Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Taller de lectura. Els petards. Recomanacions

4,783 views

Published on

És un taller de lectura on seguint les instruccions/recomanacions per encendre petards i així evitar accidents.

Published in: Education

Taller de lectura. Els petards. Recomanacions

  1. 1. TALLER DE LECTURAText instructiu : ELS PETARDSSeguir unes recomanacions
  2. 2. ConnexióAra s’acosta Sant Joan i jasabeu que durant larevetlla es tiren petards.Com cada any hi ha moltespersones que tenenaccidents per cremades.Aprendrem a seguir unes recomanacionsper no cremar-nos.
  3. 3. Modelatge del mestreCoses que he de fer: Coses que NO puc fer:Comprar els petards enllocs autoritzats.No guardar-los a labutxaca.Llegir les instruccions.
  4. 4. Text pel mestreEls petardsFeu la festa amb seguretat,recordeu els següentsconsells de protecció civil.Consells dús Assegureu-vos de comprarels productes pirotècnicsen un establimentautoritzat. No us guardeu petards ales butxaques. Cal llegirles instruccions de cadaarticle.
  5. 5. Compartim• Ara amb el vostre/a company/a continuareullegint les següents recomanacions i comenteuquines coses heu de fer i les que no podeu fer.• Les podeu escriure a la taula que us dóno.Coses que he de fer: Coses que NO puc fer:
  6. 6. Text per compartir amb un company. No subjecteu elspetards amb les mans. Noels poseu a prop de la carani del cos. Utilitzeu mitjans segurs perencendre el materialpirotècnic (metxes isimilars). Enceneu sempre la metxaper l’extrem, perquè usdoni temps d’enretirar-vos.
  7. 7. Enllaç• Ara ho continueullegint sols.• Cal que us fixeu molt béen quines coses heu defer i quines no per nopatir cremades el dia dela revetlla.• Acabeu d’emplenar lataula.
  8. 8. Text per llegir individualment Si un petard no sencén bé, no el toqueufins al cap de mitja hora i remulleu-lo. No llanceu mai petards contra ningú. No llanceu coets a menys de 500metres de zones boscoses ni enaglomeracions de persones. Vigileu que no hi hagi a la vora líquidsinflamables. S’encenen fàcilment i elsvapors poden explotar. Als llocs on es facin revetlles cal recollirla roba estesa i els tendals, i tancar portesi finestres. No enceneu cap petard dins les cases. No llanceu ni manipuleu petards desde balconades ni finestres.
  9. 9. Reflexionem• Un cop acabades de llegir totes lesrecomanacions, posem en comú el què hemaprès.• Fem un REFERENT D’AULA amb les nostresparaules.Les recomanacions ens estalvienaccidents
  10. 10. Crèdits• Dibuixos i text els petards.www.20gencat.cat• Presentació: Beatriu Palaulecturaiaprenentatge.blogspot.com

×