Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Treball de síntesi 3 r eso. pràctica

284 views

Published on

Fitxa per posar en pràctica els aspectes treballats durant la sessió de formació del Pla Llegim vinculada a la competència informacional.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Treball de síntesi 3 r eso. pràctica

  1. 1. Biblioteca Escola Joan Pelegrí (2014) TREBALL DE SÍNTESI 3r ESO Posem en pràctica el que hem après. 1. El catàleg Cerca en el catàleg de la biblioteca de l’escola (e-pèrgam) si hi ha cap material que et pugui anar bé pel teu treball de síntesi sobre el barri de Sants. Anota la signatura topogràfica dels documents. 1.1 Indica el tema a cercar: 1.2 Indica el nº de documents adients que has trobat: 1.3 Anota la Signatura topogràfica que t’apareix en la fitxa de cada document i que et permetrà localitzar-lo al prestatge (Recorda, CDU+3 primeres lletres cognom autor). 1.3.1 ....................................... 1.3.2 ....................................... 1.3.3 ....................................... 1.3.4 ....................................... Ara, fes la mateixa consulta amb el catàleg de les biblioteques públiques.(Aladí).Trobaràs l’enllaç a la pestanya Recursos 2.0 del bloc de la biblioteca. 1.1 Indica el tema a cercar: 1.2 Indica el nº de documents adients que has trobat: 1.3 Anota la Signatura topogràfica que t’apareix en la fitxa de cada document i que et permetrà localitzar-lo al prestatge (Recorda, CDU+3 primeres lletres cognom autor). 1.3.1 ....................................... 1.3.2 ....................................... 1.3.3 ....................................... 1.3.4 ....................................... 2. La cerca d’informació 2.1 Preparar l’estratègia de cerca: 2.2.1.Pautem la cerca. Del global al concret (soroll documental). Busca paraules clau que ens ajudin a concretar més una cerca informativa basada en aquestes matèries. Comerç Industrialització Entitats Biblioteca
  2. 2. Biblioteca Escola Joan Pelegrí (2014) 2.2.2.Pautem la cerca. Del concret al global (silenci documental). Busca paraules clau perquè ens ajudin a ampliar aquesta suposada cerca. Mercat, botigues de barri, centre comercial, empresa, negoci Fàbriques tèxtils, SEAT, Fàbrica Vapor Vell, Can Batlló Entitats vinculades al barri, associacions 2.2 Les fonts d’informació Recorda, cal analitzar les fonts obtingudes en la cerca, comparar-les amb més recursos i finalment, triar aquelles que més s’adeqüen a les teves necessitats. 2.2.1 La tria dels recursos. Marca fent una creu al costat d’aquelles fonts d’informació que has consultat/realitzat per fer el teu treball de síntesi: Enciclopèdia: Entrevistes: Enquestes: Monografia: Observació: Revistes: Web: Premsa: Experiments: Altres: 2.3 Citar les fonts consultades. Ara, fes la citació bibliogràfica seguint la norma ISO 690 que hem explicat a la formació. Tria tres fonts d’informació que hagis valorat positivament, han de ser en diferents formats. (revistes, webs, monografies...) 1. 2. 3.

×