Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Taller de dibuix electrònic

1,630 views

Published on

Conte dels gegants de Begues il·lustrat per infants de Begues.

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Taller de dibuix electrònic

 1. 1. CONTE DELS GEGANTS DE BEGUES EN CRISTÒFOL I L’EULÀLIA Taller de dibuix electr ònic Begues 2009
 2. 2. Doncs jo sóc la Marta, la geganta d’Olesa. Hola! Sóc el Cristòfol, el gegant de Begues. Em dic Eulàlia, sóc de Barcelona i sóc la geganta de Begues.
 3. 3. En Cristòfol era un gegant que vivia a Begues i duia un pi que feia servir de bastó.
 4. 4. Una nit de llamps i trons va ajudar a travessar la riera a un nen que havia fet el món. D’aquí li vingué el nom de Cristòfol, que en grec vol dir el portador de Crist.
 5. 5. Tot sovint, en Cristòfol anava a festejar a Santa Marta, que vivia a l’Hospital de Cervelló, a Olesa de Bonesvalls.
 6. 6. Quan els olesans se’n van assabentar, no els va agradar gens i li van començar a llançar pedres. I quan se’ls van acabar, van seguir llançant-li cebes i alls.
 7. 7. En Cristòfol va arrencar a córrer fins que va arribar al terme de Begues i allí va fer una pixarada que travessava nou vegades el camí. Els que el perseguien no el van poder empaitar i el van haver de deixar estar.
 8. 8. En Cristòfol va poder descansar i va asseure’s en una roca que va quedar en forma de cadira i on s’hi pot veure la marca del bastó i les dues petjades del gegant.
 9. 9. Més tard, una noia barcelonina anomenada Eulàlia va anar a Begues i s'hi va quedar per viure-hi.
 10. 10. Des d’aleshores ençà, en Cristòfol i l’Eulàlia surten junts pels carrers del poble com a patró i patrona de Begues.
 11. 11. Fi

×