Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Taller de lectura.fluidesa lectora.faules

Aprendre la fluïdesa lectora a partir de llegir faules en veu alta.

  • Login to see the comments

Taller de lectura.fluidesa lectora.faules

  1. 1. Taller de lectura La fluïdesa lectora: Faules
  2. 2. Connexió  Avui llegirem faules. Són històries on parlen animals i al final ens donen una moralitat.  Per fer-ho hem d’aprendre a llegir molt bé en veu alta com actors.  Després us gravareu i us podreu veure i escoltar com ho feu.
  3. 3. Faula: Les dues granotes  Trobareu el text en aquest enllaç: http://www.xtec.cat/~averges3/segon/faules/granotes.htm
  4. 4. Les dues granotes  Hi havia una vegada dues granotes que vivien en una bassa. Aquell estiu va ser molt calorós i sec. A penes quedava una mica d'aigua en aquella bassa on vivien els dos animals. N'hi havia tan poca que van decidir buscar-se un nou lloc on viure millor, i juntes van marxar. No gaire lluny van trobar un pou ben fondo i ple d'aigua.  - Aquí estarem bé- va dir una.- Tens raó- va respondre l'altra però aleshores aquesta granota va tenir un pensament ben prudent:- I si el pou s'asseca, com en sortirem? És molt profund!  Aleshores les dues granotes van tornar a la seva bassa. Adaptació de la faula: Àngel Vergés i Gifra
  5. 5. Modelatge Miro com està escrit... Ara llegeixo... 1. Veig que hi ha diferents signes de puntuació. 2. Si hi ha un punt (.) he de parar i respirar. 3. Si hi ha una coma (,) he de parar i continuar. 4. Si hi ha un guió (-), parla un personatge, he de canviar la veu. 5. Si hi ha un interrogant (?) pregunto. 6. Si hi ha una admiració (!) aixeco la veu. 1. Llegeixo tot el text. (El mestre modela la lectura amb ritme, entonació, fent les pauses i interpretant els signes de puntuació).
  6. 6. Per parelles  Ara de dos en dos us mireu el text.  Fixeu-vos amb el que jo us he explicat.  Primer el llegeix un i l’altre l’escolta i després canvieu el torn.  El que escolta apunta els errors que fa el seu company i els hi comenta.  El lector ho torna a repetir per fer-ho millor.
  7. 7. Enllaç Ara llegiu tots sols 1. Llegeix tot el text. 2. Fitxa’t en cada un dels signes de puntuació. 3. Llegeix varies vegades fins que ho facis perfecte.
  8. 8. Ara compartim Ara ho llegireu davant de la classe tots sols i cada dia gravarem a dos o tres narradors.
  9. 9. Crèdits  Faules d’ISOP:  http://www.xtec.cat/~averges3/segon/segon.htm  Presentació: Beatriu Palau

×