) became blithe (D) grew jovial 4. Mr. Young has a brittle temper. (A) easy-going (B) happy-go-lucky (C) merry-making (D) easily angered 5. They had a broil over who was at fault. (A) brawl (B) brink (C) brim (D) bridal 6. The widow never ceased to brood over her lost husband. (A) sit on to hatch (B) dwell on in thought (C) stand by to await (D) run to meet
  48. 48. By Bijoukoba 48 7. A great man often cannot brook a rival. (A) tolerate (B) defeat (C) hurt (D) conquer 8. The student browsed through the book looking for illustrations. (A) delved into (B) dug into (C) pored over (D) leafed through 9. He got an ugly bruise when he fell. (A) leak (B) lease (C) bunch (D) injury 10. Don't be shocked if you are greeted with a brusque welcome. (A) curt (B) warm (C) enthusiastic (D) ardent Answers 1A 2A 3A 4D 5A 6B 7A 8D 9D 10A
  49. 49. By Bijoukoba 49 Practice 25. Choose the best synonym. 1. Once he reaches a decision, he won't budge. (A) make up his mind (B) change his mind (C) follow suit (D) stay 2. The box was so full that the sides bulged. (A) swelled (B) sank (C) hollowed (D) hallowed 3. The student living away from home often received bulky parcels his parents sent him. (A) large (B) small (C) petty (D) puny 4. Don't try to bully him into doing anything he doesn't like to do. (A) coax (B) cajole (C) deceive (D) intimidate 5. The enemy's bulwark was woefully undermanned. (A) bastion (B) dugout (C) dam (D) bungalow 6. The two cars bumped with a great crumpling of fenders. (A) bundled (B) buckled (C) bubbled (D) collided
  50. 50. By Bijoukoba 50 7. He is so clumsy that he bungles anything he does. (A) botches (B) buffets (C) fixes (D) repairs 8. She buoyed up his hopes with promises. (A) deceived (B) encouraged (C) deflated (D) discouraged 9. The number of people moving to big cities is burgeoning. (A) increasing (B) decreasing (C) waning (D) declining 10. Dick is a burly fellow. (A) surly (B) sturdy (C) studious (D) frail Answers 1B 2A 3A 4D 5A 6D 7A 8B 9A 10B
  51. 51. By Bijoukoba 51 Practice 26. Choose the best synonym. 1. Rabbits usually live in burrows. (A) bushes (B) groves (C) brush woods (D) holes 2. There is always a bustling crowd at the station. (A) hustling (B) leisurely (C) ambling (D) dawdling 3. The queer boy becomes the butt of his friends' jokes. (A) snoop (B) target (C) butler (D) burglar 4. The reasoning he presented was not strong enough to buttress up his argument. (A) banish (B) support (C) calculate (D) categorize 5. The taxi driver bypassed the main street. (A) rushed through (B) detoured (C) chagrined (D) chuckled Answers 1D 2A 3B 4B 5B
  52. 52. By Bijoukoba 52 Practice 27. Choose the best synonym. 1. We all enjoyed the melody with beautiful cadence. (A) poetry (B) prose (C) verse (D) rhythm 2. It is difficult to cajole such a stubborn person into consent. (A) coax (B) defend (C) bully (D) intimidate 3. The manager is a man of caliber. (A) merit (B) demerit (C) defect (D) drawback 4. Only a callous person like him could see suffering without trying to relieve it. (A) unfeeling (B) emotional (C) compassionate (D) sympathetic 5. They camouflaged the ship by painting it gray. (A) disguised (B) hinted (C) revealed (D) campaigned 6. A candid assessment is sometimes offensive. (A) frank; sincere (B) subjective (C) evasive (D) selfish
  53. 53. By Bijoukoba 53 7. Boswell accepted Johnson's pats and insults with canine fidelity. (A) dog-like (B) feline (C) brusque (D) curt 8. Money, when corruptly used, can be a canker. (A) blessing (B) felicity (C) tool (D) disease 9. You are dealing with a canny businessman (A) honest (B) clever (C) asinine (D) blockheaded 10. The candidate was canting brotherly love. (A) talking insincerely about (B) promoting (C) praising (D) denouncing Answers 1D 2A 3A 4A 5A 6A 7A 8D 9B 10A
  54. 54. By Bijoukoba 54 Practice 28. Choose the best synonym. 1. Children like to engage in all kinds of capers. (A) charities (B) capacities (C) capsules (D) pranks 2. A mature person will not act from caprice. (A) constancy (B) stability (C) conscience (D) change of mind 3. This is a matter of cardinal significance. (A) trivial (B) petty (C) cankerous (D) essential 4. The party degenerated into an ugly carousal. (A) sobriety (B) awakening (C) drunken revel (D) fight 5. He used to carol in the morning when he was happy. (A) sing joyously (B) feel downcast (C) take a shower (D) become moody 6. We could not appreciate the beauty of the many cascades as we were forced to make detours around each of them. (A) abyss (B) lakes (C) small waterfalls (D) canvasses
  55. 55. By Bijoukoba 55 7. A cataclysm such as World War II affected all the countries in the world. (A) casualty (B) cask (C) censor (D) violent upheaval 8. The major catalyst in the English-language explosion was war. (A) stimulus (B) catalog (C) castle (D) catacomb 9. The rain cataracted down the windowpanes. (A) poured (B) drizzled (C) seized (D) duped 10. The flood was a catastrophe. (A) calamity (B) cavalier (C) cavity (D) cavil Answers 1D 2D 3D 4C 5A 6C 7D 8A 9A 10A
  56. 56. By Bijoukoba 56 Practice 29. Choose the best synonym. 1. It is said that our TV programs are designed to cater to low taste. (A) discourage (B) gratify (C) censor (D) cease 2. According to Aristotle, poetry served as catharsis. (A) reflection (B) agony (C) ecstasy (D) purification 3. The critic's caustic remarks angered the unlucky actors who were the subjects of his sarcasm. (A) cordial (B) urbane (C) biting (D) bland 4. Some people don't like his cavalier attitude. (A) humble (B) lofty (C) modest (D) casual 5. He ceded his stock holdings to his children. (A) retained (B) withheld (C) kept back (D) transferred 6. Celerity is the soul of warfare. (A) caution (B) speed (C) unexpectedness (D) celebrity
  57. 57. By Bijoukoba 57 7. We enjoyed the celestial music from the angelic choir. (A) heavenly (B) mundane (C) terrestrial (D) earthly 8. He was censured for his misconduct. (A) commended (B) applauded (C) supported (D) criticized 9. The workers threatened a cessation of all activities if their demands were not met. (A) stopping (B) continuation (C) certitude (D) expansion 10. His refusal to go with us filled us with chagrin. (A) riddance (B) pleasure (C) relief (D) vexation Answers 1B 2D 3C 4B 5D 6B 7A 8D 9A 10D
  58. 58. By Bijoukoba 58 Practice 30. Choose the best synonym. 1. The Christians chanted the praise of God. (A) sang (B) prayed (C) characterized (D) blasted 2. The typhoon left chaos behind it. (A) mess (B) catastrophe (C) calamity (D) disaster 3. Political commentators have explored the importance of a candidate'scharisma in these days of television campaigning. (A) caliber (B) intelligence (C) charm (D) wit 4. Some professions are overrun with charlatans and rogues. (A) technicians (B) mechanics (C) quacks (D) prodigies 5. They could not see the bottom of the chasm. (A) captivation (B) cannibalism (C) calumniation (D) abyss 6. The mother is going to chastise her son for his misdemeanor. (A) reward (B) eulogize (C) punish (D) cede
  59. 59. By Bijoukoba 59 7. We should cherish no resentment toward those who decline our request. (A) scorn (B) nurse (C) repudiate (D) abandon 8. Grandma chided Junior for his lying. (A) endorsed (B) sanctioned (C) commended (D) scolded 9. Look at those sparrows chirping on the tree. (A) singing (B) hopping (C) flying (D) hiding 10. The artist was chiseling a statue from the marble. (A) overreaching (B) billing (C) defrauding (D) sculpturing Answers 1A 2A 3C 4C 5D 6C 7B 8D 9A 10D
  60. 60. By Bijoukoba 60 Practice 31. Choose the best synonym. 1. A chivalrous man is hard to find nowadays. (A) knightly (B) churlish (C) stingy (D) meanly 2. His flushed, angry face indicated a choleric nature. (A) placid (B) serene (C) nonchalant (D) irascible 3. Mark Twain's mother was a chronic invalid. (A) fatal (B) habitual (C) capacious (D) capricious 4. The chubby baby is the pearl to the family. (A) round (B) slim (C) lanky (D) smart 5. She was chuckling to herself over what she was reading. (A) chopping (B) giggling (C) meditating (D) sobbing 6. Dismayed by his churlish manners at the party, the girls vowed never to invite him again. (A) funny (B) rude (C) ludicrous (D) mild
  61. 61. By Bijoukoba 61 7. Although I don't wish to circumscribe your activities, I must insist that you complete this assignment before you start anything else. (A) circulate (B) confine (C) chew (D) churn 8. You must be circumspect in your decision. (A) unbending (B) limited (C) resolute (D) cautious 9. In order to circumvent the enemy, they will make two preliminary attacks in other sections before starting their major campaign. (A) conform (B) baffle (C) succumb to (D) yield to 10. The citadel overlooked the city like a protecting angel. (A) canopy (B) fortress (C) lark (D) eagle Answers 1A 2D 3B 4A 5B 6B 7B 8D 9B 10B
  62. 62. By Bijoukoba 62 Practice 32. Choose the best synonym. 1. They were clamoring for war, but it was simply a bluff. (A) shouting (B) retreating (C) riding (D) planning 2. The gangsters had a clandestine meeting. (A) open (B) forthright (C) straightforward (D) secret 3. The Japanese people are said to be very clannish (A) self-centered (B) tribe-centered (C) egoistic (D) selfish 4. The judge was noted for his clemency toward first offenders. (A) sternness (B) cruelty (C) strictly (D) leniency 5. High school compositions are often marred by such clichés as " strong as an ox. " (A) worn-out expressions (B) creative phrases (C) amusing remarks (D) new words 6. Some people use patriotism as a cloak for making money. (A) method (B) client (C) camouflage (D) clarion
  63. 63. By Bijoukoba 63 7. The machinery was clogged with thick oil and dirt. (A) hampered (B) flowed (C) glowed (D) flooded 8. The playboy was cloyed with pleasure. (A) whetted (B) excited (C) provoked (D) satiated 9. Fingerprints are the best clues for the investigation. (A) hints (B) chunks (C) cliques (D) findings 10. Harry is a clumsy boy constantly stumbling over his own feet. (A) comely (B) handy (C) awkward (D) deft Answers 1A 2D 3B 4D 5A 6C 7A 8D 9A 10C
  64. 64. By Bijoukoba 64 Practice 33. Choose the best synonym. 1. Some flowers grow in clusters. (A) singles (B) groups (C) coaches (D) coalitions 2. She coaxed her friend to help her with mathematics. (A) forced (B) coerced (C) bullied (D) cajoled 3. Mothers tend to coddle their children who are in poor health. (A) pamper (B) ruin (C) circumvent (D) churn 4. Don't coerce him into doing anything he has aversion to. (A) beg (B) force (C) convince (D) ignite 5. He presented cogent arguments to the jury. (A) impotent (B) feeble (C) convincing (D) ineffective 6. Please cogitate on this problem; the solution will come up. (A) think over (B) clinch (C) clump (D) clutch
  65. 65. By Bijoukoba 65 7. Solids have a greater tendency to cohere than liquids. (A) separate (B) isolate (C) stick together (D) alienate 8. Two writers collaborated in preparing that text book. (A) collated (B) collapsed (C) worked together (D) coincided 9. If the aims of two countries collide, there may be war. (A) conflict (B) parallel (C) soar (D) hike 10. I enjoy our colloquy, but I hope it could be made more searching and formal next time. (A) informal discussion (B) conference (C) regime (D) lyceum Answers 1B 2D 3A 4B 5C 6A 7C 8C 9A 10A
  66. 66. By Bijoukoba 66 Practice 34. Choose the best synonym. 1. Radio City Music Hall has a colossal stage. (A) huge (B) miniature (C) tiny (D) colorful 2. He is a colt in his field. (A) old hand (B) novice (C) rogue (D) rascal 3. The man lay in a coma for five hours. (A) animation (B) unconsciousness (C) asylum (D) clinic 4. Combustible materials should be stored away from open fire. (A) flameproof (B) fire-resistant (C) combustive (D) fire-retardant 5. He would rather have a comely wife than a rich one. (A) attractive (B) plain (C) ugly (D) virtuous 6. A spirit of comity should exist among nations. (A) enmity (B) competition (C) antagonism (D) courtesy; goodwill
  67. 67. By Bijoukoba 67 7. Your reward will be commensurate with your effort. (A) equal in extent to (B) contrary to (C) different from (D) commemorable to 8. We commiserate with him on his recent bereavement. (A) feel sympathy (B) expand (C) repay (D) communicate 9. The found their hotel room commodious. (A) cramped (B) narrow (C) spacious (D) strait 10. The city was in commotion during the electric blackout. (A) serenity (B) placidity (C) confusion (D) relaxation Answers 1A 2B 3B 4C 5A 6D 7A 8A 9C 10C
  68. 68. By Bijoukoba 68 Practice 35. Choose the best synonym. 1. The students enjoyed his compact speech. (A) pithy (B) slack (C) tenuous (D) loose 2. We should be compassionate toward the miserable. (A) relentless (B) sympathetic (C) adamant (D) inexorable 3. Health and hard work are often compatible. (A) inconsistent (B) disagreeable (C) harmonious (D) incongruous 4. The philanthropist looks upon all men as his compatriots. (A) fellow countrymen (B) opponents (C) foes (D) competitors 5. He writes with a compendious style. (A) gaudy (B) verbose (C) concise (D) complex 6. The boss found his assistant very competent. (A) slow (B) shoddy (C) shabby (D) able
  69. 69. By Bijoukoba 69 7. The upstart has a complacent air of superiority that often mars an ignorant self-made man. (A) intelligent (B) benign (C) diffident (D) self-satisfied 8. The courtier obeyed the king's orders in a complaisant manner. (A) rigorous (B) masterful (C) obliging (D) disobedient 9. Your story puts a different complexion on the matter. (A) complexity (B) companion (C) appearance (D) conformity 10. He was compliant and ready to conform to the pattern set by his parents. (A) complacent (B) complaisant (C) submissive (D) capable Answers 1A 2B 3C 4A 5C 6D 7D 8C 9C 10C
  70. 70. By Bijoukoba 70 Practice 36. Choose the best synonym. 1. A chemist can separate a medicine into its components. (A) admixtures (B) mixtures (C) elements (D) complexities 2. She is cool, composed, mistress of herself and her destiny. (A) agitated (B) worried (C) eager (D) poised 3. Have you no compunction when you see the result of your act? (A) brazenness (B) callousness (C) grudge (D) remorse 4. He lost a lot of money in a con game. (A) cheating (B) fair (C) equitable (D) competitive 5. They finally conceded defeat. (A) gainsaid (B) denied (C) admitted (D) gave up 6. His constant boasting is an indication of conceit. (A) self-importance (B) modesty (C) self-depreciation (D) humility
  71. 71. By Bijoukoba 71 7. We must take concerted action. (A) isolated (B) individual (C) independent (D) combined 8. John tried to conciliate her with a gift. (A) alienate (B) estrange (C) provoke (D) appease 9. The essay is concise and explicit. (A) redundant (B) verbose (C) terse (D) voluble 10. Do you concur with the speaker in his viewpoint? (A) agree (B) contend (C) altercate (D) argue Answers 1C 2D 3D 4A 5C 6A 7D 8D 9C 10A
  72. 72. By Bijoukoba 72 Practice 37. Choose the best synonym. 1. Some male chauvinists never condescend to help their wives with housework. (A) sneer (B) stoop (C) culminate (D) deprecate 2. The widow's friends condoled with her at the funeral. (A) expressed sympathy (B) conceived (C) concealed (D) wept 3. We cannot condone his recent criminal cooperation with the gamblers. (A) reward (B) consent (C) forgive (D) forsake 4. Wealth does not always conduce to happiness. (A) reduce (B) contribute (C) assent (D) counter 5. The conduit got clogged. (A) trench (B) ditch (C) creek (D) channel 6. The robber was arrested, but his confederate was still at large. (A) crony (B) accomplice (C) master (D) leader
  73. 73. By Bijoukoba 73 7. The university conferred an honorary degree upon him. (A) confided (B) granted (C) confined (D) confronted 8. If you try to smuggle goods into this country, they may be confiscated by the government authorities. (A) seized (B) conserved (C) preserved (D) confirmed 9. A conflagration destroyed a lot of buildings. (A) fire (B) epidemic (C) plague (D) contagion 10. He confronted his accusers with perfect aplomb. (A) evaded (B) eluded (C) shirked (D) faced Answers 1B 2A 3C 4B 5D 6B 7B 8A 9A 10D
  74. 74. By Bijoukoba 74 Practice 38. Choose the best synonym. 1. The speaker confuted his opponents by facts and figures. (A) concurred with (B) disproved (C) cursed (D) confused 2. His passion for the actress soon congealed. (A) boiled (B) rose (C) soared (D) froze; cooled 3. The free system of government is congenial with reason and common sense. (A) antipathetic (B) incompatible (C) antagonistic (D) harmonious 4. He is a congenital liar. (A) acquired (B) corrigible (C) nurtured (D) innate 5. The congregation of sightseers increases in summer. (A) dispersal (B) gathering (C) departure (D) conjugation 6. These clothes are congruous with her military bearing. (A) compatible (B) inconsistent (C) conjectural (D) contradictory
  75. 75. By Bijoukoba 75 7. When he failed to arrive on time, she conjectured that he was drinking again. (A) complained (B) scolded (C) reprimanded (D) surmised 8. The magician could conjure a pigeon out of an empty hat. (A) connote (B) connate (C) conceal (D) summon 9. A policeman should not connive at gambling. (A) frown (B) repudiate (C) spurn (D) tolerate 10. Mr. Smith is a self-claimed connoisseur of fine wines. (A) amateur (B) critical judge (C) dabbler (D) tyro Answers 1B 2D 3D 4D 5B 6A 7D 8D 9D 10B
  76. 76. By Bijoukoba 76 Practice 39. Choose the best synonym. 1. Foreigners frequently are unaware of the connotations of the words they use. (A) explicit meanings (B) implied meanings (C) syntax (D) phonetics 2. The boy felt happy because he had done a conscientious piece of work. (A) upright ; honest (B) conscious (C) conjugal (D) reckless 3. We had better consecrate our lives to noble purposes. (A) save (B) rescue (C) dedicate (D) profane 4. It rained for five consecutive days. (A) prior (B) successive (C) preceding (D) antecedent 5. The consensus indicates that we will not enter into this pact. (A) in harmony (B) general agreement (C) disagreement (D) bickering 6. Say something, or he will take your silence for consent. (A) decline (B) refusal (C) assent (D) balk
  77. 77. By Bijoukoba 77 7. Kissinger used to be a consequential man in the field of international diplomacy. (A) shrewd (B) tricky (C) crafty (D) important 8. Energy should be conserved. (A) squandered (B) dissipated (C) preserved (D) frittered 9. We'll consign the goods by express. (A) keep (B) dispatch (C) store (D) sell 10. Time is said to be able to console anyone's grief. (A) comfort (B) agitate (C) perturb (D) discompose Answers 1B 2A 3C 4B 5B 6C 7D 8C 9B 10A
  78. 78. By Bijoukoba 78 Practice 40. Choose the best synonym. 1. His performance was seldom consonant with his very real ability. (A) accordant (B) discrepant (C) incompatible (D) incongruous 2. We frequently judge people by the company with whom they consort. (A) contemn (B) associate (C) congeal (D) condole 3. A traffic sign should be conspicuous. (A) covert (B) secret (C) striking (D) ordinary 4. Events seemed to be conspiring to bring about his downfall. (A) unifying (B) plotting (C) constructing (D) booming 5. Ursa Major is the most conspicuous of the constellations in the northern sky. (A) pebbles (B) cobbles (C) colts (D) groups of stars 6. The lightning threw the boy into consternation. (A) excitement (B) composure (C) horror (D) equanimity
  79. 79. By Bijoukoba 79 7. Flour, liquid, salt, and yeast are constituents of bread. (A) components ; ingredients (B) aggregates (C) amalgams (D) compounds 8. If I construe your remarks correctly, you disagree with the theory already advanced. (A) expand (B) explain (C) concede (D) concuss 9. The difficult allegro passages displayed her consummate skill. (A) perfected (B) uncouth (C) callow (D) green 10. Enthusiasm is often contagious. (A) repelling (B) infectious (C) poisonous (D) tainted Answers 1A 2B 3C 4B 5D 6C 7A 8B 9A 10B
  80. 80. By Bijoukoba 80 Practice 41. Choose the best synonym. 1. The sewage system of the city so contaminated the water that swimming was forbidden. (A) consorted (B) constrained (C) polluted (D) construed 2. All day she did nothing but contemplate her plan. (A) roam (B) drift (C) coalesce (D) ponder 3. This is not a time for contention. (A) concurrence (B) accord (C) agreement (D) argument 4. You must set aside some money for contingent expenses. (A) unanticipated (B) regular (C) fixed (D) definite 5. The clown contorted his face. (A) smoothed (B) ironed (C) twisted (D) powdered 6. The contour of the Atlantic coast of America is very irregular. (A) thread (B) length (C) width (D) outline
  81. 81. By Bijoukoba 81 7. Her contrite tears did not influence the judge when he imposed sentence. (A) sympathetic (B) concerted (C) remorseful (D) diffident 8. He contrived a useful camp store from a few bricks and a piece of screen. (A) controverted (B) contravented (C) conspired (D) devised 9. The nobles used to treat the peasants with contumely. (A) benevolence (B) charity (C) insult (D) courtesy 10. The patient is convalescing. (A) dying (B) getting worse (C) weakening (D) recuperating Answers 1C 2D 3D 4A 5C 6D 7A 8D 9C 10D
  82. 82. By Bijoukoba 82 Practice 42. Choose the best synonym. 1. The council convened at 10 o'clock. (A) ended (B) assembled (C) dispersed (D) adjourned 2. The main streets converge on a central square. (A) meet (B) divide (C) fork (D) spray 3. Mr. Brown is thoroughly conversant with modern painting. (A) ignorant of (B) familiar with (C) contemptuous of (D) fond of 4. Chinese missionaries converted many Japanese to Buddhism. (A) induced (B) convoked (C) convoluted (D) correlated 5. Words often fail to convey our feelings. (A) divert (B) communicate (C) erode (D) huddle 6. The convivial celebrators of the victory sang their college song. (A) jovial (B) emotional (C) eminent (D) convincing
  83. 83. By Bijoukoba 83 7. The merchant ship was convoyed by a destroyer. (A) attacked (B) assailed (C) assaulted (D) accompanied 8. That regime is undergoing a political convulsion. (A) stability (B) upheaval (C) conciliation (D) reshuffling 9. The company is trying to secure the closest coordination of effort from its employees. (A) concord (B) disparity (C) variance (D) strife 10. She had copious reasons to reject the proposal. (A) meager (B) sparse (C) slim (D) plentiful Answers 1B 2A 3B 4A 5B 6A 7D 8B 9A 10D
  84. 84. By Bijoukoba 84 Practice 43. Choose the best synonym. 1. We received the guest with a cordial welcome. (A) frigid (B) taciturn (C) detached (D) sincere 2. He is interested only in corporeal matters. (A) spiritual (B) psychic (C) mental (D) material 3. The corpulent man resolved to reduce. (A) fat; obese (B) thin (C) lanky (D) slender 4. A satire should expose nothing but what is corrigible. (A) correctable (B) incurable (C) fatal (D) vital 5. Rust has corroded the steel rails. (A) tarnished (B) embellished (C) worn away (D) corresponded 6. Cosmic forces produce stars and meteors. (A) universal (B) earthly (C) terrestrial (D) mundane
  85. 85. By Bijoukoba 85 7. A real philosopher usually has a thoroughly cosmopolitan outlook on life. (A) tunnel-visioned (B) world-wide (C) local (D) provincial 8. Go and counsel him to wait for a more propitious occasion. (A) force (B) coerce (C) advise (D) repeal 9. Nature has given the Indian a hard and stern countenance. (A) temperament (B) disposition (C) quality (D) look 10. He was arrested for using counterfeit money. (A) bona fide (B) genuine (C) authentic (D) fake Answers 1D 2D 3A 4A 5C 6A 7B 8C 9D 10D
  86. 86. By Bijoukoba 86 Practice 44. Choose the best synonym. 1. Night and day are counterparts. (A) complements (B) antidotes (C) cosmos (D) assignments 2. They drafted a covenant to defend their religion. (A) contract (B) epic (C) elegy (D) prologue 3. The shy boy took a covert glance of her. (A) stealthy (B) overt (C) candid (D) open 4. The covetous eye of the avid collector never left the curio. (A) abstemious (B) desirous (C) liberal (D) austere 5. The frightened child cowered in the corner of the room. (A) shrank (B) swaggered (C) strutted (D) bristled 6. She was coy in her answer to his offer. (A) brash (B) brazen (C) impudent (D) shy
  87. 87. By Bijoukoba 87 7. Reading in a cozy room is an incomparable pleasure. (A) chilly (B) comfortable (C) bleak (D) astute 8. The crabbed old man was avoided by the children because he scolded them when they made noise. (A) complaisant (B) benign (C) genial (D) sour; peevish 9. The politician is as crafty as a fox. (A) dignified (B) gallant (C) cunning (D) elegant 10. She crammed all her clothes into the bag and had to sit on it to close it. (A) tapped (B) stuffed (C) withdrew (D) bared Answers 1A 2A 3A 4B 5A 6D 7B 8D 9C 10B
  88. 88. By Bijoukoba 88 Practice 45. Choose the best synonym. 1. The secretary is working in a cramped cubbyhole of an office. (A) narrow (B) commodious (C) spacious (D) huge 2. The philosopher deplored the crass commercialism. (A) refined (B) grossly insensible (C) high-minded (D) decent 3. Most young people nowadays crave a college education. (A) reject (B) repudiate (C) spurn (D) desire 4. The prisoner crawled through a hole and escaped. (A) stalled (B) crept (C) skipped (D) skimmed 5. Skateboarding is the latest craze in the United States. (A) fad (B) tournament (C) gamble (D) trade 6. The old man is living in a creaky old house. (A) renovated (B) rejuvenated (C) shaky (D) restored
  89. 89. By Bijoukoba 89 7. The bachelor is always wearing a badly creased suit. (A) leveled (B) ironed (C) crabbed (D) wrinkled 8. Don't place any credence in his promises. (A) fidelity (B) falsehood (C) treachery (D) belief 9. Her academic credentials were excellent. (A) references (B) promises (C) designs (D) devices 10. The witch doctor took advantage of the credulity of the superstitious natives. (A) readiness to believe (B) mistrust (C) suspicion (D) wariness Answers 1A 2B 3D 4B 5A 6C 7D 8D 9A 10A
  90. 90. By Bijoukoba 90 Practice 46. Choose the best synonym. 1. In any loyal American's creed, love of democracy must be emphasized. (A) statement of faith (B) standard (C) criterion (D) creek 2. The boys went wading in the creek. (A) ocean (B) bar (C) riverlet (D) beach 3. The national emblem of Turkey is a crescent. (A) shape of the moon in its first or last quarter (B) well (C) barrel (D) barrage 4. We were surprised at his reaction to the failure of his project; instead of being crestfallen, he was engaged in new plans. (A) complacent (B) compliant (C) complaisant (D) dejected 5. The mountain climbers found footholes in the tiny crevices in the mountainside. (A) cracks (B) gorges (C) cliffs (D) creeds 6. Their banner is crimson in color. (A) navy blue (B) deep red (C) light green (D) sable
  91. 91. By Bijoukoba 91 7. Business was crippled by the strike. (A) prospered (B) boomed (C) paralyzed (D) boosted 8. She gave us a crisp reply. (A) clear-cut (B) limp (C) flaccid (D) shabby 9. Success in money-making is not always a good criterion of real success in life. (A) standard (B) calumniation (C) covenant (D) justice 10. Frogs begin to croak when it gets warmer. (A) make a deep, hoarse sound (B) scream (C) shriek (D) bellow Answers 1A 2C 3A 4D 5A 6B 7C 8A 9A 10A
  92. 92. By Bijoukoba 92 Practice 47. Choose the best synonym. 1. It is everybody's knowledge that Bert is Jimmy's crony. (A) foe (B) buddy; chum (C) opponent (D) counterpart 2. Being a stranger in town, he inadvertently took a crooked road. (A) straightforward (B) undeviating (C) winding (D) direct 3. The bushman crouched behind a rock and watched the white men. (A) crawled (B) stooped (C) scuttled (D) strutted 4. During the stagflation, the company was undergoing a crucial test. (A) chronic (B) trivial (C) invalid (D) critical 5. Their nation has stood the crucible of war. (A) severe test (B) crucification (C) agony (D) anguish 6. I wonder if he understands the crux of the matter. (A) crumble (B) core (C) crunch (D) crumple
  93. 93. By Bijoukoba 93 7. The mother cuddled her baby in her arms. (A) fondled (B) squeezed (C) raved (D) ravished 8. The cop beat the mad dog with a cudgel. (A) branch (B) bar (C) short, thick stick (D) whip 9. The stranger took his cue from the actions of the natives. (A) hint (B) note (C) demand (D) command 10. Chinese cuisine is known all over the world. (A) culture (B) virtue (C) ethics (D) style of cooking Answers 1B 2C 3B 4D 5A 6B 7A 8C 9A 10D
  94. 94. By Bijoukoba 94 Practice 48. Choose the best synonym. 1. Many chefs attribute their culinary skills to the wise use of spices. (A) sewing (B) cooking (C) pleasing (D) serving 2. Every month the farmer culls the nonlaying hens from his flock and sells them tot he local butcher. (A) kills (B) cooks (C) picks out (D) stews 3. The manager has reached the culmination of his career. (A) ebb (B) flow (C) wane (D) apex; acme 4. Corrupt politicians who condone the activities of the gamblers are equally culpable. (A) meritorious (B) blameworthy (C) cunning (D) shrewd 5. The culprit of the mess deserved punishment. (A) guilty person (B) defender (C) egoist (D) egotist 6. Buddhism includes many cults. (A) creeds (B) limitations (C) follies (D) reasons
  95. 95. By Bijoukoba 95 7. You'd better travel light; you will find your luggage very cumbersome. (A) expedient (B) convenient (C) unhandy (D) futile 8. The defeated people could not satisfy the cupidity of the conquerors. (A) revenge (B) avarice (C) demand (D) requirement 9. Please curb your passions. (A) spur (B) restrain (C) release (D) emancipate 10. Terror curdled her blood. (A) steamed (B) stirred (C) thickened (D) exhausted Answers 1B 2C 3D 4B 5A 6A 7C 8B 9B 10C
  96. 96. By Bijoukoba 96 Practice 49. Choose the best synonym. 1. All the courtiers tried to curry the favor of the king. (A) confer (B) seek (C) refuse (D) overlook 2. A cursory glance revealed no trace of the missing book. (A) painstaking (B) attentive (C) meticulous (D) casual 3. The salesgirl gave us a curt answer. (A) detailed (B) rudely brief (C) scrupulous (D) prudent 4. During the oil shortage, we had to curtail our use of this vital commodity. (A) reduce (B) curfew (C) curl (D) peddle 5. The orphan was placed in the custody of his uncle. (A) guardianship (B) caprice (C) mercy (D) whim 6. They turned pale upon hearing a cyclone nearby. (A) blizzard (B) tornado (C) hail (D) slush
  97. 97. By Bijoukoba 97 7. A cynic at all times, he was suspicious of all altruistic actions of others. (A) sardonic person (B) pessimist (C) convict (D) comet Answers 1B 2D 3B 4A 5A 6B 7A
  98. 98. By Bijoukoba 98 Practice 50. Choose the best synonym. 1. The newspaper reported that a gangster was stabbed with a dagger by another gangster. (A) short, pointed weapon (B) ax (C) hatchet (D) spear 2. The violet is a dainty spring flower. (A) coarse (B) vulgar (C) delicate (D) gross 3. Leartes told his sister Ophelia that Prince Hamlet could only dally with her affections. (A) rush (B) trifle (C) scurry (D) hasten 4. Almost no one likes damp weather. (A) arid (B) dry (C) wet (D) sultry 5. The leaves dangled in the wind. (A) hung and swung (B) rushed (C) flooded (D) deluged 6. The snake darted out its tongue. (A) shrank (B) shot and threw (C) munched (D) flinched
  99. 99. By Bijoukoba 99 7. Despite the dangerous nature of the undertaking, the dauntless soldier volunteered for the assignment. (A) hesitant (B) reluctant (C) courageous (D) timid 8. Inasmuch as we must meet a deadline, don't dawdle over this work. (A) loiter (B) rally (C) stir (D) expedite 9. The bright sunlight dazed him. (A) heightened (B) alerted (C) dazzled (D) deadened 10. The dearth of skilled labor compelled the employers to open trade schools. (A) superfluity (B) scarcity (C) lavishness (D) profusion Answers 1A 2C 3B 4C 5A 6B 7C 8A 9C 10B
  100. 100. By Bijoukoba 100 Practice 51. Choose the best synonym. 1. America's debacle in Vietnam will long be remembered. (A) defeat (B) victory (C) triumph (D) restoration 2. Overindulgence debilitates character as well as physical stamina. (A) fortifies (B) reinforces (C) rejuvenates (D) weakens 3. The debonair youth was liked by all who met him. (A) suave (B) gloomy (C) grim (D) austere 4. The street was covered with debris from the explosion. (A) debauchery (B) scattered fragments (C) debit (D) dean 5. The actress' debut on the stage was a success. (A) first public performance (B) acting (C) farewell party (D) deceit 6. The oak is a deciduous tree. (A) deceased (B) deceptive (C) decadent (D) shedding leaves annually
  101. 101. By Bijoukoba 101 7. Her decorous behavior was praised by her teachers. (A) indecent (B) blatant (C) proper (D) clamorous 8. They found his conduct quite lacking in decorum. (A) propriety (B) spirit (C) deduction (D) decoy 9. Many people still believe in decree of fate. (A) debility (B) debacle (C) dearth (D) directive 10. The decrepit car blocked traffic on the highway. (A) hale (B) worn-out (C) sturdy (D) stalwart Answers 1A 2D 3A 4B 5A 6D 7C 8A 9D 10B
  102. 102. By Bijoukoba 102 Practice 52. Choose the best synonym. 1. Don't attempt to increase your stature by decrying the efforts of your opponents. (A) depreciating (B) appreciating (C) extolling (D) eulogizing 2. The members decided to defer voting until the next meeting. (A) put off (B) advance (C) expedite (D) promote 3. Do you treat your parents with deference? (A) disobedience (B) insolence (C) rudeness (D) great respect 4. The clerk assumed a defiant attitude toward his employer. (A) defensive (B) deceitful (C) decent (D) disobedient; rebellious 5. The hoodlums defiled the church with their scurrilous writing. (A) cleansed (B) profaned (C) purified (D) defrauded 6. The pianist has extremely deft fingers. (A) blundering (B) bungling (C) dexterous (D) awkward
  103. 103. By Bijoukoba 103 7. It is a pity that liberty often degenerates into lawlessness. (A) uplifts (B) regenerates (C) deteriorates (D) justifies 8. Will such an important person deign to answer your letter? (A) stoop (B) honor (C) refuse (D) recline 9. The Chang sisters and brothers are delectable companions. (A) loathsome (B) delightful (C) repulsive (D) offensive 10. If you delete this paragraph, the composition will have more appeal. (A) add (B) induce (C) strike out (D) delegate Answers 1A 2A 3D 4D 5B 6C 7C 8A 9B 10C
  104. 104. By Bijoukoba 104 Practice 53. Choose the best synonym. 1. Workers in nuclear research must avoid the deleterious effects of radioactive substances. (A) harmful (B) salubrious (C) salutary (D) inevitable 2. A statesman should be deliberate in his speech. (A) desultory (B) scrupulous (C) impetuous (D) casual 3. The writer is well versed in delineating social customs. (A) deifying (B) deflating (C) flaring (D) portraying 4. Parents minding their own business without giving time to their children are delinquent. (A) deranged (B) disrespectful (C) negligent (D) sensible 5. The boy was delirious from the fever. (A) composed (B) unconscious (C) rational (D) sane 6. Don't delude yourself into believing that he will relent. (A) elucidate (B) illuminate (C) enlighten (D) deceive
  105. 105. By Bijoukoba 105 7. The lowlands were completely deluged. (A) flooded (B) drained (C) parched (D) shriveled 8. The scholar has delved into the subject for a long time. (A) dented (B) explored (C) delivered (D) nullified 9. We don't need demagogues; we already have had too many. (A) vendors (B) curators (C) statesmen (D) rabble-rousers 10. His sober demeanor quieted the noisy revelers. (A) action (B) bearing (C) activity (D) deformity Answers 1A 2B 3D 4C 5B 6D 7A 8B 9D 10B
  106. 106. By Bijoukoba 106 Practice 54. Choose the best synonym. 1. Each person has his merits and demerits. (A) virtues (B) imperfections (C) strong points (D) strengths 2. Upon the demise of the dictator, a bitter dispute about succession to power developed. (A) survival (B) death (C) purgation (D) illness 3. He majors in demography. (A) zoology (B) biology (C) ornithology (D) statistical study of human populations 4. A hurricane demolished many a house. (A) framed (B) destroyed (C) reared (D) raised 5. The demon of avarice ruined his own happiness. (A) god (B) goddess (C) devil (D) angel 6. Don't demur at her request. (A) concur with (B) comply with (C) object to (D) brace up
  107. 107. By Bijoukoba 107 7. The little girl looked demure. (A) innocent (B) naive (C) serious (D) hilarious 8. Don't go near the den if you are not well armed. (A) river (B) brook (C) crevice (D) lair 9. The child's pulse is too quick; it denotes fever. (A) indicates (B) denominates (C) defies (D) devises 10. The denouement of the play is a happy ending. (A) outcome (B) prologue (C) plot (D) characterization Answers 1B 2B 3D 4B 5C 6C 7C 8D 9A 10A
  108. 108. By Bijoukoba 108 Practice 55. Choose the best synonym. 1. The city of Taipei has a very dense population. (A) dissipated (B) sparse (C) tenuous (D) compact; crowded 2. In that book, the author depicts the slave owners as kind and benevolent masters. (A) praises (B) scorns (C) discovers (D) portrays 3. We must wait until we deplete our present inventory before we order replacements. (A) use up (B) augment (C) bolster (D) import 4. They deplored the death of their capable and magnanimous leader. (A) denounced (B) rejoiced (C) bemoaned (D) vaunted 5. His is gentlemanly deportment. (A) deposition (B) depot (C) vulgarity (D) bearing 6. Rumors tend to deprave the morale of the troops. (A) corrupt (B) elevate (C) exalt (D) ennoble
  109. 109. By Bijoukoba 109 7. I must deprecate your negative attitude. (A) endorse (B) disapprove (C) comment (D) favor 8. The derelict ship was a menace to navigation. (A) newly-built (B) nuclear (C) stupendous (D) abandoned 9. His colleagues derided his grandiose scheme. (A) lauded (B) denied (C) derailed (D) ridiculed 10. We can barely descry the vessels in the distance. (A) attack (B) assail (C) assault (D) see Answers 1D 2D 3A 4C 5D 6A 7B 8D 9D 10D
  110. 110. By Bijoukoba 110 Practice 56. Choose the best synonym. 1. Don't desecrate the temple. (A) build (B) destroy (C) profane (D) dedicate 2. The island was desolate. (A) inhabited (B) deserted (C) cultivated (D) ploughed 3. Just ignore his despicable remarks. (A) contemptible (B) graceful (C) decent (D) reputable 4. A great number of cities of Greece and Asia were despoiled of their most valuable ornaments. (A) restored (B) plundered (C) reputed (D) nourished 5. The young man is despondent about his health. (A) happy (B) buoyant (C) depressed (D) consolable 6. The people rebelled against the despotic king. (A) pathetic (B) tyrannical (C) decrepit (D) deleterious
  111. 111. By Bijoukoba 111 7. The father's death left the family destitute. (A) sad (B) despondent (C) extremely poor (D) disconsolate 8. What is the use of their desultory research? (A) aimless (B) purposeful (C) hard-working (D) assiduous 9. Numerous obstacles in the way of a real detent remain to be seen. (A) relaxing of tension (B) peace (C) detention (D) detergent 10. This chemical is used to deter rot. (A) abet (B) prevent (C) instigate (D) provoke Answers 1C 2B 3A 4B 5C 6B 7C 8A 9A 10B
  112. 112. By Bijoukoba 112 Practice 57. Choose the best synonym. 1. The road quickly deteriorated into a bumpy path. (A) ameliorated (B) worsened; degenerated (C) enhanced (D) heightened 2. Violence is a detestable means. (A) adorable (B) abominable (C) commendable (D) effective 3. We had to make a detour because the main road was jammed. (A) short cut (B) roundabout way (C) straight road (D) slippery path 4. The famous artist still has his detractors. (A) chums (B) sponsors (C) slanderers (D) patrons 5. Smoking is detrimental to health. (A) conducive (B) helpful (C) beneficial (D) deleterious 6. A devastating war has impoverished Vietnam. (A) developing (B) ravaging (C) detractive (D) desultory
  113. 113. By Bijoukoba 113 7. No deviation from traditional methods was permitted in preparation for the banquet. (A) accordance (B) departure (C) correspondence (D) conformity 8. He was suspected to have become rich by devious ways. (A) crooked (B) honest (C) worthwhile (D) affable 9. The social worker was devoid of any personal desire for gain. (A) full (B) replete (C) furnished (D) empty 10. The hungry man was devouring his food. (A) eating up greedily (B) swallowing slowly (C) chewing (D) digesting Answers 1B 2B 3B 4C 5D 6B 7B 8A 9D 10A
  114. 114. By Bijoukoba 114 Practice 58. Choose the best synonym. 1. Mrs. Smith is a devout churchgoer. (A) impious (B) apostate (C) pious (D) backsliding 2. The magician was so dexterous that we could not follow him as he performed his tricks. (A) inept (B) gauche (C) maladroit (D) skilled 3. Hijacking is a diabolic crime. (A) angelic (B) devilish (C) chivalrous (D) cavalier 4. Your demand that I respond either with a "yes" or "no" presupposes a dichotomy of choice on the issue that I don't accept. (A) command (B) option (C) division (D) chance 5. His speech to the freshmen was painfully didactic. (A) ecstatic (B) moralizing (C) nonsensical (D) meaningful 6. A salesman must overcome his diffidence. (A) self-assurance (B) lack of confidence (C) presumption (D) overconfidence
  115. 115. By Bijoukoba 115 7. Your composition suffers from a diffusion of ideas, try to be more compact. (A) wordiness (B) pithiness (C) terseness (D) succinctness 8. The speaker digressed into too many side issues. (A) strayed (B) concentrated (C) proceeded (D) focused 9. The wall dilapidates rapidly. (A) dries (B) damps (C) falls into pieces (D) swells 10. In the dark, the pupils of your eyes dilate. (A) shrink (B) constrict (C) attenuate (D) expand Answers 1C 2D 3B 4C 5B 6B 7A 8A 9C 10D
  116. 116. By Bijoukoba 116 Practice 59. Choose the best synonym. 1. Some people are dilatory in paying their bills. (A) prompt (B) delaying (C) sedulous (D) assiduous 2. In his dilemma, he knew no one to whom he could turn for advice. (A) diagnosis (B) diatribe (C) predicament (D) dialogue 3. Mr. Morris is proud of being a dilettante. (A) expert (B) artist (C) architect (D) connoisseur 4. Please dilute the acid before you use it. (A) concentrate (B) enhance (C) make thinner (D) dim 5. Civil war diminished that nation's strength. (A) aggravated (B) decreased (C) intensified (D) augmented 6. People ignored his dire prediction of anothe rapproaching depression. (A) blissful (B) felicitous (C) euphoric (D) dreadful
  117. 117. By Bijoukoba 117 7. The funeral dirge stirred the mourners to tears (A) scenario (B) musical lament (C) carol (D) prologue 8. Sometimes, things get into disarray. (A) order (B) disorder (C) diminution (D) dinosaur 9. Carelessness in driving often results in disastrous accidents. (A) providential (B) celestial (C) dialectic (D) calamitous 10. The dance group disbanded after a farewell performance. (A) broke up (B) combined (C) congregated (D) disbursed Answers 1B 2C 3D 4C 5B 6D 7B 8B 9D 10A
  118. 118. By Bijoukoba 118 Practice 60. Choose the best synonym. 1. It is rather difficult for him to discard his prejudices. (A) prize (B) get rid of (C) embrace (D) nurture 2. This ruse will discomfit the enemy. (A) upset (B) disclose (C) disown (D) discontent 3. The lawyer was disconcerted by the evidence produced by his adversary. (A) encouraged (B) upset (C) comforted (D) buoyed up 4. The death of the kitten left Mary disconsolate. (A) robust (B) stalwart (C) sad (D) sturdy 5. The scholar's discourse was unanimously applauded. (A) formal speech (B) prologue (C) diction (D) style 6. The manager is fortunate enough to have a discreet assistant. (A) fool-hardy (B) die-hard (C) cautious (D) ostentatious
  119. 119. By Bijoukoba 119 7. Wide discrepancies were found between the two accounts of the battle. (A) hostilities (B) differences (C) similarities (D) parallels 8. The universe is composed of discrete bodies. (A) integrated (B) connected (C) separated (D) interlocked 9. Use your own discretion in this matter. (A) knowledge (B) rashness (C) recklessness (D) prudence 10. The law does not discriminate against the poor. (A) confound (B) differentiate (C) discard (D) cringe Answers 1B 2A 3B 4C 5A 6C 7B 8C 9D 10B
  120. 120. By Bijoukoba 120 Practice 61. Choose the best synonym. 1. The listeners were annoyed and bored by his discursive remarks. (A) digressing; rambling (B) focused (C) concentrated (D) concentric 2. You have made enemies of all whom you disdain. (A) admire (B) scorn (C) esteem (D) adore 3. The passengers were disgruntled by the numerous delays. (A) gratified (B) discontented (C) gulped (D) flickered 4. His disheveled appearance will hurt his chance in the interview. (A) polished (B) well-wrought (C) untidy (D) neat 5. The fans were disillusioned by his sloppy acting. (A) enthralled (B) mesmerized (C) hypnotized (D) disenchanted 6. Some areas were disinfected as soon as the typhoon was over. (A) destroyed (B) cleansed of germs (C) carried away (D) ruined
  121. 121. By Bijoukoba 121 7. With the rise of nationalism, the colonial empires disintegrated (A) blended (B) deteriorated (C) coalesced (D) merged 8. The only disinterested person in the room was the judge. (A) unbiased (B) prejudiced (C) lenient (D) cruel 9. She looks dismal today. (A) gloomy (B) animated (C) lively (D) vivacious 10. The old steamer was sent to the dock to be dismantled. (A) repaired (B) taken apart (C) remolded (D) equipped Answers 1A 2B 3B 4C 5D 6B 7B 8A 9A 10B
  122. 122. By Bijoukoba 122 Practice 62. Choose the best synonym. 1. The employee was dismayed by the task that lay ahead. (A) assured (B) provoked (C) disheartened (D) ensured 2. Don't disparage anyone's contribution; these little gifts add up to large sums. (A) maximize (B) belittle (C) applaud (D) moralize 3. Their stories showed significant disparity. (A) meaning (B) sense (C) difference (D) equivalence 4. Many household gadgets are readily dispensable. (A) unnecessary (B) imperative (C) vital (D) essential 5. The police dispersed the lookers-on. (A) dispelled (B) assembled (C) convened (D) congregated 6. Jim is a man of irritable disposition. (A) behavior (B) bearing (C) action (D) temper
  123. 123. By Bijoukoba 123 7. Factious quarrels may disrupt the state. (A) split (B) unite (C) disrepute (D) mop up 8. Some girl students could not stand seeing the frogs dissected. (A) compounded (B) anatomized (C) composed (D) constituted 9. Even though you are trying to dissemble your motive in joining this group, we can see through your pretense. (A) reveal (B) disguise (C) divulge (D) disclose 10. The invention of television helped to disseminate learning. (A) block (B) spread (C) hamper (D) encumber Answers 1C 2B 3C 4A 5A 6B 7A 8B 9B 10B
  124. 124. By Bijoukoba 124 Practice 63. Choose the best synonym. 1. Do you dissent from what the speaker has said? (A) differ from (B) accede to (C) acquiesce in (D) assent to 2. In order to earn a graduate degree from most universities, a candidate is frequently required to prepare a dissertation on some scholarly subject. (A) treatise; thesis (B) discussion (C) treaty (D) pact 3. The dissident was exiled for life. (A) conformist (B) royalist (C) misanthropist (D) dissenter 4. The young man quickly dissipated his inheritance. (A) bequeathed (B) donated (C) squandered (D) contributed 5. The dissolute life led by those nobles was indeed shocking. (A) disciplined (B) principled (C) conscientious (D) profligate 6. Some contemporary musicians deliberately use dissonance to achieve certain effects. (A) musicality (B) musicale (C) discord (D) harmony
  125. 125. By Bijoukoba 125 7. The event was distorted by newspaper accounts. (A) misrepresented (B) misprinted (C) expounded (D) erased 8. The noise drove him distracted. (A) upset (B) exude (C) extenuated (D) ecstatic 9. The distraught parents searched the ravine for their lost child. (A) agitated (B) consoled (C) composed (D) divested 10. A farmer cannot neglect his diurnal tasks at any time; cows, for example, must be milked regularly. (A) nocturnal (B) daily (C) diverted (D) diverse Answers 1A 2A 3D 4C 5D 6C 7A 8A 9A 10B
  126. 126. By Bijoukoba 126 Practice 64. Choose the best synonym. 1. The paths diverge at the fork in the road. (A) converge (B) conform (C) branch off (D) brawl 2. There are diverse ways of approaching this problem. (A) identical (B) selfsame (C) equivalent (D) various 3. The deputy was divested of power to take care of the business. (A) invested (B) stripped (C) distilled (D) distributed 4. He won't tell you the news because he is afraid you will divulge it prematurely. (A) keep (B) retain (C) detain (D) reveal 5. The speed with which she dispatched her tasks made the onlookers dizzy. (A) puzzled (B) sober (C) divine (D) dissipated 6. Docile as he seems today, that old lion was once a ferocious, snarling beast. (A) obstinate (B) obedient (C) intractable (D) head-strong
  127. 127. By Bijoukoba 127 7. She dodged her suitors with ease. (A) bantered (B) defied (C) evaded (D) confronted 8. Although we find occasional snatches of genuine poetry in his works, most of his writing is mere doggerel. (A) epic (B) elegy (C) dirge (D) poor verse 9. Sometimes a dogma is so convincing that an ordinary person will take it for truth without any doubt. (A) tenet; doctrine (B) verity (C) veracity (D) derision 10. The memory of the economic doldrums of the early seventies is still vivid. (A) buoyancy (B) elasticity (C) resilience (D) depression Answers 1C 2D 3B 4D 5A 6B 7C 8D 9A 10D
  128. 128. By Bijoukoba 128 Practice 65. Choose the best synonym. 1. We were surrounded by the dolorous sight at the funeral. (A) blithe (B) gleeful (C) chirpy (D) sorrowful 2. This question is out of my domain. (A) dole (B) corrosion (C) field (D) coma 3. The dome of the church can be seen in the distance. (A) pinnacle (B) spire (C) rounded roof (D) spine 4. Although his legal domicile was in New York city, his work kept him from his residence for many years. (A) office (B) occupation (C) home (D) villa 5. The loafer has taken to dope. (A) drug; narcotic (B) alcohol (C) beverage (D) syrup 6. Sometimes dormant talents in our friends surprise us. (A) latent (B) active (C) vivacious (D) dynamic
  129. 129. By Bijoukoba 129 7. In his dotage, he told us long tales of events in his childhood. (A) maturity (B) adolescence (C) youth (D) senility 8. The mother couldn't help doting on her only child. (A) loathing (B) lavishing love on (C) abusing (D) domineering 9. The story of the doughty pioneer has been filmed time and again. (A) docile (B) timid (C) latent (D) courageous 10. The curtain was fully doused (A) dried (B) dyed (C) soaked (D) parched Answers 1D 2C 3C 4C 5A 6A 7D 8B 9D 10C
  130. 130. By Bijoukoba 130 Practice 66. Choose the best synonym. 1. She came to her marriage with no dowry. (A) education (B) talent (C) affection (D) property 2. Having watched television, the boy was inclined to doze at his desk. (A) work (B) drowse (C) browse (D) study 3. He is leading a drab existence. (A) bawdy (B) dull (C) significant (D) busy 4. There were heavy drapes at the window. (A) cloth hangings (B) panes (C) sills (D) bolts 5. Drastic measures have been taken to stop the crime wave. (A) mild (B) extreme (C) lukewarm (D) lenient 6. Everything has its drawback. (A) virtue (B) advantage (C) merit (D) demerit
  131. 131. By Bijoukoba 131 7. What a dreary day it is ! (A) bright (B) gloomy (C) fine (D) cheerful 8. Thieves and murderers are regarded as the dregs of society. (A) elite (B) worthless people (C) dignitaries (D) celebrities 9. The campers were drenched. (A) baked (B) seared (C) deluged (D) soaked 10. That faucet is dribbling. (A) trickling (B) flooding (C) down-pouring (D) droning Answers 1D 2B 3B 4A 5B 6D 7B 8B 9D 10A
  132. 132. By Bijoukoba 132 Practice 67. Choose the best synonym. 1. Very few people will drone when they can live by honest labor. (A) loaf (B) cheat (C) toil (D) droll 2. None of us knew why her spirits drooped. (A) elated (B) rose (C) became sad (D) inflated 3. The old man died but was supposed to be drowsing. (A) dozing (B) drooping (C) stooping (D) doddering 4. The miner does not regard his life as a life of drudgery. (A) important work (B) sacred mission (C) holy occupation (D) menial work 5. Do you think he is a dubious character ? (A) respectable (B) admirable (C) doubtful (D) dependable 6. The duct got clogged with dirt. (A) river (B) pipe (C) stream (D) bog
  133. 133. By Bijoukoba 133 7. Japan has been accused of dumping its steel to the United States. (A) culling (B) cumulating (C) dunning (D) selling at a low price 8. The dunce was a butt of their jokes. (A) serious person (B) prude (C) prig (D) dull-witted person 9. The criminals were kept in lightless dungeons. (A) trenches (B) ditches (C) furrows (D) underground prisons 10. The public is easily duped by extravagant claims in advertising. (A) informed (B) inculcated (C) appraised (D) fooled Answers 1A 2C 3A 4C 5C 6B 7D 8D 9D 10D
  134. 134. By Bijoukoba 134 Practice 68. Choose the best synonym. 1. His duplicity was finally exposed to all. (A) uprightness (B) frankness (C) deceit (D) candor 2. Almost nothing was visible in the dusk of the room. (A) drapery (B) dummy (C) drawl (D) dark 3. The children were curious about the dwarf. (A) pygmy (B) giant (C) demon (D) clown 4. As a prodigal son, his wealth has dwindled. (A) aggrandized (B) dilated (C) decreased gradually (D) magnified 5. As a workaholic, he suffers from dyspepsia. (A) pressure (B) nervousness (C) indigestion (D) nerves Answers 1C 2D 3A 4C 5C
  135. 135. By Bijoukoba 135 Practice 69. Choose the best synonym. 1. Don't speak so loud; someone is eavesdropping. (A) dozing (B) browsing (C) drowsing (D) listening secretly 2. Her bubbling ebullience was infectious. (A) apathy (B) languor (C) lethargy (D) buoyancy 3. Some friends of his look upon him as an eccentric person. (A) typical (B) odd (C) habitual (D) normal 4. The theologian is well versed in ecclesiastical law. (A) courtly (B) secular (C) pertaining to the church (D) military 5. John is quite eclipsed by his brother. (A) irritated (B) exasperated (C) obscured (D) upset 6. The novice was in ecstasy over flying. (A) dejection (B) oppression (C) melancholy (D) rapture
  136. 136. By Bijoukoba 136 7. They are looking for edible seaweeds. (A) poisonous (B) detrimental (C) deleterious (D) eatable 8. The marble edifice is now used as a museum. (A) barn (B) large building (C) hut (D) hutch 9. In that eerie setting, it was easy to believe in ghosts and other supernatural beings. (A) natural (B) average (C) weird (D) earthy 10. The coin had been handled for so many times that its date had beeneffaced. (A) shined (B) purified (C) rubbed out (D) surged Answers 1D 2D 3B 4C 5C 6D 7D 8B 9C 10C
  137. 137. By Bijoukoba 137 Practice 70. Choose the best synonym. 1. Can you imagine a man indulged in an effeminate preoccupation with trifles? (A) unmanly (B) manly (C) masculine (D) gigantic 2. The efficacy of the drug depends on the regularity of the dosage. (A) desired effect (B) dose (C) dub (D) dross 3. The mob showed its irritation by hanging the judge in effigy. (A) scalp (B) head (C) body (D) image 4. The small town effuses warmth and hospitality. (A) pours out (B) lacks (C) requires (D) demands 5. The accountant ekes out his regular income by working evenings and Sundays. (A) swindles (B) supplements (C) dwindles (D) dwarfs 6. On weekends the family enjoyed an elaborate dinner. (A) simple (B) plain (C) fancy (D) natural
  138. 138. By Bijoukoba 138 7. The phenomenal sales record elated the managed. (A) exalted (B) oppressed (C) weighed (D) distressed 8. The sumptuous elegance of the furnishings stunned the visitors. (A) grotesqueness (B) exquisiteness (C) austerity (D) severity 9. Our government has been working very hard to elevate people's living standard. (A) cut down (B) deflate (C) raise (D) demote 10. The vivacious little girl is like an elf. (A) apparition (B) hobgoblin (C) demon (D) fairy Answers 1A 2A 3D 4A 5B 6C 7A 8B 9C 10D
  139. 139. By Bijoukoba 139 Practice 71. Choose the best synonym. 1. The detectives tried to elicit where the suspect had hidden his loot. (A) draw out (B) eschew (C) forge (D) abandon 2. Mr. Chang is still an eligible bachelor. (A) profligate (B) qualified (C) reciprocal (D) reckless 3. They eliminated the possibility of reunion. (A) accepted (B) restored (C) ruled out (D) admitted 4. The elite of society attended the reception for the visiting governor. (A) dregs (B) rabble (C) distinguished members (D) mob 5. No elixir has so far been discovered to cure the inveterate disease. (A) annex (B) addict (C) panacea (D) diagnosis 6. The rich girl decided to elope rather than endure a big wedding. (A) run away with a lover (B) remain single (C) commit suicide (D) pursue happiness
  140. 140. By Bijoukoba 140 7. They gave the eloquent orator a warm reception. (A) stuttering (B) stammering (C) articulate (D) stalwart 8. He was called upon to elucidate the disputed points in his article. (A) clarify (B) confuse (C) flare (D) baffle 9. Inspiration need not be forever elusive. (A) clear (B) lucid (C) evasive (D) costly 10. Ancient Greeks wished to live in the Elysium when dead. (A) hell (B) paradise (C) purgatory (D) Hades Answers 1A 2B 3C 4C 5C 6A 7C 8A 9C 10B
  141. 141. By Bijoukoba 141 Practice 72. Choose the best synonym. 1. The prisoner's long period of starvation left him wan and emaciated. (A) lean (B) obese (C) corpulent (D) chubby 2. A strong odor of sulphur emanated from the spring. (A) retreated (B) issued (C) flayed (D) frayed 3. At first, the attempt of the Abolitionists to emancipate the slaves was unpopular in New England as well as in the South. (A) fetter (B) shackle (C) enslave (D) set free 4. The memory of oil embargo laid by the Arabs is still vivid. (A) labyrinth (B) prohibition (C) know-how (D) industry 5. The brothers are embarking on a new business. (A) entering (B) closing (C) inventing (D) rejoicing 6. She embellished her dress with lace and ribbons. (A) divested (B) sewed (C) stripped (D) adorned
  142. 142. By Bijoukoba 142 7. The bank teller confessed his embezzlement of the funds. (A) deposit (B) stealing (C) loan (D) allowance 8. The olive branch is the emblem of peace. (A) symbol (B) foundation (C) base (D) emaciation 9. The soldier embroidered the story of his adventures in the army. (A) played down (B) understated (C) deemphasized (D) embellished 10. He became embroiled in the heated discussion when he tried to arbitrate the dispute. (A) disentangled (B) involved (C) extricated (D) exempted Answers 1A 2B 3D 4B 5A 6D 7B 8A 9D 10B
  143. 143. By Bijoukoba 143 Practice 73. Choose the best synonym. 1. The new project is still in embryo. (A) maturity (B) beginning (C) precociousness (D) precedence 2. The truth they wanted finally emerged as a result of the investigation. (A) faded (B) loomed (C) evaporated (D) dissolved 3. After a lifetime's eminent services, the employee retired. (A) mediocre (B) unrenowned (C) distinguished (D) industrious 4. The emissary failed to complete his mission. (A) disciple (B) messenger (C) scholar (D) editor 5. The volcano emits smoke and ashes once in a while. (A) discharges (B) sucks (C) eludes (D) clogs 6. Don't trust the quack doctor who has only an empirical knowledge of medicine. (A) experiential (B) theoretical (C) ideal (D) conjectural
  144. 144. By Bijoukoba 144 7. As long as our political leaders emulate the virtues of the great leaders of this country, we shall flourish. (A) encounter (B) enact (C) rival (D) enamor 8. We were all enchanted with her singing. (A) let down (B) enthralled (C) disillusioned (D) disappointed 9. This is the book which encompasses almost all the range of man's religious beliefs. (A) includes (B) exudes (C) inhales (D) exhales 10. The encroachment of the factories upon the neighborhood lowered the value of the real estate. (A) encounter (B) avoidance (C) gradual intrusion (D) contribution Answers 1B 2B 3C 4B 5A 6A 7C 8B 9A 10C
  145. 145. By Bijoukoba 145 Practice 74. Choose the best synonym. 1. Some people encumber themselves with too much luggage when going on short trips. (A) assist (B) help (C) burden (D) relieve 2. Civic leaders have endorsed the rehabilitation project. (A) turned down (B) discussed (C) approved (D) deprecated 3. The poet was endowed with remarkable genius. (A) gifted (B) ravaged (C) depleted (D) divested 4. The vigor of his opponent's attack enervated the young politician. (A) strengthened (B) gleaned (C) weakened (D) activated 5. The boss was enfeebled by too much work. (A) hardened (B) weakened (C) fortified (D) vitalized 6. The nineteenth amendment to the Constitution enfranchised American women. (A) endowed with the right to vote (B) enflamed (C) kindled (D) enforced
  146. 146. By Bijoukoba 146 7. Crime is sometimes engendered by poverty. (A) caused (B) degenerated (C) manipulated (D) contrived 8. The boy was engrossed in his studies. (A) bewildered (B) distracted (C) absorbed (D) detached 9. The ribbons and lace will enhance the beauty of your attire. (A) intensify (B) deprecate (C) belittle (D) detract 10. Despite all the attempts to decipher the code, it remained an enigma. (A) example (B) mystery (C) verse (D) joke Answers 1C 2C 3A 4C 5B 6A 7A 8C 9A 10B
  147. 147. By Bijoukoba 147 Practice 75. Choose the best synonym. 1. His parents enjoined good conduct on their son. (A) admonished (B) complied with (C) acquiesced in (D) compelled 2. South Africa has experienced generations of racial enmity. (A) amity (B) animosity (C) empathy (D) comity 3. The enormity of the task confounded him. (A) triviality (B) diminutiveness (C) tininess (D) hugeness 4. The crimes ensue from lack of good education. (A) antecede (B) forerun (C) preface (D) derive 5. The project will entail enormous expense and labor upon the city government. (A) relinquish (B) impose; require (C) rebate (D) rectify 6. The firm hopelessly got entangled in financial difficulties. (A) disengaged (B) extricated (C) involved (D) relieved
  148. 148. By Bijoukoba 148 7. From the moment he saw her picture, he was enthralled by her beauty. (A) emancipated (B) bored (C) captured (D) disgruntled 8. The boy was enticed to do something wrong. (A) scared (B) alarmed (C) frightened (D) tempted 9. Each entity of the series requires separate study. (A) thing (B) illusion (C) shade (D) elation 10. Some of the entrails are valued as food. (A) levels (B) bowls (C) bowers (D) inner parts of animals Answers 1A 2B 3D 4D 5B 6C 7C 8D 9A 10D
  149. 149. By Bijoukoba 149 Practice 76. Choose the best synonym. 1. The criminal entreated the judge to show mercy. (A) forsook (B) jilted (C) disdained (D) asked earnestly 2. Their prejudices have been entrenched for generations. (A) uprooted (B) established (C) eradicated (D) eliminated 3. Opponents for our present tax program argue that it discouragesentrepreneurs from trying new fields of business activity. (A) diplomats (B) politicians (C) statesmen (D) businessmen 4. The expert enumerated the advantages of his new project. (A) specified (B) ruled out (C) defied (D) solicited 5. The scientist enunciated a new principle. (A) disapproved (B) disarrayed (C) announced (D) entrapped 6. We must envisage realities. (A) shirk (B) shun (C) evade (D) realize
  150. 150. By Bijoukoba 150 7. The President received the envoy from Korea. (A) entrepreneur (B) representative; messenger (C) entertainer (D) guest 8. Most flowers are ephemeral. (A) eternal (B) transient (C) perpetual (D) enduring 9. Mr. Williams is a real epicure. (A) gourmet (B) designer (C) fop (D) prig 10. Advanced countries have almost held all the epidemic diseases under control. (A) sparse (B) spare (C) sporadic (D) dangerously contagious Answers 1D 2B 3D 4A 5C 6D 7B 8B 9A 10D
  151. 151. By Bijoukoba 151 Practice 77. Choose the best synonym. 1. Poor Richard's epigrams made Benjamin Franklin famous. (A) short, witty sayings (B) eclogues (C) minstrels (D) epitaphs 2. The author wrote an epilogue to his book explaining that some of his earlier impressions were wrong. (A) prologue (B) prelude (C) foreword (D) afterword 3. The year she spent in Paris was an important episode in her career. (A) event (B) achievement (C) memory (D) accident 4. This year we are studying the epistles of some famous poets. (A) biographies (B) autobiographies (C) accounts (D) letters 5. In his will, he dictated the epitaph to be engraved on his tombstone. (A) jargon (B) aphorism (C) maxim (D) inscription 6. Homer's writings are replete with such epithets as " resourceful Odysseus. " (A) enumerations (B) songs (C) poems (D) descriptive words or phrases
  152. 152. By Bijoukoba 152 7. This final book is the epitome of all his previous ones. (A) branch (B) sequence (C) serial (D) summing-up 8. The invention of the computer marked a new epoch in history. (A) chapter (B) significance (C) title (D) era 9. Having seen people come and go, he came to acquire an equable temper. (A) tranquil (B) irritable (C) radical (D) pessimistic 10. In his later years, he could look upon the foolishness of the world with equanimity and humor. (A) apprehension (B) calmness (C) perturbation (D) discomposure Answers 1A 2D 3A 4D 5D 6D 7D 8D 9A 10B
  153. 153. By Bijoukoba 153 Practice 78. Choose the best synonym. 1. Orientals equated retreat with cowardice. (A) demised (B) bequeathed (C) associated (D) demolished 2. Don't let little annoyances upset your equilibrium. (A) heaviness (B) balance; poise (C) psychology (D) physiognomy 3. Paying a person what he is worth is equitable. (A) discriminatory (B) partial (C) fair (D) biased 4. Macbeth was misled by the equivocal statements of the witches. (A) distinct (B) ambiguous (C) explicit (D) credible 5. Cholera was eradicated from this island. (A) implanted (B) propagated (C) wiped out (D) engendered 6. Time has erased her sad memory. (A) impressed (B) eliminated (C) stamped (D) imprinted
  154. 154. By Bijoukoba 154 7. The limestone was eroded by the dripping water. (A) eaten away (B) equivocated (C) erected (D) flirted 8. An erratic mind jumps from one idea to another. (A) fixed (B) animated (C) unstable (D) static 9. His erudite writing was difficult to read because of the many allusions which were unfamiliar to most readers. (A) illiterate (B) uncouth (C) unlettered (D) learned 10. The volcano erupted gouts of lava. (A) enacted (B) burst forth (C) erred (D) inveighed Answers 1C 2B 3C 4B 5C 6B 7A 8C 9D 10B
  155. 155. By Bijoukoba 155 Practice 79. Choose the best synonym. 1. A little war may very well threaten to escalate into a huge, ugly one. (A) shrivel (B) shrink (C) constrict (D) expand 2. He tried to eschew all display of temper. (A) show (B) avoid (C) present (D) adopt 3. Very few had access to the esoteric plan. (A) confidential (B) erudite (C) enormous (D) gigantic 4. They were agents engaged in industrial espionage. (A) production (B) spying (C) revolution (D) evolution 5. Her arrogance estranged all her friends and colleagues. (A) appeased (B) espoused (C) conciliated (D) alienated 6. Visitors were impressed by her ethereal beauty. (A) substantial (B) heavy (C) celestial (D) thick
  156. 156. By Bijoukoba 156 7. Intolerance between ethnic groups is deplorable and usually is based on lack of understanding and information. (A) racial (B) erroneous (C) esteemed (D) erogenous 8. Etiquette requires that we behave like civilized human beings. (A) rules of conduct (B) breach (C) ethos (D) fiasco 9. The speaker made eulogistic remarks on the group's accomplishment. (A) critical (B) disparaging (C) laudatory (D) abusive 10. Some drugs induce euphoria. (A) feeling of great happiness (B) anxiety (C) depression (D) unease Answers 1D 2B 3A 4B 5D 6C 7A 8A 9C 10A
  157. 157. By Bijoukoba 157 Practice 80. Choose the best synonym. 1. In the evanescent rays of the sunset, the entire western skyline was bathed in an orange- red hue. (A) eternal (B) resplendent (C) sublime (D) transient 2. The suspect's evasive answers convinced the judge that he was withholding important evidence. (A) candid (B) ambiguous (C) forthright (D) direct 3. The tenant was evicted by the landlord for not paying the rent. (A) sheltered (B) lodged (C) harbored (D) forced out; expelled 4. When he tried to answer the questions, he evinced his ignorance of the subject matter. (A) hid (B) pretended (C) showed (D) repressed 5. She evoked memories of childhood when she sang the sweet lullabies. (A) buried (B) called forth (C) concealed (D) suppressed 6. Foolish words only exacerbate ill feeling. (A) mollify (B) placate (C) quell
  158. 158. By Bijoukoba 158 (D) aggravate 7. The model student was exalted to the skies. (A) decried (B) disparaged (C) demeaned (D) honored 8. Johnny often exasperated his mother with his pranks. (A) vexes (B) pleases (C) appeases (D) heartens 9. These quotations were excerpted from many authors. (A) admonished (B) convulsed (C) balked (D) selected 10. Wordy passages in his composition were excised. (A) added (B) exerted (C) amended (D) removed Answers 1D 2B 3D 4C 5B 6D 7D 8A 9D 10D
  159. 159. By Bijoukoba 159 Practice 81. Choose the best synonym. 1. Red tape is often excruciating. (A) relieving (B) agonizing (C) exciting (D) emulating 2. Pupils are extremely happy and excited when going on an excursion. (A) short trip (B) exploration (C) venture (D) desolation 3. Her exemplary behavior was praised at commencement. (A) outstanding (B) squeamish (C) fastidious (D) carping 4. No one regards exemption from military service as an honor. (A) immunity (B) execution (C) execration (D) excoriation 5. The chain-smoker exhaled a cloud of cigarette smoke. (A) breathed out (B) breathed in (C) inhaled (D) exhausted 6. After a week's nasty weather the sunlight exhilarated almost everybody. (A) disheartened (B) dejected (C) dispirited (D) cheered
  160. 160. By Bijoukoba 160 7. The evangelist exhorted all sinners in his audience to reform. (A) block (B) urge (C) deter (D) impede 8. He was so mind as to promise help in any exigency. (A) detente (B) entente (C) urgent situation (D) conjecture 9. In New York, the exodus from the hot and stuffy city was particularly noticeable on Friday evenings. (A) influx (B) inflow (C) departure (D) immigration 10. We are sure this letter will exonerate you from blame. (A) absolve (B) entangle (C) equivocate (D) incriminate Answers 1B 2A 3A 4A 5A 6D 7B 8C 9C 10A
  161. 161. By Bijoukoba 161 Practice 82. Choose the best synonym. 1. The big car requires an exorbitant quantity of gas. (A) rational (B) reasonable (C) small (D) excessive 2. There are some people who still believe in the exorcist. (A) conjurer (B) hobgoblin (C) ghost (D) one who expels evil spirits 3. Her exotic beauty enticed him. (A) aboriginal (B) local (C) naive (D) excitingly different or unusual 4. The ex parte statement should be carefully examined. (A) single-sided (B) objective (C) integrated (D) exiguous 5. Henry James was an American expatriate who settled in England. (A) patriot (B) exile (C) compatriot (D) native 6. They decided it was not expedient to interfere with the couple's problem. (A) deleterious (B) detrimental (C) advisable (D) fruitless
  162. 162. By Bijoukoba 162 7. Your timely help will expedite the matter. (A) aggravate (B) speed up (C) perturb (D) exasperate 8. You should limit your expenditures to what is necessary. (A) spendings (B) resources (C) expediencies (D) expeditions 9. Special expertise is in great demand in this highly technological society. (A) expert (B) know-how (C) dilettantism (D) dilution 10. The criminal decided to expiate his crime with his life. (A) attribute (B) aggrandize (C) beckon (D) atone Answers 1D 2D 3D 4A 5B 6C 7B 8A 9B 10D

×