verslaafd aan social media

427 views

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
427
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
38
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

verslaafd aan social media

 1. 1. VERSLAAFD AAN SOCIAL MEDIA?
 2. 2. Spendeer jij een groot deel van de dag aanSocial Media?Lees dan deze waarschuwingen om teontdekken of het voor jou tijd wordt om af tekicken van je smartphone, tablet, notebook ofcomputer
 3. 3. Status updates. Doe het alleen als hetecht groot nieuws is of zo ontzettendgrappig dat het gedeeld moet worden.Je Social Mediavrienden zullen hetwaarderen als je één of twee keer perdag, maximaal, je status update. Als jeiedereen élk uur op de hoogte houdtvan je bezigheden of filosofischegedachtes, dan krijgen je vriendenmisschien een tikkeltje genoeg van je.En als je zo nodig weinig doch vaak ietste vertellen hebt, gebruiken dan maarTwitter. Daar is het ten slotte voor.
 4. 4. Ben jij één van die mensen dieeen boze status update plaatstals er wéér iets gewijzigd is inhet Social Medium waarop jijactief bent? Dan geef je ermisschien toch íets te veel om.Of zit jij in de kroeg metvrienden te bespreken waarom‘ze’ die comment knop hebbenaangepast? Dan wordt het tochecht tijd om iets anders tegaan doen.
 5. 5. De zon schijnt, je bent op eenexotisch strand en je hebt langgespaard om er van te genieten.Waarom zou je dan je socialmedia-vrienden checken vanaf jetablet? Ook dit is een signaal dathet helemaal mis dreigt te gaanmet je. Op deze manier geniet jeniet van je welverdiende vakantie,check meteen effe wat je kwijtbent aan je provider. Kun jemeteen na je vakantie bij hetuitzendbureau langs voor detelecomrekening die je krijgtgepresenteerd.
 6. 6. Voor de duidelijkheid, als je eenaccount aanmaakt voor iemand, ofiets, die het eigenlijk voor geenmeter boeit, dan ben jij degenedie de updates plaatst.Het begint onschuldig. Een paarstatus updates hier en daar inzijn/haar/het karakter. Voor jehet weet ben je completegesprekken aan het voeren metjezelf tussen je echte en je neppeaccount. Tegenwoordig zijn dát deeerste symptomen van gekgeworden, denk je niet?
 7. 7. Laten weten wat je doet enmet wie is geweldig wanneerhet interessant is voor jeSocial Media-vrienden.Wat minder interessant is, ismensen laten weten dat jegeniet van een ijsje of dat jein de file voor een sluis hangt.Om eerlijk te zijn, datinteresseert niemand.
 8. 8. Ben jij schuldig als het gaat omposeren voor de webcam? Ofheb je ooit een foto van jezelfvoor de spiegel als profielfotogebruikt? Dat is een teken vanextreem ijdel gedrag. Eenneveneffect van Social Media-verslaving.De beste medicatie is eenavondje stappen met jevrienden. Neem je cameramee en kijk de volgendeochtend eens naar de fotos.Daar zit ongetwijfeld eengeweldige, spontane fototussen die geschikt is alsprofielfoto. Duh! Wat nou, laatjouw geheugen je in de steek?
 9. 9. Vroeger belden mensen metelkaar om te vragen hoe het ermee gaat, of stuurden ze eene-mail om een afspraak vast teleggen om bij te kletsen.Als je tot de conclusie dient tekomen dat jij je contactenalleen nog onderhoud viaSocial Media en niet meer inreal life, doe je vriendschapdan een plezier, sluit jecomputer af en ga samen eenstevige wandeling maken.
 10. 10. Kun je je de dagen voor SocialMedia nog herinneren? Jeweet wel, toen jeverjaardagen, belangrijke dataen evenementen op dekalender schreef? Die goeieouwe tijd.Tegenwoordig regelen SocialMedia jouw sociale leven,vertelt je wanneer jegefeliciteerd moet zeggen enwanneer je ergens naartoegaat.
 11. 11. Even voor de duidelijkheid. Het aantalSocial Media-vrienden dat je hebt isniet direct te vergelijken met jepopulariteit in de echte wereld.Sterker nog, er is genoeg bewijs dathet misschien wel hettegenovergestelde betekent.Ben je teleurgesteld als je al eenaantal uur geen vriendschapsverzoekhebt ontvangen, of dat iemandanders meer contacten heeft dan jij?Ook dan is het tijd voor face-to-facegesprek om bij te praten met je echtevrienden.
 12. 12. HAVE ABREAK

×