Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Patologies de
l’aparell
reproductor
Sabina Dalmau Ramos
CAI 2013-2014
INS Narcís Xifra
Índex
1. Candidiasi
2. Hemorràgies uterines
3. Endometriosi
4. Mioma uterí
5. Càncer de cèrvix
6. Càncer de mama
1. Candidiasi
Infecció produïda per la proliferació dels fongs del gènere Candida, que
provoca vulvovaginitis.
En person...
2. Hemorràgies uterines
METRORRÀGIES: fora període menstrual.
MENORRÀGIES: sagnats més abundants del normal.
POLIMENORREA:...
3. Endometriosi
• Proliferació de teixit semblant al que cobreix l’interior de l’úter, en llocs anòmals,
com les trompes u...
4. Mioma uterí
És un tumor benigna de les cèl·lules musculars de l’úter
Incidència: 30%
Símptomes: dolor, inflamació abdom...
5. Càncer de cèrvix
Principal causa: VPH (95 % dels casos)
Símptomes: flux vaginal aquós i rosat.
Incidència: hi ha un cas...
6. Càncer de mama
• Relacionats amb factors de risc com: genètics, menarquia
primerenca, menopausa tardana, nul·liparitat,...
7. Berrugues genitals o condilomes
8. Herpes genital
9. Hepatitis
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Patologies del reproductor

421 views

Published on

Patologies Reproductor

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Patologies del reproductor

 1. 1. Patologies de l’aparell reproductor Sabina Dalmau Ramos CAI 2013-2014 INS Narcís Xifra
 2. 2. Índex 1. Candidiasi 2. Hemorràgies uterines 3. Endometriosi 4. Mioma uterí 5. Càncer de cèrvix 6. Càncer de mama
 3. 3. 1. Candidiasi Infecció produïda per la proliferació dels fongs del gènere Candida, que provoca vulvovaginitis. En persones amb defenses baixes i en nadons, sobretot prematurs. Sovint es confon amb la vulvovaginitis bacteriana. Simptomatologia: flux blanquinós i grumollós. Produeix envermelliment, picor i dolor. Diagnòstic: frotis i observació microscòpica. Tractament: medicament antimicòtic (pomada o òvul)
 4. 4. 2. Hemorràgies uterines METRORRÀGIES: fora període menstrual. MENORRÀGIES: sagnats més abundants del normal. POLIMENORREA: correcte pel que fa a quantitat i durada, però que es donen massa sovint HIPOMENORREA: pèrdues escasses (-3d) AMENORREA: manca de menstruació durant 90d o més
 5. 5. 3. Endometriosi • Proliferació de teixit semblant al que cobreix l’interior de l’úter, en llocs anòmals, com les trompes uterines, els ovaris… • Les dones amb endometriosi poden tenir regles doloroses i produir hemorràgia vaginal que no es pot evacuar amb normalitat • Pot disminuir la fertilitat de la dona • Els símptomes solen desaparèixer durant l’embaràs i sovint després del part ja no es tornen a presentar o s’aturen considerablement • Tractament: Medicaments per controlar el dolor. Hormones per controlar l'endometriosi i cirurgia per extirpar las àrees d’endometriosi o tot l’úter i els ovaris.
 6. 6. 4. Mioma uterí És un tumor benigna de les cèl·lules musculars de l’úter Incidència: 30% Símptomes: dolor, inflamació abdominal i menorràgies. Complicacions: Si creixen mot poden provocar problemes per orinar, estrenyiment i morenes. A més, un de cada dos-cents es transforma en càncer. Tractament: Dieta rica en ferro (per les hemorràgies), control de pes (per evitar que creixin ràpid) i cirurgia.
 7. 7. 5. Càncer de cèrvix Principal causa: VPH (95 % dels casos) Símptomes: flux vaginal aquós i rosat. Incidència: hi ha un cas per cada 10.000 dones i any. Tractament: Extirpació cirúrgica del càncer, o en estadis més extensos extirpació de tot el cèrvix, o de tot el coll uterí, l'úter (Histerectomia), i d'altres teixits adjacents. També radioteràpia i quimioteràpia.
 8. 8. 6. Càncer de mama • Relacionats amb factors de risc com: genètics, menarquia primerenca, menopausa tardana, nul·liparitat, 1r part en edat avançada, anticonceptius orals, obesitat, sedentarisme, alcohol, tabac... • El diagnòstic precoç es fa mitjançant mamografies. • L’extirpació quirúrgica de la mama s’anomena MASTECTOMIA. Quimioteràpia i radioteràpia.
 9. 9. 7. Berrugues genitals o condilomes
 10. 10. 8. Herpes genital
 11. 11. 9. Hepatitis

×