Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Taller de lectura. Busquem el tema dels acudits

5,465 views

Published on

Noves propostes Taller de lectura. Treballem el text narratiu
( acudits) i busquem el tema.

Published in: Education

Taller de lectura. Busquem el tema dels acudits

  1. 1. TALLER DE LECTURA Aprenem a buscar el tema dels acudits.
  2. 2. Connexió Avui ens ho passarem molt bé llegint acudits i... Aprendreu a trobar el tema del que parlen aquests acudits. El tema el podem escriure en una etiqueta.
  3. 3. Acudit per modelar el mestre Sabies que els elefants s’amaguen darrere els senyals de trànsit? No t’ho creus? Has vist alguna vegada un elefant amagat darrere un senyal de trànsit? – No. – Es que s’amaguen molt bé, eh!
  4. 4. Modelatge del mestre Llegeixo l’acudit Em pregunto de qui o de què parla? Escric una paraula que em serveixi per escriure una etiqueta. Sabies que els elefants s’amaguen darrere les senyals de trànsit? No t’ho creus? Has vist alguna vegada un elefant amagat darrere una senyal de trànsit? – No. – Es que s’amaguen molt bé, eh! Parla d’elefants Els elefants són : ANIMALS Per això puc dir que el tema és un acudit sobre animals. Puc escriure una etiqueta per aquest tema: ANIMALS.
  5. 5. Etiquetes per acudits METGES ANIMALS BOJOS NENS FUTBOL
  6. 6. Gira’t i parla Ara comenta amb el teu company què has de fer per trobar l’etiqueta (el tema) d’un acudit. Ho podeu provar amb aquest: Dos bojos es troben al cap d’un temps, i un li diu a l’altre: – Bufa nanu, no vegis, hi ha molt boig per el carrer… – Tota la raó, sort que sóc invisible…
  7. 7. Enllaç • Ara us dono un altre acudit. • Haureu de trobar el tema de l’acudit tal com he fet jo. REFERENT D’AULA Trobar el tema de que parla un acudit 1.- Llegiré l’acudit. 2.- Contestaré la pregunta: De qui o de què parla? 3.- Escriuré una paraula que ho expliqui, una etiqueta. 4.- Comprovaré si coincideix amb les etiquetes que tinc.
  8. 8. Acudit pels alumnes ! Un nen va al metge i li diu el nen al metge: - Em fa mal la panxa el metge li diu - Doncs has de menjar la fruita que t’agrada amb pell. El nen se’n va a casa i torna un altre dia al metge i li diu: - Em fa mal la panxa - Què no has fet el que t’he dit ? - Sí, però la fruita que m’agrada és el coco.
  9. 9. Autoavaluació SÍ NO He llegit l’acudit? He contestat la pregunta: De qui o de què parla? He escrit una paraula que ho expliqui. He escrit una etiqueta?. Crec que sé trobar el tema del que tracta un acudit?
  10. 10. Crèdits • Acudits: http://www.acudits.net • Imatges: • http://www.jocsalairelliure.cat • http://imagenesparapintar.net • Liibre d’acudits: • UN ACUDIT PER A CADA DIA • JOAN ANTONI MARTIN PIÑOL , MONTENA, 2009 ISBN 9788484413448 • Proposta Taller de Lectura: Beatriu Palau

×