Biblioteca Tinca

339 views

Published on

Activitati in biblioteca Tinca in anul 2013.Prezentare in intalnirea metodica din 29 noiembrie 2013. Remarcabil - documentarea si editarea lucrarilor pentru proiectul scolar in biblioteca.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
339
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
34
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Biblioteca Tinca

 1. 1. BIBLIOTECA COMUNALĂ TINCA
 2. 2. Bibliotecar : Anca Marilena
 3. 3. O altfel de oră de limba română Joi 14.03. și vineri 15.03.2013 elevii clasei a VIII-a A aflați sub îndrumarea doamnei profesoare de limba și literatura română Martin-Toma Teodora și-au desfășurat ora de limba română în incinta Bibliotecii Comunale Tinca. Tema activității a fost ,,INCURSIUNE ÎN MITOLOGIA ROMÂNEASCĂ”. Copiii au lucrat împărțiți pe două grupe: grupa roșie și grupa albastră. Fiecare grupă și-a ales un personaj din mitologia românească pe care l-au prezentat apoi printr-o lucrare PowerPoint ce a fost proiectată pe ecran.
 4. 4. Grupa roșie a ales să facă o lucrare despre creatura mitologică SAMCA, iar grupa albastră a prezentat CĂPCĂUNUL. Lucrările ambelor grupe au fost foarte bine concepute, ținându-se cont că timpul realizării lor a fost foarte scurt.
 5. 5. Prin punerea la dispoziție a cărților cu specific mitologic românesc, a calculatoarelor și proiectorului aflate în dotarea bibliotecii, am contribuit și eu la reușita orei de limba română. Copiii au promis că vor repeta ori de câte ori vor avea ocazia acest gen de activitate în BIBLIOTECA COMUNALĂ din TINCA.
 6. 6. În lumea poveștilor Prima săptămână a lunii aprilie s-a desfășurat altfel în toate instituțiile de învățământ din țară, cu programe relaxante pentru toți copiii. În cadrul acestui program a fost inclusă și Biblioteca Comunală, ea fiind vizitată de mai multe clase de elevi ai Liceului din Tinca , însoțiți de profesorii diriginți.
 7. 7. Un alt grup interesat de serviciile Bibliotecii Comunale Tinca a fost cel al „piticilor” de la Grădinița de copii din Girișu Negru. Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani au venit însoțiți de doamnele educatoare Sarca Laura și Țărău Camelia și au fost foarte încântați să vadă atât de multe cărți, să pună mâna pe ele și să le răsfoiască. I-am așteptat cu planșe de desenat pe care le-am oferit copiilor și le-am citit o poveste dintr-o carte cu multe imagini. Copiii s-au simțit foarte bine și au promis că vor veni și cu părinții lor la bibliotecă.
 8. 8. Prima vizită în bibliotecă În luna octombrie, înainte de vacanța celor mici, copiii clasei 0-stepby-step însoțiți de doamna învățătoare Minodora Popa au făcut prima lor vizită la bibliotecă. A fost o plăcere să vezi pe fețele lor drăgălașe uimirea și curiozitatea la vederea cărților și a calculatoarelor din dotare. Unii dintre ei au simțit nevoia de a pune degetul pe literele de pe rafturi pe care le-au învățat deja.
 9. 9. Am făcut o scurtă prezentare a bibliotecii: le-am prezentat modul în care sunt așezate cărțile pentru a putea fi găsite pe raft cât mai ușor, cum trebuie să umblăm cu ele pentru a nu se deteriora deoarece acestea se vor împrumuta și altor persoane după returnare și respectul pe care trebuie să-l acordăm cărții.
 10. 10. După scurta prezentare i-am lăsat pe fiecare să răsfoiască din cărțile pe care și le-au ales din raft ; apoi le-am prezentat programul educativ Intuitext de pe calculatoare. La plecare le-am dăruit planșe de colorat cu tematica de Halloween și i-am invitat la expoziția de carte pentru copii (achiziționate recent ) care va avea loc pe data de 30.11.2013 la Centrul cultural Tinca cu ocazia evenimentului intitulat ”Emoții de toamnă”.

×